دولت همه امکانات را برای ترویج فرهنگ نماز بسیج کند/استفاده از هنر

به گزارش سایت «تاریخ ما»، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در سومین جلسه شورای اقامه نماز استان قم که با حضور استاندار و اعضای شورای اقامه نماز استان در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه دستگاه‌های ذیربط و حوزه علمیه برای ترویج نماز در جامعه تلاش کنند،‌ گفت: دولت ما که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت دارد باید همه امکانات را برای رونق گرفتن نماز و ترویج فرهنگ نماز بسیج کند.

وی خاطرنشان کرد: از اینکه استاندار جدید که در آغاز کار خود به جلسه شورای اقامه نماز اهتمام جدی داشته و به موضوع نماز اهمیت می‌دهد، تشکر و قدردانی می‌کنم.

نایب رئیس جامعه مدرسین گفت: امیدواریم استاندار قم ترویج نماز را از قم آغاز کند و استان قم به عنوان یک الگو برای کشور مطرح شود و ما با افتخار و بالندگی عرض کنیم استاندار ما در خدمت نماز است.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم کارهای مربوط به نماز باید پیشرفت خوبی داشته باشد، گفت: نگاه باز و روی گشاده استاندار قم در این جلسه نشان دهنده این است که ایشان با همین روحیه، به مسایل دینی، نماز و اعتقادی استان مجدانه تلاش کند و بودجه، امکانات و دستورات لازم را برای ترویج این امر داشته باشد.

آیت‌الله حسینی بوشهری خواستار همراهی مسئولان در ترویج نماز شد و گفت: با جدیت استاندار قم تردیدی ندارم که همه مدیران با ایشان همراهی خواهند کرد.

وی از تلاش ستاد اقامه نماز قم در ترویج فرهنگ نماز تشکر و قدردانی کرد و از خداوند بزرگ برای همه تلاشگران در این عرصه آرزوی توفیق روزافزون کرد.

برای ترویج نماز باید از زبان هنر استفاه کنیم

استاندار قم نیز در این جلسه گفت: حضور در این جلسه را به فال نیک می‌گیرم تا بتوانم در مسایل دینی گام بردارم.

بهرام سرمست افزود: کارم را با جلسه شورای اقامه نماز شروع می‌کنم و نماز را که ستون دین است، تا بتوانم در این زمینه منشأ اثر باشم.

وی خاطرنشان کرد: ما در ارتباط با برگزاری چنین جلسه‌ای باید به دنبال مصوبات جلسات قبل باشیم و آنچه به سرانجام رسیده را دنبال کنیم و علت اینکه چرا برخی مصوبات به مرحله اجرا گذاشته نشده است را بررسی کنیم.

استاندار قم تصریح کرد: جلسه شورای اقامه نماز باید مصوبات آن عملیاتی و کاربردی شود.

وی افزود: در تبلیغ نماز و مسایل آن، باید از زبان هنر استفاده کرد و استفاده از هنر یک امر پذیرفته شده است.

سرمست گفت: در طول چهل سال گذشته برای نماز به اندازه کافی تبلیغ کردیم اما نیاز به آسیب‌ شناسی داریم که چرا تبلیغ ما به اندازه نیاز و آنچه که باید ایده آل باشد نتوانسته است مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: تبلیغ برای نسل جوان باید به روش‌های خلاقانه و ابتکاری باشد.

استاندار قم خواستار توجه به نمازخانه‌های بین‌راهی شد و گفت: این نمازخانه‌ها باید در حد استاندارد، پاکیزه و درخور شأن باشند و از آن نگهداری کنیم.

وی با اشاره به اینکه نمازخانه‌های برخی کشورهای اسلامی از لحاظ آراستگی درخور تحسین است، گفت: ما باید نمازخانه‌هایی در طراز نظام اسلامی داشته باشیم.

سرمست افزود: ما برای فعالیت‌های نماز باید مشوق خوبی برای فعالان در این عرصه باشیم و این تشویق‌ها باید هدفمند باشد.

