مرور برچسب

عیلام

آشوربانی‌پال، ویران‌کننده تمدن عیلام

بر کتیبه های موجود در ورودی چغازنبیل جملاتی با عنوان «نفرین‌نامه اونتاش ناپیریشا، پادشاه تمدن ایلام باستان» نوشته شده است: «من اونتاش ناپیریشا با آجرهای طلایی رنگ، نقره‌ای رنگ، سنگ‌های عقیق و سنگ‌های سفید این معبد مطبق را ساختم و به خدایان

عیلام /Elam/

سرزمین واقع در شرق سومر (در جنوب غربی ایران کنونی) روابط فرهنگی بسیاری با بین‌النهرین از طریق تاریخ داشت. این دو سرزمین پیوسته به یکدیگر می تاختند و عیلام، تا چندین دوره در هزارۀ دوم، آغاز هزارۀ اول پیش از میلاد بر بابل تسلط داشت. زبان…

ویدئوی معرفی تمدن عیلام

عیلام ( ایلام) نام یک تمدن کهن متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد است که مردم آن در بخش بزرگی از جنوب غربی ایران سکنی داشتند. در دوران هخامنشیان حوزه عیلامیان به شوش محدود شد. عیلامی‌ها سرزمین خود را « هلتمنی» می‌نامیدند که به معنای سرزمین خدا…

ویدئوی شاه شهید و باستانی ایران

شوش شهری در شمال غربی اهواز است که از اوایل هزاره چهارم پیش از میلاد اظهار وجود کرده است. شهر شوش از همان زمان مرکز هنری، سیاسی، تجاری و مذهبی بوده است. در زمان ایلامی ها ( یا عیلام، نام یک تمدن که مردم آن در جنوب غربی فلات ایران زیسته و در…

شهر تاریخی شوش

شهر تاریخی شوش، شهری با قدمتی کهن و یادگاری است از دوران عیلام و هخامنشی. این شهر پایتخت سیاسی هخامنشیان و مرکز برخورد دو تمدن ایرانی و میان رودان بوده است. این سایت ویژه باستانی که تحقیقات و مطالعات باستان شناسی…

تمدن عیلام

تمدن عیلام یکی از قدیمی‌ترین و نخستین تمدن‌های جهان است. ایلامیان نه آریایی بودند و نه سامی. برخی از پژوهشگران ایلامیان را با دراویدیان هند هم‌خانواده می‌دانند.عیلام ، نیرومندترین و دیرپاترین تمدن فلات ایران پیش از ورود آریاییها بوده و…

چغازنبیل میراث جهانی یونسکو

استان خوزستانتاریخ ثبت: ۱۹۷۹ - شماره ثبت: ۱۱۳چغازنبیل نیایشگاهی باستانی‌ است که در زمان عیلامی‌ها و در حدود ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده‌است. چغازنبیل بخش به‌ جامانده از شهر "دوراونتش" است.

مجسمه میمون ایلامی

تندیس پیش رو یکی از معدود اشیا باستانی بوده که به شکل میمون ساخته شده و در منطقه شوش ایران کشف شده است. استفاده از نقش‌مایه میمون اغلب در بخش شرقی آسیا، تمدن دره سند و کشورهای مصر و حوزه مدیترانه رایج بود. از همین رو به نظر می رسد چنین…

تمدن عیلام

تمدن شوش- چرخ كوزه‌گري- چرخ ارابه چون خواننده به نقشة جغرافياي  مراجعه كند و انگشت خود را از مصب رود دجله بر خليج فارس تا شهر عراقي‌العمارة حركت دهد و، هنگامي كه به اين شهر رسيد انگشت خود را، در امتداد مشرق، از مرز عراق بگذراند و به…

ایلام

تمدن شوش- چرخ كوزه‌گری- چرخ ارابه چون خواننده به نقشة جغرافیای  مراجعه كند و انگشت خود را از مصب رود دجله بر خلیج فارس تا شهر عراقی‌العمارة حركت دهد و، هنگامی كه به این شهر رسید انگشت خود را، در امتداد مشرق، از مرز عراق بگذراند و به شهر…

حمورابی شاه عادل

حامورابی . (اِخ )ششمین پادشاه از اولین سلسله ٔ پانزده نفری سلاطین بابل و مؤسس و بانی حقیقی وواقعی مملکت بابل . قانون حامورابی قدیم ترین قوانینی است که تا امروز بدست است . سلطنت وی در حدود 2003-1961 ق .م . وی بیست سال ضدّ ریم سن پادشاه…

باورهای ایلامیان‌ باستان

پیامهای‌ چُغازنبیل‌ - عظمت‌ ایلام‌ 3-1- تا این‌ اواخر از دیانت‌ و مذهب‌ ایلامیها آگاهیهای‌ چندانی‌ به‌ دست‌ نبود. امّا با كشف‌ چوغازنبیل‌ «تل‌چون‌سبد» از سالهای‌ 1940 میلادی‌ به‌ بعد كه‌ در جنوب‌ غربی‌ ایران‌ در صحرایی‌ خشك‌ قرار دارد تا…

سلسله اول تمدن بابل باستان

سلسله ٔ اولی : پادشاهان این سلسله پانزده نفر بودند:    بزرگترین پادشاه سلسله ٔ مذکور حموربی ششمین پادشاه سلسله بود که از 2123 الی 2080 ق . م . سلطنت کرد. ستلی    در حفریات شوش بدست آمده ، که حالا در موزه ٔ لوور    پاریس است ، بر ستل مزبور…

شهر بابل در کتاب تاریخ دیودور دو سیسیل

دیودور دو سیسیل در کتاب تاریخ خود نوشته که : اسکندر دو مرتبه وارد بابل شد، اول درسنه ٔ 330 ق .م . بعد از آنکه در میدان اربل قشون دارارا شکست داده و آن پادشاه از مقابل قشون او منهزم وتا همدان فراراً روان شد و آنی نیاسود، با تجمل و شوکت تمام…