“تنگه قیل” بزرگترین محوطه ساسانی کشف شده در کرمانشاه ثبت ملی می‌شود

کیومرث اعظمی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، تنگه قیل یا به زبان مردم محلی “قیول” را محوطه ای مربوط به دوره ساسانی در جنوب استان دانست و اظهارکرد: این محوطه سال 1388 شناسایی شده بود، اما باتوجه به صعب العبور بودن منطقه و برخی مسائل دیگر به ثبت ملی نرسیده بود.

وی ادامه داد: تنگه قیل در نزدیکی روستای منصوری واقع در انتهای حوزه استحفاظی کرمانشاه با استان ایلام قرار گرفته و محوطه ای بسیار وسیع را شامل می شود.

معاون میراث فرهنگی استان ادامه داد: این محدوده وسیع در زمان ساسانیان کاربردی نظامی و مسکونی داشته و در دوره اسلامی هم از آن استفاده شده است.

وی با بیان اینکه بناهای متعددی در دوره ساسانی در این منطقه ساخته شده است، عنوان کرد: باتوجه به اهمیت این محوطه باستانی اخیرا به همراه مدیرکل میراث فرهنگی استان و کارشناسان بازدیدی از آن داشتیم و از آنجایی که در معرض آسیب قرار دارد، برنامه ثبت ملی آن در دستور کار قرار گرفت.

اعظمی اضافه کرد: این محوطه باستانی واقع در داخل دره ای زیبا با پوشش جنگلی بکر و رودخانه ای خروشان است که این قابلیت های کم نظیر این فرصت را می دهد تا به یک منطقه گردشگری مهم تبدیل شود.

وی با بیان اینکه تلاش می شود تا پرونده ثبت ملی این محوطه بزودی تهیه شود، خاطرنشان کرد: با ثبت ملی شدن این محوطه و انجام اقدامات بعدی زمینه تبدیل آن به یک منطقه تفریحی تاریخی فراهم می شود.

"تنگه قیل" بزرگترین محوطه ساسانی کشف شده در کرمانشاه ثبت ملی می‌شود

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.