مرور برچسب

دوره صفوی

چرا در دوره شاه‌عباس کسی ناهار نمی‌خورد؟

از آشپز‌های ماهر دوره صفوی، دو کتاب یا رساله باقی مانده و به دست ما رسیده‌است؛ یکی رساله «کارنامه»، نوشته حاجی محمد بغدادی، آشپز دربار شاه‌اسماعیل صفوی و دیگری، «ماده‌الحیوه» نوشته نورا... خان، آشپز شاه‌عباس‌یکم.هر دو رساله در خود،…

آداب غذا خوردن در دوران صفویه

اگر چه همواره در تاریخ از رفت و آمد حکومت‌ها، جنگ‌ها و وقایع سیاسی بیشتر خوانده‌ایم اما واقعیت این است که تاریخ طیف گسترده‌‌تری را شامل می‌شود و غذا هم بخش مهمی از آن را تشکیل می‌دهد.در این مقاله در مورد آداب غذایی دوره صفوی به…

شغل های ‌فراموش شده

شغل آدم‌های هر روزگار، اثر مستقیم روی رفتار و فرهنگشان داردراهی كه هر آدمی برای گذران زندگی‌اش برمی‌گزیند، نگاه او را به زندگی از دیگران متمایز می‌كند و به او زبان و نگاه ویژه‌ای می‌بخشد. سهم زیادی از عمر هر آدمی در كار می‌گذرد و از…

شهر تاریخی بلقیس

محدوده شهر تاریخی بلقیس که در واقع اسفراین کهن محسوب می شود قدمتی حدود چهار هزار سال دارد، در این منطقه در طول قرن ها همواره مردمی زیسته و تمدن آفریده اند و سپس با هجوم و تجاوز اقوام مختلف تخریب شده و بار دیگر از درون خاکسترهای جنگ و نفرت…

میدان نقش جهان میراث جهانی یونسکو

استان اصفهانتاریخ ثبت: ۱۹۷۹ - شماره ثبت: ۱۱۵میدان نقش جهان میدان بزرگ مستطیل شکل در شهر اصفهان است که بوسیله بناهایی از دوره صفوی محصور شده‌ است. میدان نقش جهان به شکل امروزین در دوره سلطنت شاه عباس صفوی پایه‌گذاری شد. بناهای تاریخی…

چاقی در دوران قاجار

در روایت های عامیانه از تاریخ، حتی در برخی برداشت های محققانه، بسیار شنیده ایم که ایرانیان در گذشته، افراد چاق را بیشتر می پسندیده اند. ماجرا حتی پیش تر می رود و به اینجا می رسد که چاقی در گذشته، یک پدیده زیبایی شناسانه به شمار می آمده است.…

لوطی‌گری در تاریخ ایران

برخی پدیده‌ها در تاریخ ایران، هیچگاه جاذبه خود را از دست نمی‌دهند. آن‌ها گاه جذاب، گاه شگفتی‌آور و گاه اسرارآمیزند. لوطی‌گری و لوطیان از جمله مسایل پیچیده تاریخ ایران به شمار می‌آید. شرق‌شناسان و ایران‌شناسانی بسیار به پدیده‌ها و مسایل…