تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

نکاتی که هنگام خرید” گیتار” باید رعایت کنید ، چیست؟

اگر به عنوان یک مبتدی قصد خرید گیتار را دارید و کسی نیست که بتواند راهنمایی مناسب به شما بکند ، این متن می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد.

نکاتی که قبل از خرید گیتار باید درنظر گرفت

۱- بودجه : در ابتدا باید تصمیم بگیرید که حداکثر چه مبلغی را می خواهید یا میتوانید برای خرید گیتار هزینه کنید تا تمرکز خود را به گیتارهای موجود در این بازه ی قیمت اختصاص دهید.

نکاتی که هنگام خرید

 

 

 

۲- سطح نوازندگی : این فاکتور بسیار مهم است، اصلا منطقی نیست که یک هنرجوی مبتدی در پی خرید یک گیتار حرفه ای و گران قیمت باشد. دو دلیل بدیهی برای این مورد ذکر می کنیم، اول اینکه یک هنرجوی مبتدی به دلیل تجربه ی کم و تکنیک پایین نمی تواند آنچنان که باید از یک ساز حرفه ای استفاده کند و تمام صدای آن را آزاد نماید و یا حتی به درستی از آن مراقبت کند. دلیل دوم اینکه هنرجوی مبتدی هنوز شناخت کافی از ساز ندارد و سلیقه ی شخصی او در زمینه ی انتخاب ساز شکل نگرفته است. ممکن است شخص تازه کار به سفارش و راهنمایی دیگران یک ساز گران قیمت خریداری کند اما پس از پیشرفت و کسب تجربه متوجه شود که از آن ساز خوشش نمی آید که در این صورت فروش یا تعویض سازهای گران قیمت کار راحتی نیست، پس بهتر است هنرجو با ارتقاء سطح نوازندگی اش گیتار خود را ارتقاء دهد.

* نکته : البته مورد فوق بدین معنا نیست که هنرجویان مبتدی اقدام به خرید سازهای غیراستاندارد و ارزان قیمتی کنند که امروزه در بازار فراوان است، بلکه بهتر است این عزیزان سازی استاندارد با قیمتی منطقی خریداری نمایند.

۳- نام های معتبر: مطمئن باشید که هیچ نام یا برندی بی دلیل برای مدت طولانی محبوب و معروف نمی ماند. پس بهتر است ساز خود را از میان نام های آشنا انتخاب کنید.

سازهای اسپانیایی و اروپایی نسبت به سازهای آسیایی کیفیتی بالاتر دارند. البته چند برند ژاپنی هستند که گیتارهایی با کیفیت خوبی ارائه می دهند اما متاسفانه در کشور ما به ندرت یافت می شوند.

۴- خرید از نمایندگی ها و مراکز معتبر: خرید از چنین مکان هایی چند مزیت دارد از جمله گارانتی، خدمات پس از فروش، قیمت مناسب و تنوع بیشتر سازها.

۵- مصالح : قبل از خرید در مورد چوب هایی که در ساخت گیتار استفاده می شود تحقیق کرده و درمورد ویژگی های فیزیکی و صوتی هرکدام اطلاعات کسب نمایید. با این کار می توانید بدانید خصوصیات کدام چوب به سلیقه ی شما نزدیک تر است.

 

نکاتی که هنگام خرید

 

 

نکاتی که باید در هنگام خرید گیتار در نظر گرفت:

۱- مکان های اتصال مانند اتصال دسته به بدنه، صفحه ی انگشت گذاری به صفحه صدا و پل به صفحه صدا را خوب چک کنید. این قسمت ها نباید هیچگونه شکاف یا ترک دارا باشند. بلکه باید چنان صاف و تمیز باشند که انگار چوب یک تکه است و اتصالی موجود نیست.

۲- فرت ها نباید بیرون زدگی دارا باشند و به خوبی در صفحه انگشت گذاری فرو رفته باشند.

۳- دسته ی گیتار از مهمترین اجزای آن است که در نوازندگی نقش بسیار مهمی دارد. دسته ی گیتار نباید خیلی پهن و کلفت و نه خیلی نازک و باریک باشد. در هر دو مورد نوازندگی چندان راحت نخواهد بود. برای پی بردن به این مطلب بهتر است در هنگام خرید گیتار با آن بنوازید و دقت کنید که نوازندگی با آن راحت است یا نه. گیتار را به شکلی که صفحه صدای آن به سمت سقف باشد قرار داده و با یک چشم به صفحه ی انگشت گذاری آن نگاه کنید (مثل نشانه گیری در اسلحه) قوس بسیار اندکی به شکل ناودیس در میانه صفحه ی انگشت گذاری طبیعی است اما بیشتر از آن نشان دهنده ی مشکل ساختاری در دسته ی گیتار است. هیچ گونه قوسی به شکل طاقدیس در صفحه ی انگشت گذاری نباید وجود داشته باشد.

۴- صفحه صدا مهمترین قسمت گیتار است و به آن قلب گیتار می گویند. پس باید از چوب مرغوب و با کیفیت بالا ساخته شود. چوب صفحه صدا حتما باید از نوع یکپارچه (Solid) ساخته شده باشد. از خرید گیتارهایی که صفحه صدای آن ها ورقه ای (Laminated) می باشد، خودداری کنید. رگه های چوب صفحه صدا هرچه به هم نزدیکتر و موازی تر باشند آن چوب مرغوب تر است. (به ویژه در چوب سدر)

هیچ جای صفحه صدا نباید برآمدگی یا فرورفتگی داشته باشد. به خصوص در محل اتصال صفحه ی انگشت گذاری و پل به صفحه صدا.

۵- Finishیا Varnish گیتار را چک کنید. Finish باید یکدست، صاف و فاقد موج، حباب یا خوردگی باشد.