استاندار قم گفت: هیچ جلسه‌ای در استان اهمیت آن به اندازه اهمیت جلسه نماز نیست و باید مدیران خود شخصا در آن حضور داشته باشند.

برخی نمازخانه‌های بین‌راهی وضعیت مناسبی ندارند

فرماندار قم نیز در این جلسه گفت: برخی نمازخانه‌های بین راهی از لحاظ موقعیت جغرافیایی، جانمایی، زیرساخت و استقرار آن وضع مناسبی ندارند.

رضا سیار گفت: با تشکیل تیم مشترکی با حضور برخی دستگاه‌های اجرایی باید نسبت به ساماندهی نمازخانه‌های بین‌راهی تلاش کنیم.

وی در سومین جلسه شورای اقامه نماز استان قم گفت: با تشکیل این تیم باید اقدامات اصلاحی صورت بگیرد و بتوان نواقص را برطرف کرد.

فرماندار قم خاطر نشان کرد: در محورهای مختلف باید ساخت سکوهای نماز را مد نظر قرار داد و انجام این کار را عملیاتی کنیم و از واقفین امر نماز بهره‌مند شد.

سیار گفت: در تبلیغات شهری و استفاده از هنرهای تجسمی باید از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته و اعتبارات خوب شهرداری استفاده کرد.

وی گفت: ما باید نمودی از تبلیغات شهری با موضوع نماز را در حوزه تبلیغات شهری داشته باشیم.

دوره آموزشی نماز باید از کودکی صورت بگیرد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز در این جلسه گفت: دوره آموزش نماز می‌بایست از دوره کودکی و دبستان صورت بگیرد و امکان این امر وجود ندارد مگر اینکه همه به آموزش و پرورش کمک کنیم.

حجت‌الاسلام عباس اسکندری افزود: نباید توقع داشت که همه امور در آموزش و پرورش توسط این نهاد انجام شود بلکه همه باید به این نهاد کمک کنیم.

وی گفت: برای نسل جوان و نوجوان ارائه الگو مهم‌ترین موضوع است و باید این امر به صورت غیر مستقیم باشد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم گفت: در امر نماز باید زمینه سازی و تسهیل امور را مد نظر قرار دهیم و شرایطی را ایجاد کنیم که برای اقامه نماز افراد با مشکل مواجه نشوند.

وی گفت: گاهی اوقات افراد مقید به نماز به دلیل اینکه شرایط مهیا نیست نمی‌توانند به اقامه نماز بپردازند.

حجت الاسلام اسکندری گفت: از وظایف دستگاه‌های اجرایی، توجه به زمینه‌های لازم و فراهم کردن آن برای اقامه نماز است.

وی گفت: برای نمازخانه‌ها و مساجد باید اعتبارات خوبی را در نظر گرفت تا هم تمیز باشند و هم از جذابیت خوبی برخوردار باشند و اوقاف می‌تواند در این زمینه کمک کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم همچنین توجه به شیوه‌های جدید در ترویج نماز را امری ضروری دانست.

توجه به نماز، قرآن و احترام به والدین شعار آموزش و پرورش است

مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز گفت: توجه به نماز و قرآن و احترام به پدر و مادر شعار اصلی آموزش و پرورش در سال‌های تحصیلی است.

حمیدرضا شیخ‌الاسلام افزود: برای تحقق این امر کلاس‌های آموزش ضمن خدمت را در سطح استان با همین رویکرد برگزار کردیم که معاونین پرورشی و برخی معلمان دوره‌های ابتدایی در این کلاس‌ها شرکت کردند.

وی با اشاره به مشکلات فضای مجازی در جامعه گفت: شعار «انی احب‌الصلاه» را در آغاز سال تحصیلی انتخاب کردیم و همه عزیزان فرهنگی توجه به نماز دارند و به این سمت حرکت کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت: در همه مدارس به لطف خداوند حضور ائمه جماعات را داریم.

وی گفت: از دغدغه‌های ما عدم حضور ائمه جماعت در مناسبت‌های خاص و ایام تبلیغی است که باید به این دغدغه رسیدگی شود.

