یک تغییر در حوزه گردشگری کشور
به گزارش «تاریخما» به نقل از روابط عمومی معاونت گردشگری، زاهد شفیعی با اشاره به موضوع پایش کیفی و اولویتبندی راهبردهای دفتر آموزش و مطالعات گردشگری، گفت: اهمیت نقش آموزش در صنعت گردشگری و نیز بررسی وضعیت موجود متناسب با چشمانداز پیش رو، زمینه تغییر و اولویتبندی راهبردهای این حوزه را سبب شده است.
وی با بیان اینکه پایش کیفی و طراحی شاخصها یکی از اولویتهای مذکور به شمار میآید، افزود: ایجاد نظام نظارت و رتبهبندی مؤسسات و مراکز آموزشی و نیز بازنگری دوره و محتوای آموزشی یکی از اهم اقدامات پیش رو در راستای توجه به پایش کیفی این حوزه به شمار میآید.
شفیعی ادامه داد: تنوعبخشی به سرفصلهای آموزشی با طراحی دورههای جدید مبتنی بر نیاز بازار کشورهای هدف و نیز مقتضیات این صنعت در اولویت راهبردهای بازنگری شده جای گرفتهاند.
مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری با اشاره به اینکه در رویکرد جدید در حوزه آموزش، همگانی و عمومیسازی این حوزه در دستور قرار دارد، افزود: این امر به آن معناست که آموزش باید مشمول تمام اجزای زنجیره ارزش و ذینفعان گردشگری شود.
وی در تشریح اجزای این زنجیره، گفت: آموزش به گردشگران با انتقال شاخصههای «فرهنگ گردشگری و سبک زندگی»، «گردشگری به عنوان یک مصرف عمومی نه کالای خاص» و نیز آموزش ذی نفعان بخش خدمات گردشگری شامل رانندگان وسایط نقلیه و ناوگان حملونقل عمومی، اتوبوسهای بینراهی، مراکز بینراهی و غیره بخشی از این رویکرد است.
مدیر کل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری با بیان اینکه گردشگری، علم و صنعتی انسان محور است و از این رو موضوع آموزش نیروی انسانی بیش از هر حوزهای اهمیت مییابد، اظهار کرد: تقویت نگاه فرابخشی سازمان با تشکیل اتاق فکر در راستای دستیابی به هدف تقویت بخش مطالعات کاربردی و پاسخگویی به نیازهای آموزشی راهبردهای کلان گردشگری کشور نیز یکی دیگر از گامهای اجرایی پیش بینی شده است.
شفیعی با تاکید بر اینکه ارتباط با سازمانهای بینالمللی و استفاده از تجربیات جهانی موفق در حوزه آموزش نیز تأثیر مستقیمی بر فرآیند بومیسازی مباحث مربوطه خواهد گذاشت، گفت: نحوه برگزاری دوره توانمندسازی روستاهای هدف و اقامتگاههای بوم گردی یکی از مواردی است که مبتنی بر نگاه بینالمللی، میزان تاثیرپذیری جامعه بومی و تفهیم سرفصلهای آموزشی در این زمینه افزایش خواهد داد.
انتهای پیام