۶- پشت گیتار نباید بیش از حد منحنی و باد کرده باشد. کمی انحنا به سمت بیرون طبیعی است.

۷- اکشن گیتار باید استاندارد باشد. البته اکثر گیتارها با اکشنی بالاتر از حد استاندارد ارائه می شوند تا نوازنده پس از خرید اکشن را با توجه به سلیقه ی خود تنظیم کند. پس قبل از خرید ساز مطمئن شوید که ارتفاع تیغه ی خرک را می توان کاهش داد.

۸- گیتار نباید صدای گز داشته باشد. به ویژه اگر اکشن آن از حد استاندارد بالاتر باشد. در این صورت بعد از پایین آوردن اکشن صدای گز شدیدتر و بیشتر خواهد شد.

۹- اکنون با گیتار بنوازید تا نرمی و قابلیت نوازندگی ساز را احساس کنید. این دو مورد حاصل تاثیرگذاری فاکتورهای زیادی است. پس چند قطعه و چند تکنیک را روی ساز پیاده کنید.

۱۰- در پایان به مهمترین فاکتور یعنی صدا دهی توجه کنید. حجم صدا باید مناسب باشد اما نباید این فاکتور را به عنوان مهمترین ویژگی صوتی یک گیتار قلمداد کرد. جنس صدا و تعادل بخش های باس و تربل از حجم صدا مهمتر هستند البته جنس صدا تا حدی سلیقه ای است، بعضی نوازندگان صدایی عمیق، گرم و لطیف را می پسندند و برخی دیگرصدایی ترد، شفاف و زنگ دار را ترجیح می دهند. سعی کنید چند قطعه ی متفاوت با گیتار بنوازید و به ویژگی های صوتی همچون وضوح، تعادل و تناسب باس و تربل، وسعت دینامیکی، پاسخگویی و ماندگاری صدا توجه کنید. نقاط هارمونیک را حتما تست کنید، صدای نت های هارمونیک باید زنگ دار و واضح باشد.
* نکته : به مواردی مانند زیبایی ظاهری، تزیینات، اجزای قابل تعویض مانند سیم و ماشین کوک حساس نباشید. گاه ممکن است به علت چند تزیین جزئی قیمت بین دو مدل تا دویست هزار تومان برسد که می دانیم این موارد هیچ تاثیری در صدا دهی و قابلیت های نوازندگی ندارد.

 

 

نکاتی که هنگام خرید

 

 

نکاتی مهم در خرید گیتار مناسب

۱_ سیم ها گز نزند

اگر ساختمان گیتار را بشناسید می دانید گیتار معمولا دارای ۱۲ قسمت عمودی و ۶ سیم است و کلا تشکیل ۷۲ نت را میدهد. تمام این نتها را با درست گرفتن انگشت دست چپ روی این ۷۲ خانه، به صدا درآورید. صدای حاصل باید شفاف و فاقد صدای نویز گونه باشد یا اصطلاحا گِز نزند. البته انگشت دست چپ را کاملا پشت فِرت (خطوط فلزی جداکننده روی دسته گیتار) قرار دهید تا صدای گِز احتمالی از غلط گرفتن انگشت دست چپ شما نباشد. همچنین برای گز نزدن در شروع کار بهتر است اکشن گیتار پایین باشد. اکشن گیتار همان فاصله سیمها تا دسته گیتار است.

۲_ دسته گیتار تاب نداشته باشد

دقت کنید دسته گیتار کاملا صاف باشد و انحرافی نداشته باشد چرا که ناصاف بودن دسته گیتار تاثیر بدی بر روی صدای گیتار می گذارد.

۳_ فِرت ها کاملا موازی باشند

فِرت ها در واقع نقش تقسیم بندی سیمها به فواصل زمانی مساوی را دارند. پس خیلی مهم است این خطها کاملا عمود بر دسته گیتار و در نتیجه موازی با خودشان باشند، تا فواصل زمانی نتها رعایت شود.

۴_ پشت دسته گیتار زیاد گرد نباشد

برای در دست گرفتن دسته گیتار و نواختن یک قطعه، دست چپ شما باید آزاد و راحت باشد. بیش از اندازه گرد بودن (برآمده بودن) پشت دسته گیتار باعث می شود در نواختن نتها به مشکل بر بخورید و کف دستتان درد بگیرد.

۵_ سردسته گیتار فاقد لکه و خوردگی باشد

سردسته گیتار محل اتصالات است. جاییکه پیچ های کوک قرار می گیرند و نقش مهمی در کوک بودن گیتار دارند. پس توجه داشته باشید این قسمت گیتار سالم باشد.

۶_ پل گیتار صاف و عمود باشد

سیمهای گیتار به پل ختم می شوند، پل گیتار (قسمت چوبی که روی بدنه گیتار برای نگه داشتن سیمها استفاده می شود) قسمت انتهایی سیم هاست. مهم است که پل، کاملا صاف و عمود بر بدنه گیتار قرار گرفته باشد تا سیمها به درستی به صدا درآیند.

۷_ قیمت گیتار زیاد ارزان نباشد

گیتار در بازار از قیمت ۱۵۰ هزار تومان وجود دارد تا چند میلیون تومان (البته تا پاییز سال ۹۱!) برای شروع، گیتارهای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان که مشخصات بالا را داشته باشد، کاملا مناسب است. اما اگر قیمت گیتار خیلی ارزان باشد (مثلا ۱۰۰ هزارتومان) یک مقدار شک کنید! البته حالا دیگر خودتان با توجه به نکات فوق می توانید بی کیفیت بودن گیتار را تشخیص دهید که معمولا در گیتارهای ارزان قیمت مشاهده می شود.

منبع : gahar

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.