پربازدیدترین اخبار سیاسی پانزدهم فروردین ایسنا
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، واکنش رئیس مجلس شورای اسلامی به امضای سند همکاری ایران و چین در صدر اخبار پرمخاطب قرار گرفت.
محمدباقر قالیباف در اولین نطق خود در سال ۱۴۰۰ در جلسه علنی مجلس تاکید کرد: امضای سند همکاری ایران و چین هشدار مهمی به آمریکاست تا بفهمد که مناسبات بین المللی به سرعت به ضرر آمریکا در حال تغییر است و این کشور دیگر در موقعیتی نیست که بتواند الگو، برنامه یا توافقی را به طور یکجانبه به کشورهای مستقل تحمیل کند.
دومین خبر پربازدید امروز هم بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد شروط جمهوری اسلامی برای بازگشت به برجام بود.
نمایندگان در این بیانیه ضمن استقبال از سند همکاری ایران و چین، بازگشت به برجام را منوط به لغو «یکباره و یکپارچه» تحریمها و راستی آزمایی ملموس از آن دانستند.
رحمان قهرمانپور، کارشناس مسایل بینالملل هم درباره تصمیم ایران و چین برای تفاهم بر سر یک نقشه راه ۲۵ ساله گفت: برخلاف تصوراتی که در جامعه مطرح می شود معتقدم تفاهم بلندمدت ایران و چین تکرار تاریخ روابط خارجی ایران نیست بلکه بیشتر در چارچوب تغییرات جدید نظام بینالملل قابل فهم است.
درخواست دوباره ریاض برای حضور در مذاکرات هسته ای نیز مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه عربستان در گفتوگو با شبکه سی. ان. ان بار دیگر درخواست این کشور برای مشارکت در هرگونه مذاکره درباره توافق هستهای با ایران را تکرار کرد و گفت که اگر تهران خواهان آغاز گفت وگو با ریاض است، این اتفاق باید در چارچوب مذاکرات درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) روی دهد.
خبر بعدی، تاکیدات معاون سیاسی وزارت امور خارجه در آستانه سفرش به وین بود.
سید عباس عراقچی گفت: ما در وین هیچ گونه مذاکره ای را با آمریکا چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم نخواهیم داشت. ما با کمیسیون مشترک و کشورهای عضو ۱+۴ مذاکره میکنیم و خواسته و شرط خودمان برای بازگشت به برجام را به آن ها اعلام خواهیم کرد. شرط ما این هست که اول آمریکا همه تعهدات برجامی اش را انجام دهد و همه تحریم ها را بردارد و بعد از آن ما راستی آزمایی میکنیم و برمیگردیم.
ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم با بیان اینکه مجلس در مجموعه روند گفتوگوهای ایران در موضوع برجام نظارت خواهد داشت، گفت که طبق تاکید آقای عراقچی هیچ مذاکره مستقیم و یا غیر مستقیمی بین ایران و آمریکایی ها در وین صورت نمیگیرد.
همچنین شبکه خبری سی. ان. ان در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا آورده است که رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران قرار است در وین حاضر شود تا نماینده این کشور در مذاکرات غیرمستقیم با ایران باشد.
وزیر امورخارجه رژیم صهیونیستی نیز با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر از تماس تلفنیاش با آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا خبر داد.
گابی اشکنازی مدعی شد که همتای آمریکایی اش او را در جریان مذاکرات آتی پیرامون توافق هستهای(برجام) قرار داده است.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
***
در راستای بررسی عملکرد سازمان جهادکشاورزی استان کرمان از سوی بازرسیکل استان، هیات بازرسی با تبانی و برگزاری مزایده صوری یک قطعه زمین به مساحت ۱۲۷۴ مترمربع با کاربری تجاری از سوی اعضای کمیسیون معاملات سازمان مذکور روبرو شد. این زمین به مبلغ ۸۹ میلیارد ریال به مادر همسر یکی از اعضای موثر در مزایده واگذار شده درحالیکه بر اساس نظریه هیأت کارشناسان رسمی دادگستری بیش از ۱۷۸ میلیارد ریال ارزشگذاری شده است.
این خبر هم مورد توجه مخاطبان سرویس سیاسی خبرگزاری تاریخ ما بود.
تاکید یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بر ضرورت رفع موانع تولید پربازدیدترین خبر بامداد امروز بود.
جعفر قادری تسهیل شرایط ورود به کسب و کار و تداوم در آن را موثرترین حمایت برای تولید دانست و گفت: متاسفانه بخش عظیمی از سرمایههای کشور ما ترکیه، امارات و کشورهای دیگر را آباد کرده چرا که در آنجا قوانین باثباتتر و موانع کمتر است.
همچنین گزارش کامل خبرگزاری تاریخ ما از اولین جلسه علنی مجلس در سال ۱۴۰۰ را می توانید بخوانید.
پایان خبر / تاریخ ما