توجه به صلحطلبی و نزدیکی ادیان به یکدیگر، مهمترین پیام سفر پاپ به عراق بود
دکتر احمد فاطمینژاد در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به سابقهدار بودن سفر پاپ فرانسیس به کشورهای گوناگون، اظهار کرد: پاپ تا به حال سفرهایی به کشورهای مختلف، به خصوص کشورهای دارای شهروندان مسیحی داشته است، اما در خصوص چرایی سفر پاپ به عراق، شاید دلیلی که خود او مطرح میکند، منطقیترین دلیل باشد؛ او مطرح میکند که در این سالهای اخیر اقلیت مسیحی عراق تحت شکنجهها و ظلمهای مختلفی بودند، خصوصا در دورانی که داعش بر مناطقی از عراق مسلط بود، مسیحیان این کشور ستمهای زیادی دیدند و حال پاپ به منظور انجام نوعی دلجویی، به عراق سفر کرده و من فکر میکنم در این شرایط مهمترین دلیلی که بتوان برای این سفر مطرح کرد، همین است.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با اشاره به وجود اقلیتهای دینی مختلف در عراق، بیان کرد: این اقلیتها، مانند مسیحیان و ایزدیها، بعضا کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند و شاید بخشی از این سفر به منظور جلب توجه نسبت به وضعیت پیروان این ادیان صورت گرفته است.
وی توجه به صلحطلبی و نزدیکی ادیان به یکدیگر را مهمترین پیامهای این سفر دانست و افزود: خصوصا از دیدارهایی که برنامهریزی شده بود، مانند دیدار با آیتالله سیستانی، میتوان همین برداشت را کرد که یکی از مهمترین پیامها و دغدغههای پاپ از انجام این سفر، نشان دادن امکان ایجاد صلح بین ادیان مختلف و پیروان آنان بوده است.
این تحلیگر مسائل بینالملل با اشاره به استقبال بسیار خوب عراقیها از این سفر، خاطرنشان کرد: همچنین عراقیها نیز به وسیله سفر پاپ به کشورشان، این پیام را به دنیا مخابره کردند که عراق فضای امن و باثباتی برای پیروان مذاهب مختلف دارد و میتواند مکان مناسبی برای زندگی آنان باشد و همین مسئله باعث شده که عراق اهمیت این سفر را بسیار پررنگ نشان دهد.
فاطمینژاد ادامه داد: عراق به دنبال این است که نشان دهد در خاور میانه جزو معدود کشورهایی است که توانسته مقصد مسافرتی پاپ واقع شود و از این نظر کشور بسیار باثبات و صلحآمیزی برای پیروان مذاهب مختلف است. البته عراق بهرهوریهای دیگری نیز از این سفر میتواند بکند، به عنوان مثال استاندار نجف نیز بیان کرده که این سفر میتواند در جذب گردشگر برای نجف موثر باشد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: این سفر بر روی افزایش صلح در منطقه، مبارزه با تروریسم و نزدیکی ادیان تاثیر معنایی خواهد داشت اما من بعید میدانم تاثیر عملیاتی نیز داشته باشد؛ چراکه از مسیرهای دیگری نزاعها و درگیریها کماکان در جریان است.
پایان خبر / تاریخ ما