اصل ومنشاء سومریان

چنانجه در بالا اشاره شد،سومریان و ملل متاخرآنها چون عیلامیان ،تقریبا چهارهزارسال قبل یکی بعدازدیگری ازطریق قفقازبا گذراز خاک آذربایجان وارد خاک کنونی عراق و خوزستان شده ، تمدنهای باشکوهی که تاریخ بشر تابدان روز برخود ندیده بودرا بنا نهادند.
سوال اساسی اینست که آیا ورودسومریان وایلامیان از آسیای میانه ،سرزمین مادری ترکان، به جلگه خوزستان وجنوب عراق برچه مبنایی از مستندات تاریخی استواراست؟
بررسی ها وتحقیقات علمی عموم تاریخدانان از ازمنه قدیم تا عصر حاضر مبین این مطلب است که سومریان ودر تعاقب آنهاعیلامیان با مهاجرت عظیمشان ازآسیای میانه وگذراز خاک قفقازوآذربایجان درجنوب عراق ، خوزستان کنونی، خاک لرستان وطرفین زاگرس سکنی گزیدند.
اشیای یافته شده متعلق به این دو ملت در مناطق یادشده قرابت ویکسانی غیرقابل اغماضی با اشیاء یافته شده متعلق به همان اعصار در اطراف عشق آباد وشمال خراسان ،نیز مناطق نزدیک آسیای میانه در غربی ترین نقطه اش دارد.
کنکاشها وبررسی های باستان شناسی، هنرهای منقوش بر اشیاءو نوع ساخت اشیاء، متخصصان امررا بطور قطع براینکه منشاء این ملل با آسیای میانه ارتباط دارد متقاعد ساخته است.
حسن پیرنیا درآنجا که درمورداصل ومنشاء سومریان وعیلامیان بحث می کندبا بیان نظرات مختلف درمورد این ملل چنین می نگارد:
” …لاکن اکنون براین باورندکه ،قبل از ورود فرزندان سام(سامیان .م) به اینجا(بین النهرین.م)،سومریان خاک ساحلی شمال خلیج فارس رابه تصرف خوددرآورده بودند(نظریه سومر شناس معروف کینگ .م).درمورد منشاء اکدیان وسومریان لازم است ذکرشودبخاطر یافته شدن اشیائی چون سفال، ظروف سنگی،سلاحهای مسی ومواردبسیاردیگر نزدیک عشق آباد(تپه کورنگ.م)،استرآباد(کورگان آنو.م)ودره گز که شباهت غیرقابل انکاری در شیوه ساخت با نوع اشیاء ایلامی داردنیز گلدان طلایی که نقش قیافه سومری برآن نقش بسته است ،بسیاری بر این باورندکه ارتباط غیرقابل انکاری بین تمدن عیلامی و شمال خزر(منظور آسیای میانه.م)وجودداردوشاید سومریان ازشمال به ساحل غربی خلیج فارس و جلگه بابل واردشده اند.
به هرحال با تحقیقات وکندوکاوی که باستان شناسان آمریکایی در یکی از شهرهای منسوب به سومریان بنام “نیب پور”داشته اند سیاهه سلاله های پادشاهی سومریان بدست آمد که موجودیت بلامنازع سومریان را تا سه هزارسال قبل ازمیلاد تاییدنمود،بنحوی که بابل به عنوان مرکز مدنیت سومری شناخته شد.”)پیرنیا ج۱،ص۱۱۳-۱۱۴)
عین این مطالب درکتاب حقوق تاریخی علی پاشا صالح نقل شده است.(حقوق تاریخ،علی پاشا،ص۹۰)
اکثر متخصصین سومرشناس اروپایی به این مطلب که منشاء سومریان به احتمال زیاد از آسیای میانه است صحه می گذارند.
مولفان حقوق تاریخی دانشکده هامیلتون Hamilton بطوربسیار صریحی براینکه سومریان غیرسامی بوده واز اقوام منسوب به آسیای میانه هستند اذعان دارند.(حقوق تاریخی ،علی پاشا ،ص ۹۶).
براساس کتابهای کهن مکتوب بنی اسرائیل شهر بابل قدیمی ترین سرزمینی است که بشر برآن زیسته وتمدن آفریده است.

