مرور برچسب

سومر باستان

تمدن سومریان چگونه ناپدید شد؟

همانطور که می دانید تمدن های زیادی در طول مدت زمانی که بشر بر روی کره زمین زندگی کرده است به وجود آمده و هر کدام پس طی کردن مدت زمانی از بین رفته اند و اکنون تنها مختصری تاریخچه ای از آنها باقی مانده است. یکی از این تمدن ها،…

۵ نکته جالب درباره سومری ها و زبان آنها!

سومر باستان نخستین تمدن شهری واقع در جنوب عراق امروزی می باشد که اولین سیستم نوشتن (خط میخی) را مدیون آنها هستیم. در واقع سومریان باستان خیلی چیزها را برای اولین بار اختراع کردند. با ما باشید تا 5 نکته جالب درباره سومری ها و زبان آنها! را…

ویدئوی مستند اسرار تمدن سومر

سومر یا شومر ابتدایی ترین تمدن شهری در بین النهرین است که آن را با مصر باستان، اولین تمدن جهان می‌دانند. تمدن سومر به دوران مس سنگی و ابتدای دوره مفرغ بر می‌گردد. با این که یافته‌های باستان شناسی قدمت بیش از 2500 سال را نشان نمی‌دهد اما…

انکی و نین ماخ

انکی و نین ماخ/ Enki and Ninmah/_ اسطورۀ سومری متن کاملاً حفظ نشده است و آن را بر اساس برخی الواح اورسوم و یک نسخۀ نو_ آشوری Neo_Assyrian دو زبانه بازسازی کرده‌اند. به نظر می‌رسد که متن با مقدمه‌ای آغاز می‌شود. خدایان آنوناکی Annunaki…

انکی و نین خورساگ /Enki and Ninhursag /

این اسطورۀ سومری، در اورسوم و در الواح بابلی کهن حفظ‌شده است. این خود یک متن بسیار پیچیده و ترجمه‌ها و تعبیر های مختلفی از آن صورت گرفته است. این طرح مختصر، بر پایۀ ترجمۀ فرانسوی روز نگار تن Rosenegarten است.داستان در یک مکان…

ارشه ما، نوعی متن دینی سومری

ارشه ما/eršema/گونه ای از متن دینی سومری که نمونه‌هایی از آن، از سومری کهن تا دورۀ نو _ آشوری شناخته‌شده است.تصانیف ارشه ما به لهجۀ امه سال emesal نوشته‌شده است یعنی« زبان زنان» که یک لهجه سومری بوده است و شاید در آغاز، برای پرستش…

ادبیات و هنر سومریان

خطنويسي- ادبيات- معابد و كاخها- مجسمه‌سازي- سفالگري- جواهرسازي- خلاصه‌اي از فرهنگ و تمدن سومري شگفت‌انگيزترين چيزي كه از سومريان بر جاي مانده خطنويسي آن مردم است؛ اين هنر به اندازه‌اي در نزد آنان پيشرفته بود كه به وسيلة آن مي‌توانستند…

ترسیم ستارگان بدون تلسکوپ

در برخی از آثار باستانی سومری اشکال شگفت انگیزی از ستارگان رسم شده که چندین قمر یا ماه به دور آن در گردش هستند. چگونه سومری ها که فاقد وسایل و تکنیک امروزی ما بودند می دانستند که هر خورشید دارای سیاره های متعدد است و بعضی سیارات ، قمر یا…

ادبیات و هنر سومریان باستان

خطنویسی- ادبیات- معابد و كاخها- مجسمه‌سازی- سفالگری- جواهرسازی- خلاصه‌ای از فرهنگ و تمدن سومری شگفت‌انگیزترین چیزی كه از سومریان بر جای مانده خطنویسی آن مردم است؛ این هنر به اندازه‌ای در نزد آنان پیشرفته بود كه به وسیلة آن می‌توانستند…

سازمان حکومت سومریان

شاهان- آیین جنگاوری – اشراف و زمینداران – قانون هر شهر تا آنجا كه می‌توانست خود را برای نگاهداری استقلال خویش غیور و متعصب نشان می‌داد و برای خود شاه خاصی داشت به نام پاتسی یا كاهن- شاه؛ از همین كلمه آشكار می‌شود كه حكومت تا چه حد با دین…

زندگی اقتصادی سومریان باستان

زمین- صناعت- بازرگانی- طبقات مردم- علم سومریان از میان رفتند، ولی مدنیت و فرهنگ آنان برجای ماند. از سومر و اكد هنوز صنعتگران و شاعران و هنرمندان و حكیمان و قدیسان برمی‌‌‌خاست. تمدن شهرهای جنوبی در امتداد نهرهای فرات و دجله به شمال انتقال…

سومریان

اگر به نقشة جغرافیایی خاور نزدیك بازگردیم و مسیر مشترك دجله و فرات را از خلیج فارس تا آنجا كه به یكدیگر می‌رسند (نزدیك شهرچة تازة قرنه) تعقیب كنیم, و آنگاه در امتداد فرات به طرف باختر پیش رویم, در شمال و جنوب این شهر, شهرهای زیرخاك‌رفتة…

ستون کرکس ها و اِاَنتوم پادشاه لاگاش

اِاَنتوم سومین پادشاه لاگاش است که در کتیبه اش مدعی است اور و اوروک را تصرف کرده (2550 ق م حدوداً) و ظاهرا هم اوست که به سلسله اول اور پایان داده است وی به عیلام هم لشگر کشید و مرزهای شرقی عیلام را از دسته های عیلامی پاک کرد همچنان که در…

تاریخ نویسی سومریان

مورخین عموما نخستین دوران از عصر باستانی تمدن بین النهرین را حکومتهای سلسله اولیه شهرهای کیش ، اوروک ، اور ، لاگاش می دانند دورانی که از 3000 پیش از میلاد آغاز شده و تا سال 2334 ق م یعنی تا زمانی که «سارگن آکدی » بر منطقه تسلط می یابد به…