مسائل ۱۲گانه در حوزه ستایشگری اهل بیت شناسایی شدند

به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، دومین نشست شورای مشورتی ستایشگران اهل‌بیت (ع) (شمس) سه شنبه ۲۷ آذرماه در بنیاد دعبل خزاعی برگزار شد. در این نشست جمعی از پیشکسوتان مداحی از جمله غلامرضا سازگار، مهدی آصفی، احمد چینی، سید احمد صالحی خوانساری، سید علی سادات رضوی و … حضور داشتند.

محمدرضا سنگری در ابتدای این برنامه ضمن مروری بر تصمیمات اتخاذ شده در اولین نشست شمس گفت: برای صورت دادن اقدامات ملی در حوزه ستایشگری اهل بیت (ع) لازم است در ۱۲ مورد پیش روی خود که مسائل اساسی و اصلی این حوزه است دست به فعالیت های جدی بزنیم. این موارد، اصول ۱۲ گانه مسائل مبتلا به حوزه ستایشگری اهل بیت (ع) است که عبارت اند از: سیاست گذاری و برنامه ریزی در مورد مسائل اساسی ستایشگران، پژوهش درباره نیازهای آینده ستایشگران، تشکیل مرکز اسناد و کتب تخصصی ستایشگران، فعالیت های علمی و پژوهشی ستایشگران، آموزش و توانمندسازی ستایشگران، رصد مسائل فرهنگی، اجتماعی و تشکیل بانک اطلاعات ستایشگری، تولید محتوای مجالس ستایشگری، خدمات اجتماعی صنفی رفاهی و حقوقی، هماهنگی و تعامل میان تشکل ها و نهادها، برگزاری همایش ها، تکریم ها، تجلیل ها، اتاق فکرها، نشست ها و قرارگاه رسانه ای و در نهایت جمع آوری تجربیات پیشکسوتان.

دبیر علمی شمس در ادامه گفت: در مجموعه مباحث شمس گذشته، ۲۷ موضوع در خصوص تشکل های مربوط به مداحان احصا شد. در نشست امروز بنا داریم در کارگروه ها مسائل مختلف و مبتلا به کمیسیون های مختلف بحث شود و پس از تبیین آن ها مشخص شود که اگر قرار باشد مسائل مطرح شده اجرایی شوند در کدام تشکل می توان به آن ها پرداخت تا رسالت ها مشخص شود و تقسیم کار ملی اتفاق افتد. اما سوال بزرگ تر این است که هدایت کل مجموعه ها با کجا باید باشد؟ چه کسی می بایست هماهنگی و هدایت این کارها را به عهده گیرد؟ لازم است کمیسیون ها مسایل مهم و مبتلا به حوزه خود را شناسایی کنند و سازمان و نهاد متکفل آن را معرفی و پیشنهاد نمایند.

سنگری سپس به معرفی هیئت رئیسه و اعضای پیشنهادی مجموعه کمیسیون های شورای مشورتی ستایشگران پرداخت. اعضای هیئت رئیسه مجمع مشورتی آقایان سازگار، انسانی، عابدی، بازوبند و بهتاش معرفی گردیدند.

پس از سخنان محمدرضا سنگری، کمیسیون‌ها به طور مجزا بر اساس موضع و رویکرد خود به مسئله شناسی و ارائه ایده های کاربردی پرداختند.

تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون‌ خدمات اجتماعی عبارت اند از: تشکیل صندوق قرض الحسنه برای کمک و خدمت به مداحان، کمک به ازدواج فرزندان مداحان، هم فکری با وزارت ورزش و کمک گرفتن از آن برای برای خدمات ورزشی به مداحان، تأسیس هیئت حبیب بن مظاهر، تشکیل جلسات مرتب از سوی مادحین کمتر شناخته شده و پیشکسوت در مسجد آقای آهی و کمک در قالب صله به آن ها و خانواده شان، جلسه با مراکز خیریه و کمک به ستایشگران، تشکیل جلسات مشاوره با خانواده های مداحان.