عضویت
اطلاع از
guest

26 نظرات
پرامتیازترین
جدیدترین قدیمی‌ترین
بازخورد درون خطی
دیدن تمامی دیدگاه ها
amir

چنین ادعایی به هیچ وجه اثبات نشده و فقط در حد یک ادعا باقی مانده است ، چنانچه زبان سومریان نیز بر اساس دانشنامه بریتانیکا زبانی تک خانواده و منفرد بوده است تمدن سومری نه عرب بوده نه کرد و نه سریانی و نه قبطی و نه کلدانی و نه بابلی و نه حبشی و نه عیلامی
این سخن همه زبان شناسان بی طرف غربی و روسی است .
در کتب تاریخ نیز این است .امروزه نیز تنها ناصر پورپیرار این ادعا را کرده است

بابک

قبل از رواج زبان ترکی در منطقه  آذربایجان و اران، زبان اصلی این نواحی پهلوی یا همان تاتی بوده است. شهر باکو پایتخت فعلی جمهوری آذربایجان نیز جزع شهرهایی بوده که زبانش در یک قرن قبل غیر ترکی و تاتی بوده است و در قرون معاصر به ترکی تغییر نموده است. ما به دو سند معتبر که حکایت از دگرگونی و تغییر زبانی شهر باکو در قرون معاصر دارد اشاره میکنیم. ۱- کتاب “گلستان ارم ” اثر عباسقلی آقا باکیخانوف ( قدسی )، اهل جمهوری آذربایجان ( ۱۱۷۳-۱۲۱۵ هجری شمسی): باکیخانوف زبان مردم شهر باکو و روستاهای اطرافش را در  ۱۸۲… مطالعه بیشتر »

hadi

سلام عزیزم
خیلی از تاریخ سر در نمی ارم
ولی می دونم که بعضی از ترک زبان ها نژاد پرست هستند و این موضوع در نوشته های شما مشهود
عیب نداره اصن حرف شما درست
هدف از این حرفا و این تحریف تاریخ چیه؟
اول ایرانی باش بعد ترک
نه اول ترک بعد اگر وقت شد ایرانی

hh

ba arze ta assof baraye darj konandeye in maghale bayad bedoonid beyn in hame sumer shenas tanha yek daneshmand be name homel bood ke german bood va goft ke zaban sumeri ba turki rabete dare ke tamame sumer shenas ha radesh kardand,oonche ke mosallame ine ke talashe sho ma pantorkha baraye tahrife tarikh tamoomi nadare,chetor torkha intor tghire name ani az sumeri be turk ya belax dadan?????????????age tamame naghshe haye bastan ro negah konid pars hamishe pars armen hamishe armen va…………amma chera torkha injoorian?!l

tt

soale shoma aghaye hh az rishe ghalate.behtare ke dobare maghaleye balaro bekhunin

soheil

سلام شما خیلی تند رفتید .اشوریان وایلامان هنوز معلوم نیست از چه قومی هستند . اثاری هم که تشبیه می کنید مثلا با اثار باستانی عشق اباد دلیل محکمی نیست .۲ اگرم باشه نام باستان عشق اباد و اشک اباد بود (دو کلمه فارسی اریایی) عشق اباد منطقه اریایی ها بوده .خود منطقه اذربایجان ایرانی و شمالی اقوام ماد اریایی هستند و مثل بقیه اریاییها به زبان سانسکریت صحبت می کردن.سنگنوشته های دوره مادی در اتشکده ها و اثاره دیگه اینو ثابت کرده که اذربایجانیها تا قبل از حمله مغل ها مادی صحبت می کردن . اسیای میانه محل زندگی… مطالعه بیشتر »

behzad

vali be nazare man agha soheyl behtare ke shoma taasobo kenar bezarin va be gaziye be dide vaghei negah konin chon tamamie sokneye gare pahnavare asia ke gablan azia mibud be joz shakhe hendi az agvame ariyai(afghan fars tajik …)dar guruhe nezhadie zard pustan va guruhe zabanie elhagi garar migirand.

