با وجود این که خرما یک غذای کامل است و بسیاری از افراد مبتلا به دیابت از آن به جای قند در کنار چای استفاده می کنند، ولی این مسئله بدین معنا نیست که خرما قند خون را افزایش نمی دهد. بنابراین مصرف بی رویه خرما نیز برای سلامتی مضر خواهد بود و به ویژه افراد مبتلا به دیابت باید با مشورت با پزشک آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
عوارض مصرف بیرویه خرما
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیرویه و کنترل نشده خرما موجب افزایش قند خون میشود، بنابراین توصیه میشود افراد به ویژه مبتلایان به دیابت، میزان مصرف خرما را کنترل کنند.
دکتر حمید خداپرست اظهار داشت: بسیاری از افراد تصور میکنند که به دلیل طبیعی بودن قند خرما، مصرف بیرویه آن مضرنیست، در حالی که قند خرما در صورت مصرف بیش از حد در بدن ذخیره و تبدیل به قند ساده شده و موجب افزایش قند خون میشود.
عوارض مصرف زیاد خرما
وی افزود: قند خرما و دیگر میوهها از نوع فروکتوز است که در صورت استفاده بیش از حد در بدن تجمع یافته و به قند گلوکز تبدیل شده و مازاد آن نیز به صورت چربی ذخیره میشود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: به همه افراد به ویژه بیماران دیابتی توصیه میشود خرما را به صورت کنترل شده و به مقدار محدود در طول روز مصرف کرده و از خوردن بیش از حد این میوه پرهیز شود.
بیشتر بدانید گروهی که نباید خرما بخورند
خرما برای برخی افراد زیانهایی دارد. به عنوان نمونه کسانی که داخل دهانشان زخم و یا تاول وجود دارد باید از خوردن خرما پرهیز کنند. در ضمن، خوردن خرما با ماست نیز بسیار مضر است.
همچنین افرادی که دیابت دارند یا اینکه این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط کنند. همچنین افراد چاق یا کسانی که با مشکل اضافه وزن روبهرو هستند نیز می بایست در خوردن خرما دقت کنند و آن را بیش از حد مصرف نکنند.