مرور برچسب

اکتشاف

شواهدی از روابط فرهنگی ایران و آسیای میانه در عصر مفرغ

به گزارش روز دوشنبه اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، 'علی اكبر وحدتی' گفت: این یافته ها در جریان كاوشهای اخیر بر روی محوطه باستانی 'چلو' حوالی شهر 'سنخواست' از توابع شهرستان جاجرم به دست آمده است. وی افزود: فصل…

۱۰ کشف برتر باستان شناسی در سال ۲۰۱۰

مجله علمی نشنال جغرافی (NationalGeoGraphic.Com) پس از رده بندی ۱۰ کشف برتر سال ۲۰۱۰ ، سالی که گذشت در گزارش جدیدی ۱۰ کشف برتر باستان شناسی در این سال را معرفی کرد.این مجله چندی پیش با گذشت از سال ۲۰۱۰ به معرفی و رده بندی ۱۰ کشف برتر…

جراحی های شگفت انگیز در روم باستان

تصاویری از یک عمل جراحی باستانی که توسط باستان شناسان ایتالیایی کشف شده، جزئیات امکانات و قابلیت های پزشکی در عصر رومی ها را نشان می دهد. برخلاف تصور معمول، ابزارهای پزشکی این عصر در نهایت ظرافت و دقت ساخته می شده اند و نمونه های یافت شده…

ارمغانهای مدنی وعلمی سومریان به بشر

سومریان خدمات شایانی به بشریت کرده اند وارمغانهای ذیل قیمتی در ابعاد فرهنگی وعلمی تقدیم تمدن بشری نمودند که میتوان بشرح ذیل برشمرد: ۱- وضع قانون واداره جامعه بر اساس موازین قانونی. ۲- اختراع خط میخی ونگاشت زبان شفاهی براساس خط مذکور. ۳-…

کشف بقایای گمشده اهرام در مصر

سبک معماری این اهرام مربوط به سلسله پنجم از پادشاهی قدیم مصر می باشد. مدتی قبل در خبرها آمده بود: باستان شناسان مصری بقایای هرم جدیدی را در منطقه "الثقاره" در بیست كیلومتری قاهره كشف كردند. اما راز این هرم چه بود؟ باستان شناسان مصری از…

کشف فسیل ماهی و قدیمی ترین جانور زنده زا

دانشمندان استرالیایی از کشف بقایای فسیل شده قدیمی ترین جانور ماده مهره دار که تابحال شناخته شده، خبر دادند. یک ماهی پلاکودرم با قدمت 375 میلیون سال به همراه جنین و بند نافی که به او متصل است.این فسیل که در ناحیه "گوگو" در شمال غرب…

پزشکی ایران در عهد ساسانی

اصول علم پزشکی در زمان ساسانیان همان روایت‌ها و دستورهای اوستا بوده به اضافه قسمتهائی از طب هندی و یونانی و مخصوصا در اواخر طب بقراط که به آن مخلوط گردیده بود. به طوری‌که نوشته‌اند یکی از مؤلفان و محققان از روی اوستا 4333 نوع بیماری روحی و…

آیا معجزه یونانی واقعا رخ داده است؟

fakouhiژان فرانسوا دورتیه ترجمه صدیقه بوغیریعلوم یونانی به دلیل پژوهش نظام مند مبتنی بر اقامه برهان از دانسته های پیشین خود متمایز می شود. چطور می توان پیدایش این روحیه اثبات گر در یونان کلاسیک را توضیح داد؟ معجزه یونانی. این…

جغرافیا در روم

اغلب می گویند رومی ها ملتی اهل عمل بودند و کمتر به تفکر می پرداختند و چنانچه معماری های عظیم انها را مشاهده کنیم به این نکته بیشتر پی می بریم رومی ها علاقه خاصی به ایجاد و گسترش شهر ها داشتند و عامل اصلی گسترش راههای ارتباطی شهر های روم…

کشف معبدی جدید در مصر

گروه بین‌الملل: زاهی حواس رئیس مجلس اعلای آثار باستانی مصر اعلام کرد که باستان‌شناسان مصری موفق به کشف معبدی در شهر «ماضی» نزدیک شهر «الفیوم» شده‌اند . به گزارش سایت محیط، این معبد که به «الهه رننوت» مشهور است علاوه بر آن، یک مرکز اداری و…

اهرام ثلاثه مصر و اعتقاد مصریان قدیم

هزاران سال از عمر اولین هرم بزرگ فراعنه که به دستور جوزر (Djoser) , دومین پادشاه از سلسه سوم فراعنه ساخته شد, می گذرد بنای این اهرام که به عنوان یکی از عظیم ترین عجایب هفت گانه جهان به شمار می آیند تا امروز نیز یکی از شاهکار های تکنیک…