علی

خدمت سهیل عزیز:
آنچه که بی اساس است نظریه ی وجود قوم آریایی است .این قوم یک ملت فرضی برای یک زبان فرضی است وهیچ فاکتی مبنی بر وجود این ملت وجود ندارد. ماد اسم منطقه است که در آثار هردوت به آن اشاره شده و به ملت خاصی اشاره ندارد.چمبرلین،هیتلر و واگنر مرده اند .کتاب اصول علم سیاست اثر موریس دوورژه را بخوان.

علی لقائیان

اولین بار در سال ۱۸۸۱ جمعی از تاریخدانان آکادمی علمی فرانسه ادعای ترک بودن سومری ها را مطرح کردند که با واکنش تند و مخالفت ارنست رنان مواجه شد و تا سال ها کسی این ادعا را مطرح نکرد .
یکی از علل این ادعا وجود ۳۲۰ کلمه ( بقولی تا ۸۰۰ کلمه) مشترک بین زبان سومری و ترکی امروز است نظیر ایکیل ( عدد دو) کوش ( پرنده) دوموز(خوک) اوکوز ( گاومیش) قورولتای (مجلس)
دوش (استحمام) و …

babak

tork chetori shode soomeri?
jenabali javab bede tork chetori shod azari,ta man javab u ro bedam.

babak

avval irani bash baad tork?
shoma ha ke irani boodano mosavi ba fars (pars) boodan kardin,dige in harfetoon in maanio mide=avval pars bash baad tork.
ya behtar begam pars bash,na tork

نیما

تا اونجا که به من مربوطه ترک یک فحش هست که ما ایرانی ها به اقوام بدوی و بیابانگرد شمال می دادیم و هنوز هم معتقد ام به هر موجود وحشی ومیشه این نام رو داد. سریال بازی فرمانروایان رو ببین ترک از نظر ما که خودمون این واژه رو ساختیم یعنی مردمی که اون ور دیوار تمدن زندگی می کنند. حالا تو ترکی؟ مبارک ات باشه

محمد

خدایی ترکا با فارسا اصن قابل مقایسه نیستن که آدم بخواد خودشو خسته کنه و اینارو قانع کنه که …..
ببین رهبر عزیزمونم ترکه خدا سایشو از سرمون کم نکنه الهیییییی

یه هموطن

نژادپرست احمق تخخخ گمشو بابا فعلا که هر چی دارین از ترکاس از زبونتون بگیر تا نژادتون که یا از ماس یا ما نگهش داشتیم..!

محمد

افتخارم ترک بودنم است که تهران هم در دستمان است همیشه سریم

seyed meysam

دوست گرامی ایرانیان را که از منابع کهن نقل قول می کنند و مستندات مکتوب زیاد از سریانی گرفته تا ایونی و قبطی و دیگران و از مورخینی مانند هرودوت بلوتارک استرابون گزنفون دیودورسیسیلی و غیره دارند را متهم به تاریخ سازی میکنند و تمام این اشخاص را صهیونیزم مینامند و همچنین تمامی مورخین و مستشرقین هم تاریخ سازی کرد ه اند و هیچ کدام این نابع اصیل و تاریخی و کهن را قبول ندارند انوقت شما برای همچین ادعایی تنها به یک کتاب حقوق تاریخی علی پاشا صالح که خود ترک است رفرانس میدهید و یا از نظر زبانی… مطالعه بیشتر »

امیرحسین

سلام ما آذری ها از نوادگان سومریان هستیم نهنه ترک ها حتی سندم هست که میگه خاستگاه سومریان آذربایجان بوده

