مرور برچسب

زیگورات

ویدئوی زیگورات چغازنبیل

در گذشته‌های دور در سرزمین‌های آسیای غربی برای خدایان نیایشگاهی می‌ساختند که والاترین آنها زیگورات نامیده می‌شد. معنا و مفهوم این بنا ، بالارفتن و عروج به سمت آسمان است. این بناها به صورت خشتی و توپر تعبیه می‌شده که به مثابه موجود زنده‌ای…

نیایشگاه (زیگورات) چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل، اثری است بازمانده از دوران حکومت عیلامی ها با مرکزیت شهر باستانی شوش. این سازه عظیم که در چهل و پنج کیلومتری جنوب شهر باستانی و تاریخ شوش و سی و پنج کیلومتری شهر شوشتر قرار گرفته است، به دست «اونتاش…

تمدن ناشناخته جیرفت

تا مدت‌ها چنین تصور می‌شد که کهن‌ترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفته است؛ اما کشف یک زیگورات عظیم با قدمت بیش از ۵۰۰۰ سال، آثار سنگی بسیار و همچنین کتیبه‌های آجری به خطی ناشناخته از منطقهٔ جیرفت ایران باعث شد باستان‌شناسان دربارهٔ…

سلسلۀ سوم اور و احیای مجدد سومـر

در حدود (220 ق.م) اکد و سومر مورد هجوم گوتی ها که اهالی میانرودان آن ها را « اژدهای کوهستان » می نامیدند، قرار گرفت. گوتی ها سرزمین اکد را با خاک یکسان کردند و شهرهای آن بویژه شهرهای شمالی را ویران ساختند و خراج سنگینی بر اهالی تحمیل کردند.…

نخستین نهادهای اجتماعی و خاندانی در مصر باستان

با توجه به یافته های باستان شناسی، در دوران پارینه سنگی (پالئولی تیک) در جایی که امروز بیابان بی کران و ریگزار بی انتهای صحرا گسترده است، در روزگاران باستان باران های زیاد و طولانی رشد سریع سبزه ها، چمن ها و درختان را موجب می شده است. در…

تمدن آشور باستان

درحالیکه تمدن بابل در جنوب بین النهرین شکل می گرفت، قوم وحشی و جنگجوی آشور به شمال بین النهرین حمله و آنجا را تصرف کردند. آشوریان با غارت ثروت همسایگان و بیگاری گرفتن اسیران، برای خود کاخ های بزرگی در شهرهای آشور، نمرود و نینوا ساختند.…

مقام زن در تمدن سومر باستان

زنان در متن اجتماع اما این اقوام سومری از کجا آمدند؟ از مقایسه ی ویژگی های جسمی و ظاهری و بویژه زبانی و اجتماعی، می دانیم که سومریان قومی مهاجر بوده اند. از نظر ظاهری (مثل شکل جمجمه) با اقوام العبید تفاوت دارند، زبانشان به کلی با زبانی که…

بابل باستان در متون اسلامی

بابِل : نویسندگان قدیم مسلمان همه جا شهر و کشور بابل را به یک نام خوانده اند ] واژة بابهل عبری است که آن نیز از باب ـ ال اکدی به معنای «دروازة خدا» است علیه السلام [ در همین شهر به آتش افکنده شد، و اکنون از این شهر جز خرابه هایی که دهکده…

زیگورات شهر باستانی اور

در پایان هزاره چهارم پیش از میلاد بناهای سنگی و خشتی بزرگی در نقاط مختلف میان رودان بنا شدند. این بنا ها در کانون توجه و اهمیت ساختار شهر قرار می گرفتند. از میان شهرهای سومری ، اور بیشتر از بقیه یادگارهایش را حفظ کرده است. زیگورات شهر اور…

زیگورات آگارگوف (عقرقوف)

از جمله آثاری که در نیمه دوم قرن بیستم در عراق کشف شد ، بقایای شهر و زیگورات آگارگوف است. این شهر سومری که تقریبا بیشتر قسمت های آن ویران شده است ، دارای زیگوراتی کهن است. این زیگورات 57 متر ارتفاع دارد که بخش های فوقانی آن ویران شده و خود…