مرور برچسب

ساتراپ

ساتراپ و ساتراپی

ساتراپ ها   بخشهای مختلف شاهنشاهی هخامنشی ساتراپی نامیده میشد .ساتراپی مانند استان یا ایالت امروزی بود و هر ساتراپی یك مسئول داشت كه ساتراپ نامیده میشد و از طرف شاه انتخاب میشد. شاهان هخامنشی معمولا افراد محلی و شاه قبلی آن کشور را که به

سیستم اداری هخامنشی

نظام حکومتی هخامنشی از دوره داریوش اول به بعد منظم شد. در این دوره سرزمینهای هخامنشی به ساتراپی ها تقسیم شدند و هر ساتراپی (استان) یک ساتراپ داشت (استاندار) که مسئولیت اداره آن محل بر عهده او بود و او مرتبا با شاه در تماس بود. یکی از اهداف…

تاریخچه نام کشور ارمنستان

نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک می‌باشد که در سده‌های میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت. این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان‌گذار ملت ارمنی و نتیجهٔ نوح پیامبر، گرفته شده است که بر اساس نوشتهٔ…

پایان سفر یولیانوس امپراطور روم

آخرين رؤياي بزرگ او رقابت با سوروس و ترايانوس بود: مي‌خواست پرچم روم را در پايتختهاي ايران برافرازد و يك بار براي هميشه تهديد ايران را نسبت به امنيت امپراطوري روم پايان دهد. با شوقي وافر ارتش خود را بياراست، افسران خويش را برگزيد،‌ دژهاي…

آزمایشی در حکمرانی پارسیان

شاه- اشراف- سپاه- قانون- كيفري وحشيانه- پايتختها- ايالات (ساتراپ نشينها)- هنر بزرگ اداره كردن زندگي پارس به سياست و جنگ بيشتر از مسائل اقتصادي بستگي داشت، و ثروت آن سرزمين بر پاية قدرت بود، نه بر پاية صناعت؛ به همين جهت پايه‌هاي دستگاه…

اندیشه دیگرگونی نظام اجتماعی و اداری موجود به وسیله ساسانیان

بی تردید ساختار جامعه اشکانی و ویژگی های آن در زمینه های اداری، سیاسی-حکومتی و تا حدودی فرهنگی تاثیر پذیرفته از همانندهای آن در دوره زمامداری سلوکیان بود. دولت جدید ساسانی در نظام به ارث برده از اشکانیان دگرگونیهای بنیادی به وجود آورد. با…