مرور برچسب

شهر تب

فردگرایی و دولت در یونان باستان

اوج فرهنگ اروپايي در دو دوره همتا، يعني يونان باستان و رنسانس ايتاليا، بر سازمان سياسيي استوار بود كه از محدوده كشور شهرها فراتر نميرفت. در يونان، وضع جغرافيايي به اين امر كمك ميكرد. زيرا كوه‌ها و رودهاي فراوان بين شهرها جدايي انداخته بود،…

دیونیزوس یا باکوس

این داستان با داستان دمتر تفاوت بسیار دارد.دیونیزوس آخرین خدایی بود که به اولمپ آمد.هومر اجازه ورود نمی داد.برای داستان یا ماجرای وی هیچمنبع نخستینی وجود ندارد مگر همان اشاره کوتاه در نوشته های هزیود در قرن هشتم یا هنم پیش از میلاد.در یکی…

جغرافیاى تاریخى انسانى یونان باستان

یونان یکى دیگر از کهن ترین سرزمین هاى مسکونى و متمدن جهان بشمار مى رود. آثار تمدن آن به دهها قرن قبل از میلاد باز مى گردد. تمدن قدیمى آن به تمدن مینوسى معروف است که مرکز آن جزیره کرت بود. یونانیان باستان از دو نژاد اصلى یونانى و اقوام دورى…

معبد لوکسور

مجموعه معابد بزرگ لوکسور که وقف خدایان مصری آمون، مات و چونس شده است، در دوران حکومت آمنهوتپ سوم (قهرن چهاردهم پیش از میلاد) در بخشی از شهر تب که در کرانه شرقی رود نیل قرار دارد، ساخته شده است. در دوران حکومت هورمهب و توتانخامن نیز بخش‌هایی…

شهر باستانی تب، جولانگاه فراعنه

شهر باستانی تب که در دو سوی رودخانه نیل در حدود 670 کیلومتری جنوب قاهره قرار دارد، پایتخت امپراتوری مصر در روزهای اوج خود و یکی از مهم‌ترین شهرهای دنیای باستان بوده است. این محوطه باستانی که تعداد زیادی قصر و معبد و نیز گورستان‌ فراعنه و…

توتان خامون (توت‌انخ‌آمون)

توت‌انخ‌آمون یا تو‌ت‌عنخ‌آمون (‎*tuwt-ʕankh-yamān‏) (معنای نام: پنداشت زنده آمون)(پادشاهی ۱۳۳۳-۱۳۲۷ (پیش از میلاد) یازدهمین فرعون مصر باستان از دودمان هژدهم یا همان پادشاهی نو شناخته می‌شود. نام آغازینش توت‌انخ‌آتون(به معنای : پنداشت زنده…