استان کرمان رتبه برتر امنیتی کشور را دارد

به گزارش سایت «تاریخ ما» به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، دادخدا سالاری با اشاره به اینکه استان کرمان در سال ۱۳۹۵و ۱۳۹۶ برابر برآورد وزارت کشور رتبه برتر امنیتی کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: تعامل سازنده با حفظ حداکثری استقلال قوا از جمله دلایل این توفیق است.

وی ادامه داد: نباید از نظر دور داشت توفیقات استان در کسب این رتبه در سایه وجود دغدغه هایی چون قرار گرفتن در مسیر عبور کاروان های مسلح و سازماندهی شده مواد مخدر از شرق به مرکز کشور، حضور ۳۰۰ هزار تبعه افغانی عمدتا فاقد مجوز اقامت، وجود بزرگ ترین پهنه کویری کشور و ضرورت اشراف اطلاعاتی بر آن و بسیاری مسائل دیگر است که استان کرمان به واسطه موقعیت جغرافیایی انحصار دارد یا محدود استانهای دیگر نیز درگیر آن هستند.

وی اظهار داشت: به طور کلی خشم یک غریزه انسانی است که عوامل دور و نزدیک محیطی و فردی سبب تحریک این غریزه می شود و بر مبنای میزان مهارتهای فرد در کنترل آن منجر به بروز رفتارهایی می شود. در نمای کلی خشم تابعی از عوامل محیطی، ویژگیهای فیزیولوژیکی اشخاص و میزان مهارتهای افراد در کنترل رفتارهاست و راهکارهای مطروحه باید پیرامون این سه حوزه باشد.

سالاری افزود: عوامل محیطی شامل طیف گسترده ای از علل دور و نزدیک است، شرایط اجتماعی، وضعیت اقتصادی و فرهنگی، وضعیت آب و هوا، میزان توسعه یافتگی حتی معماری ساختمانها و رنگ های مورد استفاده در محیط از جمله این علل است.

وی ادامه داد: ویژگیهای فیزیولوژیک افراد نیز تابع عواملی چون وراثت، تغذیه، میزان سلامت و روان و غیره است و مهارتهای فردی تابع مستقیم تربیت و آموزش است، پر واضح است اولویت بندی این عوامل برای ارائه راهکارهای کنترلی به مقتضای شرایط و امکانات هر محیطی متفاوت است و هر یک نسخه جداگانه ای می طلبد.

سالاری عنوان کرد: آموزش مهارتهای کنترل خشم و کاهش آسیب در زمان بروز رفتارهای خشن از حیث سطح و قابلیت برنامه ریزی عمومی می تواند در دسترس ترین و شاید موثرین راهکار باشد، قاعدتا فعال کردن سازمانهای مرتبط با نظام سلامت روان و دستگاههای فرهنگی می تواند در دستور کار باشد.

دادستان کرمان گفت: پایین بودن دانش حقوقی عموم جامعه زمینه مراجعه بی رویه و غیرضرور را به دستگاه قضا چه در مقام طرح شکایات عادی ناصحیح و چه در رفتارهای اجتماعی منجر به وقوع بزه را فراهم کرده و این مطلب تورم کیفری و بالا رفتن میزان ورودی پرونده های و نتیجتا استهلاک توان دستگاه قضایی وکاهش کیفیت رسیدگی ها هم در حوزه اقناع و رضایتمندی مردم هم در تشخیص سریع و دقیق حق از باطل را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: با ملاحظه انگاره های جرم شناسی وقتی بخش زیادی از پرونده های مطروحه در دادسراها با قرار منع تعقیب مواجه می شود، گویای این مطلب است که رفتارهای مجرمانه به واسطه گستردگی تبهکاری و با انگیزه های شریرانه در جامعه موضوعیت ندارد، بلکه غلبه بر امور عرضی است.

سالاری عنوان کرد: قطعا پیش بینی و پیشگیری و مداخله کنترلی در فرآیند وقوع بزه در دسترس ترین و به نسبت موثرترین تدابیر مدنظر است و نگاهی کوتاه به متورم ترین عناوین کیفری در سنوات اخیر شاهدی بر این مدعی است.

وی افزود: بر کسی پوشیده نیست آموزش عمومی و فرهنگ سازی در امر کاهش وقوع بزه سرقت یا نزاع یا تصادفات و ایضا اقدامات ایجابی چه اثر شگرفی در کاهش این بزه ها به عنوان پرتکرارترین جرائم سنوات اخیر دارد. این دادستانی در قالب ۱۰ کارگروه علیحده امر پیشگیری مداخله محور را در سطح شهرستان پیگیری میکند و نگاه مقایسه ای به عملکرد این کارگروه ها مفید فایده خواهد بود.

سالاری فضای مناسب و بیان مناسب را از اصول آموزش دانست و گفت:  این یک واقعیت است که قشر لازم التعلیم جامعه که عموما در سنین نوجوانی و جوانی به سر می برند، تمایلی به دریافت آموزش از میز خطابه و کرسی های تربیتی و این قبیل ندارد، بلکه ایشان خواه و ناخواه تعلیمات خود را با وقت موسعی که در فضای مجازی و پیام رسانها و شبکه های اجتماعی سپری می کند و از این فضا دریافت می کند. دستگاههای متولی فرهنگ و آموزش برنامه عملیاتی جدی برای حضور و مخاطب یابی و ذائقه شناسی و تولید محتوای مبتنی بر ذائقه امروز نوجوانان ندارد، لذا در سایر اموزش ها توفیق چندانی کسب نمی کند.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.