تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

برترین غذا های گیلان ثبت شده در یونسکو چیست؟

غذاهای گیلان بسیار متنوع هستند و شما هر سلیقه ای که داشته باشید در دنیای خوشمزه های گیلان حتما با وعده ای لذیذ پذیرایی خواهید شد
غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و حرف اول را می زند.
نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز و شرق آن مشاهده کرد. رشت . لاهیجان . لنگرود و رودسر از جمله شهر هایی هستند که دارای تنوع غذایی بالایی هستند.
غذاهای گیلان تنها برای خود گیلانی‌ها جذاب نیست. در طول اعصار خارجی‌هایی که به ایران آمده اند، مجذوب ذائقه گیلانی‌ها شده اند و در خاطرات خود حتما به غذا اشاره کرده اند.
برای نمونه الکساندر شودزگو شاعر، اسلام شناس و ایرانشناس لهستانی در کتاب «سرزمین گیلان» درباره غذای گیلانی‌ها نوشته: «مردم گیلان ماهی شور را بیشتر به عنوان چاشنی به کار می‌برند تا این که به عنوان یک رکن اساسی غذا»
در قسمت “غذا های برتر ثبت شده گیلان در یونسکو” قست داریم به معرفی غذا های ثبت شده گیلان در یونسکو بپردازیم
کته کباب
کته کباب یا پلوکباب رشتی یکی از غذاهای رایج و معروف استان گیلان به شمار می رود. گیلانی ها برای آماده کردن این غذای لذیذ از گوشت گوساله استفاده می کنند و برای مزه دار کردن، آن را در موادی همچون ماست، روغن زیتون و آب پیاز می خوابانند. گوشت در این مواد، حدود ۲۴ ساعت استراحت می کند و سپس آن را کباب می کنند. این غذای بسیار خوشمزه همیشه در کنار بشقابی از مزه های لذیذ مثل باقالی خام، خیار و اَشپل ماهی و البته کته قالبی سرو می شود
طرز تهیه کباب :
پیاز را خرد کرده و با فیله گوساله تکه تکه شده مخلوط می کنیم. یک قاشق روغن زیتون بدون بو به آن اضافه کرده و با یک قاشق ماست هم می زنیم. سپس ۱/۲ پیمانه آب پیاز به مواد مخلوط اضافه کرده و ۲۴ ساعت میگذاریم مواد استراحت کند. سپس به سیخ کشیده و روی حرارت منقل کباب می کنیم.
برای تهیه کته کباب ابتدا باید برنج کته را آماده کنیم.مثل چلو پخته میشود منتهی برنج را قدری نرمتر بعمل میاورند و مثل دمی بار میکنند.
به ازای هر یک کیلو برنج دو کیلو آب و کمی نمک نرم ، بار کرده زیرش را آتش می کنیم ، همینکه آب جوش امد با احتیاط کفگیر را داخل آن هم زده اگر مغز برنج نپخته بود ، کمی دیگر آب در آن می ریزیم برای کته آب بیشتری نیاز است تا برنج قدری نرمتر بعمل آید. پس از تمام شدن آب اطراف برنج را بشکل مخروط بالا میآوریم بعد بنسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن ( در حدود ۷۵ گرم ) روی برنج می ریزیم و در ظرف را می گذاریم و حرارت زیر ظرف را کمی کم می نمائیم تا در دیگ کمی عرق بکند، در صورت داشتن فر بعد از محکم کردن در دیگ ظرف را کف فر قرار میدهیم و حرارت را ۳۵۰ درجه می کنیم و بعد از نیم ساعت حرارت را ۵۰ درجه کم می کنیم نیم ساعت دیگر می گذاریم برنج دم بکشد .برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاج نباشد ( مثل چلو کباب ) یکساعت وقت کافی است و در صورتیکه بخواهیم پلو ته دیگ ببندد یکساعت و نیم وقت لازم میباشد. برای اینکه ته دیگ پلو بآسانی کنده شود باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن پلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در آن ) تا دیگ کمی سرد شده و ته دیگ بآسانی جدا شود. در صورتیکه پلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر آن باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم شاید بعضیها موقع دم کردن پلو در آنرا دم کنی بگذارند ولی چلوئیکه در فر دم کنیم و یا روی آنرا آتش بریزیم خیلی بهتر و قد کشیده تر می شود ممکن است نصف لیوان ماست و کی زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در اینصورت ته دیگ پلو بهتر می شود
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.