برخی با شهرت سینمایی‌ بازار تجسمی را خراب کرده‌اند/سرگشتگی انسان

طاهر روزمه سالی که این روزها نمایشگاهی با نام «آن جای محتمل» در گالری طراحان آزاد برگزار کرده است به خبرنگار «تاریخ ما» گفت: در این نمایشگاه فضای ذهنی خودم را با استفاده از عناصر آشنای معماری‌ سرزمین‌ها و ادیان مختلف تلفیق کرده‌ و فضای جدیدی را به وجود آورده‌ام.

وی با اشاره به اینکه فضای آثارش در این نمایشگاه هم شبیه خواب‌هایی که می‌بیند و هم به دلیل علاقه‌ای که به آثار باستانی دارد به گذشته اشاره دارد، افزود: در نقاشی‌هایم از المان‌ها و نمادهایی استفاده کرده‌ام که هم ردپای گذشته و هم شلوغی و پیچیدگی‌ دنیای امروز و هم تصویری از آینده‌ای احتمالی دیده شود.

این هنرمند بیان  کرد: بی‌زمانی حاکم در فضای کارها باعث می‌شود تا بازدیدکننده برداشت متفاوتی چون وهم‌آلود بودن یا آرامش بخش بودن از کارها داشته باشد. عنوان نمایشگاه هم به همین موضوع اشاره دارد، به طوریکه «آنجای محتمل» را می‌توان به «جای خیالی من» تعبیر کرد.

وی درباره ویژگی‌ تابلوهایش که در نخستین نمایشگاه انفرادی‌اش به نمایش گذاشته شده است، تصریح کرد: با اینکه ردپایی از انسان وجود دارد ولی خودش دیده نمی‌شود، به طوریکه گویا انسان در پیچیدگی‌ها و آنچه که ساخته خودش است، گم شده است.

روزمه سالی درباره تعداد و ابعاد آثارش گفت: در نمایشگاه «آن جای  محتمل» ۹ تابلو وجود دارد که شامل یک طراحی و ۸ نقاشی می‌شود. این آثار ابعاد متفاوتی دارند و شامل ۶ تابلو ۲*۱۵۰ دو کار ۱۰۰*۱۵۰ و یک اثر ۱۰۰*۷۰ هستند.

وی درباره قیمت نقاشی‌هایش بیان کرد: آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده است از ۶ تا ۱۲ میلیون تومان به فروش می‌رسند.

این هنرمند همچنین درباره استقبال و بازخورد مخاطبان تاکید کرد: در این نمایشگاه استقبال بازدیدکنندگان خیلی خوب بوده است. اگرچه نامم را افراد چندان زیادی نمی‌دانند ولی روز افتتاحیه با بازدید خیلی خوبی روبه‌رو بودم، همین طور از حضور استادان و پیشکسوتان هنرهای تجسمی به خصوص نقاشی، بسیار خوشحال شدم.

وی افزود: اکثر افرادی که با کارهای من آشنایی دارند و از نمایشگاه من بازدید کردند، بر این نظر هستند که به لحاظ ایده و فضا، کارها نو هستند و از نظر اجرا، بسیار حرفه‌ای و تکنیکی کار شده‌اند. به طور کلی  نظرات نسبت به کارهایم بسیار مثبت بود.

روزمه سالی درباره خرید آثار هنری نیز بیان کرد: خریداران دنبال آثار هنرمندان شناخته شده و اسم و رسم‌دار هستند، اگرچه تمام آثار من نیز که از هنرمندان جوان هستم، تا کنون به فروش رفته است.

وی یکی دیگر از موارد تاثیرگذار در بازار هنر را وضعیت اقتصادی موجود معرفی کرد و افزود: قطعا شرایط اقتصادی بر بازار هنر تاثیرگذار است. مواد و متریال آثار هنری گران شده است و این کار را برای هنرمندان، به ویژه هنرمندان جوان سخت‌تر می‌کند. در چنین شرایطی وضعیت فروش هم تغییر پیدا می‌کند و نسبت به سال‌های قبل با خرید آثار هنری کمتری مواجه هستیم.

این نقاش جوان درباره سختی‌هایی که هنرمندان جوان برای برگزاری نمایشگاه در مقابل افراد نام‌آشنا و شناخته شده‌ متحمل می‌شوند، تشریح کرد: هنرمندان جوانی که به صورت تخصصی در این رشته تحصیل کرده‌اند و به طور مستمر در زمینه هنر کار و مطالعه می‌کنند، برای معرفی خود و آثارشان با مشکلات زیادی چون، پذیرش نشدن از سوی گالری‌های هنری و متولیان فرهنگ و هنر روبه‌رو هستند، ولی بعضی‌ها به دلیل اینکه رسانه را در اختیار دارند و به واسطه سینما چهره شناخته شده‌ای هستند به آسانی و با کمترین دغدغه نمایشگاهی در بخش هنرهای تجسمی برگزار می‌کنند.

وی ادامه داد: چنین افرادی با کمترین سواد تجسمی، فقط به صرف اسمشان وارد حوزه هنرهای تجسمی می‌شوند و برای برگزاری نمایشگاه به راحتی از  گالری‌ها، خارج از زمانبندی کاری گالری، وقت می‌گیرند و آثار کم کیفیت و حتی بی‌کیفیتشان را با قیمت‌هایی عجیب به نمایش و فروش می‌رسانند و این در حالی است که یک هنرمند جوان باید راه و سختی‌های زیادی را تحمل کند تا بتواند نمایشگاهی برگزار کند یا آثارش را به فروش برساند، راهی که آنها یکشبه طی می‌کنند و یک نقاش سال‌های زیاد برایش صرف می‌کند.

روزمه سالی تاکید کرد: یکی از بزرگترین مشکلات حوزه هنرهای تجسمی این است که جوانانی با مدرک هنر پشت درهای گالری‌ها می‌مانند ولی افرادی بدون هیچ سوادی راحت می‌توانند نمایشگاه برگزار کنند و جای جوانانی که حقشان است تا آثارشان روی دیوار رود را می‌گیرند.

وی در اشاره به مشکل دیگر هنرمندان جوان بیان کرد: برخی از گالری‌داران وقتی با جوانان روبه‌رو می‌شوند با وعده به شهرت رساندن آنان، آثار هنری را سفارشی می‌دهند و به نوعی به سمت جریان هنری مورد نظر خود، هدایت می‌کنند. این امر به نوعی تجاری سازی هنری را رواج داده و هنرمند و آثارش را از ذات اصلی خود دور کرده است.

این هنرمند در پایان تاکید کرد:‌ متاسفانه تعداد گالری‌های خوب مثل طراحان آزاد و هنرمند و فردی مانند رزیتا شرف جهان که مدیریت این گالری، که به هنرمندان جوان فرصت دیده شدن می‌دهند و همین طور در امور انسان دوستانه فعال و پیشقدم هستند، بسیار کم است.

نمایشگاه «آن جای محتمل» تا ۲۸ آذر به آدرس خیابان ولیعصر (عج)، خیابان فتحی شقاقی، میدان سلماس، پلاک ۵ برپاست.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.