دلایل گرانی جوجه یکروزه+واکنش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

محمدرضا صدیق پور در گفت وگو با خبرگزاری تاریخ ما در پاسخ به چرایی افزایش قیمت جوجه یکروزه، گفت: همانگونه که هزینه های تولید مرغ بالا رفته، جوجه یکروزه نیز از گزند افزایش هزینه های تولید در امان نبوده است.

وی ادامه داد: در جلساتی که در تنظیم بازار وزارت جهادکشاورزی با حضور تشکل های تولید کننده مرغ گوشتی داشتیم اعلام کردیم که قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان برای جوجه یکروزه قیمت سال گذشته است و بایستی این نرخ در سال جدید اصلاح شود. در حقیقت قیمت پیشنهادی ما ۵۲۰۰ تومان بود. اما به دلیل ایجاد آرامش در بازار مرغ تنها قیمت مصوب مرغ را افزایش دادند و قرار شد اصلاح قیمت مصوب جوجه یکروزه به زمان دیگری موکول شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به اینکه وقتی قیمت مصوب مرغ را افزایش دادند افزایش قیمت جوجه یکروزه هم در آنالیز قیمت مرغ لحاظ شد،اضافه کرد: در حال حاضر واحدهای تولیدی و فارم های گوشتی جوجه یکروزه را به طور متوسط ۵۲۰۰ تا ۵۳۰۰ تومان خریداری می کنند و قیمت تمام شده جوجه یکروزه در سال جاری کمتر از ۵۰۰۰ تومان نیست.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان جوجه یکروزه در ۸ ماه ابتدایی سال گذشته با ۱۵۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب جوجه خود را به فروش رساندند و ضرر و زیان ۱۴۰۰ میلیارد تومانی به تولید کنندگان تحمیل شد، گفت: بارها در کارگروه تنظیم بازار  تامین این ضرر و زیان در سال گذشته  مورد تصویب قرار گرفت ولی متاسفانه تا کنون علیرغم پیگیری و مکاتبات هیچ اقدام موثری صورت نگرفته و تعدادی از تولیدکنندگان با این ضرر و زیان امکان بازگشت به صحنه تولید را ندارند و این تولیدکنندگان از صحنه تولید خارج شدند و خروج آنها نیز تولید جوجه را تحت الشعاع قرار داده است.

وی خاطر نشان کرد که انجمن جوجه یکروزه با وجود مشکلات اما همواره تلاش براین داشته که جوجه مورد نیاز کشور را تامین کند.

صدیق پور در پاسخ به این سوال که گفته می شود یکی از دلایل افزایش قیمت جوجه یکروزه قاچاق آن به خارج از کشور است و آیا امکان قاچاق جوجه یکروزه وجود دارد یا خیر؟ گفت: ممکن است به دلیل تفاوت نرخ ارز در آن طرف مرز تعداد کمی قاچاق هم شده باشد و همین افراد با فروش جوجه با قیمت های گزاف باعث التهاب بازار شده باشند اما دلیل اصلی افزایش قیمت جوجه بالا رفتن هزینه های تولید است.

واکنش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

در همین رابطه حسن نیری، مدیر کل روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یک رادیویی در پاسخ به سوالی مبنی بر قاچاق جوجه یک روزه و پایین آمدن سطح تولید گفت: متاسفانه این موضوع در بین برخی مسئولان در حوزه مدیریت موضوع وزارتخانه ها و نهادهای خودشان پیش می آید، باب شده است که مشکلات خود را به سمت قاچاق برده و این موضوع را مطرح می کنند. در مورد جوجه ریزی، بحث قاچاق جوجه و مرغی که بخواهد در بازار تاثیرگذار باشد نداریم. اینها را مطرح نکنند. مردم متوجه این قضایا خواهند شد.

وی افزود: اینکه نمی توانیم، مرهمی روی زخم مردم باشیم، نمک بر زخم شان نپاشیم. در دی ماه، در اصفهان 12 میلیون قطعه جوجه ریزی شده و این رقم در فروردین ماه، به 6 میلیون قطعه رسیده است. این کمبود جوجه ریزی، چه ربطی به قاچاق دارد؟ مرغدار باید بگوید. ما یک مقداری قاچاق جوجه آن هم به ندرت در اسفند ماه داشتیم. قاچاق جوجه اینطور نیست که با کانتینر و از مبادی غیر رسمی و با حیوانات چهارپا آن را حمل کرد.

نیری خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان ما قاچاق جوجه که بخواهد کمبود در داخل کشور ایجاد کند و روی قیمت تاثیر بگذارد، نداشتیم و نداریم. باید به سراغ احتکار، دلالی ها و واسطه ها بروید و از آنها بپرسید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مورد گوشت قرمز هم این مسایل را مطرح کرده و می گویند دام به صورت زنده قاچاق می شود، ابراز کرد: ما کلا 70 میلیون راس دام در داخل کشور داریم. از این جمع، می گوییم 50 تا 60 هزار و کسانی که بدبین هستند، می گویند 100 هزار. یک محاسبه کنید، می شود یک درصد. چرا گرانی گوشت گوسفند و گاو را گردن قاچاق می اندازند؟ در دی ماه، عرض یک هفته قیمت گوشت گوسفند از 130 هزار به  90 هزار رسید. بعد گفتیم، دیدید؟ چه شد این قضیه؟

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.