مرور برچسب

تاریخ مسیحیت

آیا شخصیت مریم مَجدَلیه (Mary Magdalene) واقعیت داشته است ؟

به نظر می رسد از ابتدای تاریخ مسیحیت، اکثر مسیحیان دو «مریم» را گرامی داشته اند: «مریم باکره» و «مریم مجدلیه». اولی را به خاطر به دنیا آوردن یک کودک مقدس (مسیح (ع)) و دومی را به خاطر این که زنی بدکاره بود که به حضرت مسیح (ع) پناه آورد و از…

اختراع سیستم بانکی

در خیابان شلوغ "فلیت" در لندن، طاق سنگی‌ای وجود دارد که با قدم گذاشتن در آن، به زمان‌های گذشته سفر می‌کنید.به گزارش بی‌بی‌سی، در حومه‌ای آرام و ساکت، کلیسای مدور کوچکی وجود دارد که در مقابلش مجسمه دو شوالیه بر روی یک اسب دیده…

قدیس آوگوستینوس / کلیسا و دنیا

استدلال آوگوستينوس عليه شرك، آخرين رديه در بزرگترين مناظرات تاريخي بود. شرك از نظر محتواي اخلاقي به منزلة اشتغال به لذات نفساني بر جاي ماند؛ اما از لحاظ مذهبي، فقط به شكل مراسم و آداب كهني كه مورد غمض عين يا پذيرش توأم با دگرگونسازي يك…

قدیس آوگوستینوس / بطرک

آن شير سالخوردة ايمان هنوز بر سر مقام و كارش بود كه واندالها آمدند. او تا پايان كار در صحنة مبارزة الاهيات پايدار ماند؛ بدعتهاي جديد را از پاي افكند، با انتقادات مقابله كرد، به اعتراضات پاسخ گفت، و اشكالات را حل كرد. با جديتي خاص به بحث…

قدیس آوگوستینوس / فیلسوف

ما چگونه خواهيم توانست با اين اختصار حق آن شخصيت نيرومند و كلك بارورش را ادا كنيم؟ او، طي 230 رساله، با سبكي كه از شدت احساس گرم و گيراست، و از عبارات نوپرداختة برآمده از طبع بارورش درخششي خاص دارد، نظراتش را تقريباً دربارة همة مسائل…

قدیس آوگوستینوس / عالم الاهی

آدئوداتوس به سال 389 درگذشت، و آوگوستينوس چنان در مرگ او سوگوار كرد كه گويي هنوز دربارة سعادت ابدي كساني كه به دين مسيح مي‌ميرند يقين نداشت. تنها ماية تسلي او كار كردن و چيز نوشتن بود. در 391، والريوس، اسقف هيپو (اكنون بونه)، از او در ادارة…

قدیس آوگوستینوس / گهنگار

افريقاي شمالي ، محل تولد آوگوستينوس، مسكن مردمي بود از نژادها و اعتقادات مختلف. در آن مردم خون كارتاژي و نوميديايي با خون رومي آميخته بود، و شايد آوگوستينوس هم يكي از آن آميخته خونان بود؛ عدة كساني كه در آن ديار به لهجة پونيك ـ زبان قديمي…

اسقفان شرق

مسيحيت اكنون (400) در شرق كاملا پيروز بود. در مصر، مسيحيان بومي يا قبطيها اكثريت سكنه را تشكيل مي‌دادند و صدها كليسا و صومعه را تكفل مي‌كردند. نود اسقف مصري اقتدار بطرك اسكندريه را، كه قدرتش تقريباً‌ با آن فراعنه و بطالسه برابري مي‌كرد،…

مسیحیت شرق / راهبان شرق

وقتي كه كليسا حالت يك مجتمع دينداران را از دست داد و تبديل به نهادي شد كه بر ميليونها انسان حكومت مي‌كرد، بتدريج اين گرايش در آن پديد آمد كه نظرية سهلگيرانه‌تري نسبت به ضعفهاي انساني اختيار كند، و نسبت به لذتهاي اينجهاني متسامحتر باشد و حتي…

سربازان مسیحی

هيرونوموس و آوگوستينوس بزرگترين مردان اين قرن پرعظمت بودند، اما مردان بزرگ اين دوران منحصر به اين دو تن نبود. كليساي اوايل قرون وسطي از ميان «آبايش» هشت تن را به عنوان «مجتهدان كليسا» متمايز ساخت. اينان عبارت بودند از «آتاناسيوس، باسيليوس،…

قدیس هیرونیموس

او در حدود سال 340، در ستريدو، نزديك آكويليا، محتملا از والديني اهل دالماسي زاده شد؛ چون پدر و مادرش به آتية او اميدوار بودند، وي را ائوسبيوس هيرونوموس سوفرونيوس نام دادند كه معنيش اين است: «خردمند گرامي و قدسي نام.» در ترير و رم تعليماتي…

مسیحیت در روم باستان

اسقفان رم در قرن چهارم چنانكه بايد ماية سرفرازي كليسا را فراهم نساختند. سيلوستر (314-335) با گروانيدن قسطنطين به دين مسيح اعتباري يافت و، به گمان دينداران مخلص، به موجب فرمان «دهش قسطنطين» تقريباً تمام اروپاي باختري را از قسطنطين گرفت، اما…

بدعتگذاران با کلیسا

نامطبوعترين وظيفة سازمان كليسايي جلوگيري از شقاق كليسا به واسطة افزايش بدعتها ـ يعني آموزه‌هاي مخالف با تعريفات شوراهاي كليسايي از كيش مسيحي ـ بود. به محض تحصيل پيروزي، كليسا ديگر از تبليغ رواداري ديني دست كشيد و فردگرايي در اعتقادات ديني…

سازمان کلیسا

اگر هنر شكل و سازمان دادن به مواد باشد، كليساي كاتوليك رومي را مي‌توان شگرفترين شاهكار تاريخ دانست. طي نوزده قرن، كه هر قرنش نيز مشحون از بحران بوده است، كليسا مؤمنان خود را پيوسته نگاه داشته، در تمام اكناف جهان آنان را مشمول عنايات و خدمات…

پیشرفت مسیحیت

دايه مهربان تمدن جديد كليسا بود. چون نظم قديم در فساد، جبن، و اهمال محو شد، سپاه متحدي از كليساييان با حميت و مهارت به دفاع از ثبات و ملايمتي كه بار ديگر در زندگي رخ نموده بود برخاستند. وظيفه تاريخي كليسا عبارت بود از تحكيم مجدد بنيان…