تسهیلات معاونت علمی برای جذب نخبگان خارجی در ایران
یک مقام مسئول در معاونت علمی از فراهم ساختن زمینه فعالیت نخبههای خارجی در ایران خبر داد و گفت: با اجرای چنین برنامهای، محققان میتوانند در پژوهشگاهها و شرکتهای دانش بنیان فعالیت کنند.
سید علی حسینی، معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با تاریخ ما اظهار کرد: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی «iconnect.isti.ir» با هدف جذب و اعطای حمایتهای مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری از زمستان ۱۳۹۹ آغاز شد.
وی افزود: این برنامه با فراهم کردن مجموعهای از خدمات و تسهیلات برای مهاجران نخبه و کارآفرین، اقامت و زندگی آنها در ایران، زمینههای رشد و شکوفایی و بهرهمندی از استعدادهای آنها را در کشور ما ایجاد میکند.
معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه این مرکز در معاونت علمی و فناوری، خدماتی به آنها ارائه میکند، ادامه داد: ارائه دفترچه اقامت ویژه به مدت سه تا پنج سال به این دسته از مهاجران، یکی از این خدمات است که این نخبهها را از تمدید سالانه مدارک اقامتی معاف میکند.
حسینی خاطر نشان کرد: با داشتن دفترچه اقامت ویژه، مهاجران میتوانند به جز حق رای از کلیه حقوق شهروندی در ایران برخوردار شوند.
به گفته معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی، در قالب این برنامه، تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر متقاضی اقامت در ایران بودند که از این تعداد ۷۸ نفر موفق به دریافت دفترچه اقامت ویژه شدند.
وی با بیان اینکه این افراد متخصص که از توابع افغانستان، فرانسه، اسپانیا، پاکستان، سوریه و عراق هستند، ادامه داد: این کارآفرینان از تسهیلات معاونت علمی و فناوری بهره مند شدهاند و میتوانند در دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز علمی و فناوری مشغول شوند.
حسینی عنوان کرد: این نخبگان اکنون در دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تربیت مدرس، شاهد تهران، اصفهان، آزاد، حکیم سبزواری، پژوهشگاه رویان و پارک فناوری پردیس و تعدادی از شرکتهای دانش بنیان در حال فعالیت هستند.
وی افزود: همچنین این نخبگان در دانشگاههای علوم پزشکی زنجان، قم، دزفول، شهید بهشتی، تهران، ایران، شیراز، تبریز، اراک، کرمان به عنوان سرمایههای انسانی کشور فعالیت میکنند.
معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تعدادی از این افراد سابقه تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا از جمله دانشگاه نانسی فرانسه، دانشگاه مادرید-اسپانیا، دانشگاه آمستردام هلند، دانشگاه ناتینگهام-بریتانیا، هایدلبرگ آلمان، دانشگاه توکیو ژاپن داشته که با حمایتهای معاونت علمی و فناوری در ایران فعالیت خود را آغاز کردهاند.
حسینی در خصوص حمایتهای این سامانه iconnect.isti.ir گفت: حمایتهای این سامانه شامل چهار بخش تسهیلات اقامتی سه ساله، پنج ساله، ۱۰ سال و بلندمدت در ایران است که فازهای حمایتی بعدی نیز توسعه مییابد.
معاون سرمایه انسانی مرکز تعاملات بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: استقرار در زیست بوم کارآفرینی و نوآوری ایران، امکان استفاده از تسهیلات معاونت علمی (که میتواند مشمول مهاجران نخبه بینالمللی شود)، امکانات آموزشی و رفاهی از دیگر برنامههای حمایتی این سامانه برای نخبگان خارجی از سوی مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی به شمار میرود.