شیخ‌الاسلام افزود: آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند در ترویج نماز قدم بردارد، همه باید به این نهاد کمک کنند.

وی گفت: باید باور به نماز سپس عادت به نماز را در دانش‌آموزان نهادینه کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش در پایان گفت: جامعه و درون آموزش و پرورش یکی از محورهای اصلی ما است و با تمام ظرفیت از آن باید استفاده کنیم و همه دستگاه‌ها به آموزش و پرورش، از جمله خانواده و صدا و سیما به کمک نماز در مدارس بیایند.

توجه به اقامه نماز در مساجد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم نیز در سومین جلسه شورای اقامه نماز استان قم گفت: اقامه نماز در مساجد از دغدغه‌های اصلی است که باید به آن توجه شود.

حجت‌الاسلام‌ رضا عزت زمانی از وضعیت برگزاری نماز جماعت صبح اظهار گلایه کرد و گفت: ما باید به این موضوع رسیدگی کنیم.

وی گفت: دغدغه‌های ترویج نماز و اقامه نماز در مساجد را با تلاش همه دلسوزان به ثمر خواهیم رساند و امیدواریم بتوانیم با طراحی‌هایی که صورت گرفته است، وضعیت نماز را در قم ارتقا دهیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی قم افزود: ما وضعیت برگزاری نماز جماعت صبح را در مساجد شهر مورد بررسی قرار دادیم و انشاالله این وضعیت بهبود یابد.

وی از همه نهادها و مدیران استان خواست در جهت ترویج فرهنگ نماز تلاش کنند و به یاری این نهاد بشتابند.

زبان هنر رساترین وسیله برای تبلیغ نماز است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه گفت: با زبان هنر می‌توان خیلی از آموزه‌ها را منتقل کرد.

سید موسی حسینی کاشانی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات کل آن با بهره‌گیری از زبان هنر، با مخاطب خود ارتباط برقرار می‌کند و از این طریق می‌تواند ترویج فرهنگ نماز را دنبال کند.

وی گفت: جشنواره سرود رضوی، اولین جشنواره‌ای بود که بخش نماز آن مورد توجه قرار گرفت.

حسینی کاشانی گفت: در جشنواره مطبوعات ما با این موضوع کار کردیم، همچنین در کنگره شعر آیینی، بخشی را برای نماز در نظر گرفتیم که آثاری با این موضوع به دبیرخانه کنگره رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی نماز و نیایش که هشتمین دوره آن هم برگزار شد گفت: برای برگزاری این جشنواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتبار خوبی را در نظر گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فراخوان جشنواره نماز و نیایش تا ۲۰ اسفند ماه ادامه دارد و با تولید فیلم‌های کوتاه امیدواریم بتوانیم برای جامعه در امر نماز تأثیر گذار باشیم.

وی گفت: آیین اختتامیه این جشنواره در اردیبهشت ماه سال ۹۸ در قم برگزار خواهد شد.

اقبال زندانیان به نماز قابل تحسین است

مدیرکل امور زندان‌های قم گفت: خوشبختانه اقبال زندانیان به نماز قابل تحسین و برگزاری نماز جماعت در بخش‌های مختلف به همین دلیل است.

وی خاطر نشان کرد: ۲۵ نماز جماعت در فضای داخل زندان‌ها برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام سیدعلی تهامی گفت: گاهی جامعه هدف غیر از مسجد و مراکز دینی و مذهبی است و باید برای آن برنامه داشت.

وی افزود: استفاده از شیوه‌های هنری و زبان هنر، مانند نمایش و تئاتر در اماکن عمومی و اماکنی مانند پارک‌ها که مخاطبان خاصی دارند، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرکل زندان‌های استان قم، خبر از برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع نماز در سال گذشته داد و گفت: تمام کادر زندانیان و خانواده آنان در این مسابقه شرکت کردند و امسال هم این مسابقه به زودی برگزار خواهد شد.

وی گفت: در هدفمندی کارها و فعالیت‌های نماز هم باید اولویت بندی و از این فرصت‌ها استفاده کرد.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.