تصمیمات کمیسیون‌ رسانه نیز این حوزه ها را در بر می گیرد: بررسی و رصد فضای موجود با هدف شناخت آسیب ها، تقسیم کار با توجه به بودجه محدود نهادها، دریافت اطلاعات از تشکل های ستایشگران، دعوت از رسانه های تشکل ها با عنوان تشکیل شورای هماهنگی رسانه های عترتی، دعوت از رسانه های تشکل ها و افراد تاثیرگذار در فضای مجازی و برنامه ریزی برای هر یک از آن ها، تفکیک وظایف رسانه های تشکل ها، بررس شبهات موجود در فضای مجازی در مورد مداحان و پاسخ دهی صحیح به آن ها.

در کمیسیون آموزش نیز تصمیماتی از قبیل بهره‌گیری از ظرفیت و توان سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد دعبل برای نظارت، آموزش و آسیب شناسی مداحی در سطح تهران و سپس دیگر شهرها اتخاذ گردید.

تصمیمات مطرح شده در کمیسیون‌ شعر عبارت اند از: بررسی داده های آماری با کمک بنیاد دعبل در محورهای مختلف اعم از شاعران، حلقه ها، گردهمایی ها و شب های شعر آیینی در سراسر کشور، ایجاد کارگروه تحقیق و پژوهش، آینده پژوهی، تحلیل آسیب ها، تهدیدها، ضعف ها و قوت های فضای شعر آیینی کشور. ایجاد کارگروه آموزش با بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی، برگزاری کلاس و استانداردسازی مدارک آموزشی همراه با ارائه مدرک، ایجاد کارگروه تبلیغاتی و ترویجی با استفاده از ابزارهای هنری و ادبی با استفاده از کتب، مولتی مدیا و برنامه سازی، ایجاد کارگروه نقد در شعر و دستیابی به چارچوب نقد شعر آیینی، ایجاد کارگروه شعر اقشار، کودک، بانوان، جوانان، زبان ها و لهجه های شعری مختلف، ایجاد کارگروه جایزه ادبی سالانه دعبل، برقراری ارتباط با آستان های مقدسه، امامزادگان و عتبات عالیه با هدف هم افزایی و استفاده از ظرفیت های مشترک در حوزه شعر و ادب آیینی.

در کمیسیون‌ هنر ستایشگری نیز ایجاد شبکه رسانه ای جهت تلفیق هنر موسیقی آیینی و مداحی، تفکیک کلیپ های صوتی قدما و بررسی نوع شعر خواندن در آن ها مطرح گردید.

تصمیمات مطرح شده در کمیسیون‌ حقوقی: نیاز به ایجاد آیین نامه یا دستورالعمل اجرایی برای گفت و گو در سطح ملی، ضرورت ایجاد شورای امر به معروف برای جلوگیری از آسیب ها با حضور دایره حقوقی مراجع ذی صلاح، احصای تخلفات صورت گرفته در حوزه ستایشگری با استفاده از منابع فقهی و روایی و مستند به مرامنامه ستایشگری، تشکیل دادگاه ویژه مداحان و رسیدگی به تخلفات، برگزاری کلاس های آموزشی و تعیین شاخصه های آن با هدف خنثی سازی تلاش های دشمن، تلاش برای تمرکز زدایی از تخصیص فضای رسانه به افرادی خاص در حوزه ستایشگری.

در کمیسیون پژوهش نیز موارد زیر مطرح گردید: انجام پژوهش با احصای منابع موجود، استخراج منابع و ارزیابی آن ها، شناسایی خلأها در فضای رسانه های مکتوب، فضای مجازی و مجالس و هیئت ها، پژوهش در خصوص وضعیت موجود مداحان و هیئات مذهبی از جمله تحریف شناسی.

در کمیسیون استان ها نیز تصمیماتی از قبیل تبدیل حوزه مداحی به فضایی در قالب هیئت امنای انتصابی، آفت ستیزی، استفاده از اساتید مجرب، تشکیل اردوهای مختلف علمی و فرهنگی اتخاذ گردید.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.