مرور برچسب

داریوش سوم

شاهان هخامنشی

شاهان هخامنشی   سلسله هخامنشی توسط کورش در سال 559 پیش از میلاد تاسیس شد.او درسال 550 پ م بر آستیاک شاه ماد و به قولی پدر بزرگ خود غلبه می کند.منطقه جغرافیایی دولت ماد کاملا مشخص نیست ولی از غرب شامل کاپادوکیه و ارمنستان و از شرق تا

چهره داریوش سوم،پادشاه هخامنشی بازسازی شد.

چهره داریوش سوم، امپراطور هخامنشی با توجه به دیوارنگاره و سکه‌های موجود توسط برخی محققان و باستان‌شناسان بازسازی شد.‌به گزارش تاریخ ما چهره داریوش سوم، امپراطور هخامنشی با توجه به دیوارنگاره و سکه‌های موجود توسط برخی محققان و

داستان اسکندر و داریوش سوم

سال 331 پیش از میلاد - امپراتوری عظیم و با شکوه هخامنشیان آخرین روزهای حیات سیاسی خود را سپری می کند. گستره وسیع ایران هخامنشی در حالی که بانیان بزرگش در آرامگاه های ابدی و مجلل خود به آرامی خفته اند، زیر سم سواران مقدونی به فرماندهی…

ممنون رودسی فرمانده مزدوران و اجیرشدگان یونانی

ممنون رودسی (به یونانی: Μέμνων ο Ρόδιος) فرمانده مزدوران و اجیرشدگان یونانیِ در خدمت داریوش سوم، شاهنشاه هخامنشی، در زمان کشورگشایی اسکندر در آسیا به سال ۳۳۴ پیش از میلاد بود. ممنون، مطلع از کمبود تدارکات و آذوقهٔ ارتش مقدونیه، سیاست زمین…

نبرد داریوش سوم با اسکندر و پایان هخامنشیان

هنگامی که خشایارشا آخرین شاه مقتدر هخامنشی در سال 465 پیش از میلاد در خوابگاهش به علت مشکلات خانوادگی و اختلافات فراوان فرماندهانش به قتل رسید، افول امپراتوری هخامنشی هم آغاز شد. از آن پس سرنوشت حکومت خاندان هخامنشی به…

کاتافراکت های سرباز های زره پوش هخامنشی

کاتافراکت ها سواره نظام سنگین اسلحه زبده ای بودند که وظیفه اصلی شان در هم شکستن پیاده نظام و از بین بردن آرایش سواره نظام های سبک بود هر چند که ممکن بود گاهی به عنوان نیروهای تهاجمی نیز به کار گرفته شوند. برخی مورخان آن ها را اولین…

جنگ ایسوس دومین جنگ داریوش سوم و اسکندر مقدونی

 در ایسّوس نزدیک خلیج اسکندرون داریوش انتظار ورود لشگر اسکندر را داشت و در این جا نقشه ای در نظر گرفته بود که اگر قشون او مشق کرده و فرماندهی به عهده سردار متین و رشیدی بود اسکندر در خطر بزرگی می افتاد ولیکن حضور داریوش مانع از گرفتن…

۴ پیروزی اسکندر مقدونی بر ایران!

در 334 ق.م، اسکندر سوم مقدونی معروف به اسکندر کبیر، در سن 22 سالگی ، علیه امپراطوری هخامنشی ایران مبارزاتی ترتیب داد و به سو آنها لشکر کشی کرد. اسکندر به لطف اصلاحات نظامی و دیپلماسی پدرش ، فیلیپ دوم، وارث یک ارتش قدرتمند و حرفه ای شده بود.…

آراستگی نشانه انحطاط ایرانیان

جدای گزنفون و هرودوت، دیگر مورخان یونانی ـ رومی هم دربارۀ موضوع انحطاط ایرانیان از نظر روحیه و شخصیت و منتقل شدن خصایص کوروش به یونانیان قلم زده‌اند؛ مثلاً در کتاب «تاریخ اسکندر» به قلم «کویینتوس کورتیوس روفوس» که…

آریوبرزن

در بهار سال 334 پیش از زادروز مسیح، اسکندر مقدونی با چهل هزار سپاهی از راه تنگه‌ی «هلس پنت» رهسپار ایران گردید. در این زمان داریوش سوم هخامنشی «دارا»، فرمانروای ایران بود. وی پس از گذشتن از دجله که با سختی انجام شد، مدت دو روز به سپاه خود…

سالروز آغاز دفاع مردانه فرمانده آریو برزن مقابل اسکندر

بر پایه یادداشت‌های روزانه «کالیستنس» (Callisthenes) تاریخ‌دان رسمی اسکندر، ۱۲ اوت (August)سال ۳۳۰ پیش از زادروز، نیروهای این فاتح مقدونی در پیشروی به سوی «پرسپولیس» پایتخت آن زمان ایران، در یک منطقه کوهستانی بدعبور (دربند پارس، تکاب در…

آیین بودا در ایران

بوداگرایی در ایران به حدود قرن‌های پنجم و ششم پیش از میلاد، یعنی زمان زندگی بودا می‌رسد. یک افسانه پالی می‌گوید که گسترش آیین بودا به بلخ بدست دو برادر بازرگان که از اهالی باختربوده‌اند صورت گرفته‌استاز قرن دوم میلادی، پارتی‌هایی همچون…

نقش و سهم ساسانیان در نگارش و سامان دهی نوشته های دینی ایرانیان باستان

    هرگاه پژوهشگری بخواهد در زمینۀ موضوع فوق به تحقیق بپردازد، ابتدا با مشکلی به نام خط در نزد ایرانیان پیش از اسلام روبرو می شود. ما نیز ناگزیریم ابتدا پیرامون این مسئله و به ویژه نخستین خط ایرانیان با استناد به نشانه ها و مدارک تاریخی به…

آریو برزن قهرمان ایرانی مقابل اسکندر

چو ایران نباشد تن من مباد    بر این بوم و بر زنده یک تن مباد «سال 331 پیش از زادروز مسیح» در بهار سال 334 پیش از زادروز مسیح، اسکندر مقدونی با چهل هزار سپاهی از راه تنگه‌ی «هلس پنت» رهسپار ایران گردید. در این زمان داریوش سوم هخامنشی…