داریوش

درود
حدود ۸۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سال قبل اقوامی بنام اریان از منطقه اروپا بعد از عصر یخبندان به ناحیه شمال دریای خزر و منطقه دریاچه اورال مهاجرت و ساکن میشوند
کم کم با اقوام اسیای میانه درگیر میشوند و اریان ها به ۳ گروه میشوند ۱_ اریای ایرانی که از شمال اذربایحان وارد ایران میشوند و به ۳ دسته ماد. پارس . پارت تقسیم میشوند
۲_ اریایی هندی که از رود سند و پنجاب رد میشوند و در هند ساکن میشوند و ۳_ سکاها که اکثرشون در شمال دریای خزر ساکن میمانند

داریوش

سومریان
طبق جلد اول تاریخ ایران باستان نوشته زنده یاد پیرنیا مورخ بزرگ ایران
و ایشون بر اساس حفاری باستانی و کشفیات در منطقه شمال خراسان و ترکمنستان فعلی و بر پایه نظرات بسیاری از محققان مطرح اروپایی و روسی اثار مکشوفه در شمال خراسان از هر لحاظ با سومریان در بین النهرین مشابهه میداند

داریوش

سومریان خدای داشتند بنام اینانا که تمثیلی بر بانوی نوربخش و روزی دهنده است در حاضر کلمه آنا نه معنی مادر در تمام مناطق ترک تبار جهان به معنای مادر است ومعنای اینان در زبان آذری به معنی باور است که بعد از نابودی سومریان این لغت وارد فرهنگ سامری شد و اینان که خدای سومری بود و الان ترکان بر حسب باور به ان به معنای باور میگویند و بعد در زبان سامری یا عربی به ایمان تغیر کرد (اینان= ایمان ) و کلمه ایقان یعنی یقین از ریشه اینان یعنی باور میباشد دوستان اینجا اصلا بحث تعصب نیست… مطالعه بیشتر »

داریوش

بعد از محو شدن سومریان تا زمان غزنویان که ابتدا توسط مظفر سامانی پادشاه سامانیان با حمله به شهر طراز در آسیای میانه تعداد اسیر وارد ایران کردند که به غلامان ترک معروف شدند که بعد ها با پیشرفت ترکان که بعنوان برده به ایران امده بودند توانستند دولت سامانیان ساقط و دولت ترک تبار غزنویان را درست کنند . که بعد پای دولت های ترک تبار تا ۹۰۰ سال در ایران باز میشود از قرن ۴ تا قاجار .
غزنویان_ سلجوقیان_ خوارزمشاهیان_ ایلخانیان_ تیموریان_ چوپانیان- آق قوینلو _ قره قوینلو _صفویان _ افشاریه _ قاجاریه

داریوش

در جواب مقاله بالا دلیل مهاجرت سومریان به بین النهرین ار آسیای میانه مانند مهاجرت آریان ها از اروپا به شمال دریای خزر پایان عصر یخبندان و یافتن مکان های بهتر برای دامپروری و کشاورزی بود

داریوش

الان اگه شما به شمال چین بروید بعد گذشت چند هزار سال از انقراض سومریان لغت بسیار زیادی در شمال چین و مغولان و ازبک ها تاتارها قیرقیز ها قزاق ها ترکمن ها وجود دارد و خیلی احمقانه است فکر کنی که این لغات از بین النهرین مهد تمدن به آسیای میانه و صحرای گوپی در مغولستان رفته است

داریوش

در آخر بزرگترین دشمن عقل و رشد انسان تعصب میباشد که متاسفانه عده ای بعنوان پان فاسیسم و عده ای بعنوان پان ترکیسم در جعل حقیقت برای رسیدن به مقاصدشون که گمراهی اقوام و به جان هم انداختن است با هم رقابت میکنند
به امید زندگی در صلح و آرامش و همراه با روشنگری

babak

با سلام
سومریان ترک بودند و از اسیای میانی به این سرزمین کوچ کرده بودند. قومی به اسم آریایی وجود نداشته.همون طور که میبینید تازه الان دو سه ساله که داریم زبان فارسی را بهش قاعده میدیم.