مرور برچسب

عیلام باستان

آشوربانی‌پال، ویران‌کننده تمدن عیلام

بر کتیبه های موجود در ورودی چغازنبیل جملاتی با عنوان «نفرین‌نامه اونتاش ناپیریشا، پادشاه تمدن ایلام باستان» نوشته شده است: «من اونتاش ناپیریشا با آجرهای طلایی رنگ، نقره‌ای رنگ، سنگ‌های عقیق و سنگ‌های سفید این معبد مطبق را ساختم و به خدایان

تمدن عیلام باستان چگونه نابود شد؟

پادشاه آشور به دنبال بهانه ایی برای جنگ با عیلام بود.به همین منظور او فرستاده ایی به عیلام فرستاد و درخواست هایی از پادشاه عیلام کرد که برای پادشاه عیلام قبول آنها مساوی با مرگش بود.یکی از این خواسته ها این بود که پادشاه آشور مجسمه نه نه…

ویدئوی شاه شهید و باستانی ایران

شوش شهری در شمال غربی اهواز است که از اوایل هزاره چهارم پیش از میلاد اظهار وجود کرده است. شهر شوش از همان زمان مرکز هنری، سیاسی، تجاری و مذهبی بوده است. در زمان ایلامی ها ( یا عیلام، نام یک تمدن که مردم آن در جنوب غربی فلات ایران زیسته و در…

مجسمه میمون ایلامی

تندیس پیش رو یکی از معدود اشیا باستانی بوده که به شکل میمون ساخته شده و در منطقه شوش ایران کشف شده است. استفاده از نقش‌مایه میمون اغلب در بخش شرقی آسیا، تمدن دره سند و کشورهای مصر و حوزه مدیترانه رایج بود. از همین رو به نظر می رسد چنین…

باورهای ایلامیان‌ باستان

پیامهای‌ چُغازنبیل‌ - عظمت‌ ایلام‌ 3-1- تا این‌ اواخر از دیانت‌ و مذهب‌ ایلامیها آگاهیهای‌ چندانی‌ به‌ دست‌ نبود. امّا با كشف‌ چوغازنبیل‌ «تل‌چون‌سبد» از سالهای‌ 1940 میلادی‌ به‌ بعد كه‌ در جنوب‌ غربی‌ ایران‌ در صحرایی‌ خشك‌ قرار دارد تا…

تمدن سومر و عیلام باستان

حدود پنج هزار سال پیش (3000 سال قبل از میلاد مسیح) اولین تمدن شناخته شده جهان در بین النهرین (سرزمینی حاصلخیز بین رودخانه های دجله و فرات در کشور عراق امروزی) شکل گرفت. نام این تمدن سومر بود. سومریان چندین شهر در کنار دجله و فرات ساختند.…