گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

ابوسعید ابوالخیر:سودا به سرم همچو پلنگ اندر کوه غم بر سر غم بسان سنگ اندر کوه

❈۱❈
سودا به سرم همچو پلنگ اندر کوه غم بر سر غم بسان سنگ اندر کوه
دور از وطن خویش و به غربت مانده چون شیر به دریا و نهنگ اندر کوه

فایل صوتی رباعیات نقل شده از ابوسعید از دیگر شاعران رباعی شمارهٔ ۶۲۲

صوتی یافت نشد!

تصاویر

کامنت ها

احمد آذرکمان ۰۴۹۰۳۰۰۶۶۹.a@gmail.com
2021-02-15T01:14:32
سودا به سرم همچو پلنگ اندر کوهغم بر سر غم به سان سنگ اندر کوهمانا روانبد در حاشیه ی این بیت ابوسعید ابوالخیر نوشته بود: «جالب این است که در هر دو مصرع [به]کیفیتی از حرکت پلنگ در کوه یا [به]صفتی از حرکت سنگ در کوه اشاره نشده.»به گمانم «اندر کوه» در مصراع اولتحیّرِ و سودای انعکاس یافته یِ پلنگ استو در مصراعِ دومسکوت انعکاس یافته یِ سنگ.و حرکت بایست در همین انعکاس ها درج شده باشد.شاید که تاکیدِ بیت بر مکان اتفاق است؛ چرا که این پلنگ و سنگ می توانستند در جایی غیر از کوه هم حضور داشته باشند پس چرا کوه؟ شاید که برای انعکاس بخشیدن به سودای پلنگ و بی صدایی سنگ در این جا.
احمد آذرکمان ۰۴۹۰۳۰۰۶۶۹.a@gmail.com
2021-02-15T01:32:14
گویا که سودای چنگ انداختن به ماه، پلنگ را روانه ی ارتفاعات کرده است ... و در مصرع دوم گویا فقط این سنگ است که سنگ را تحمل می کند آن چنان که غم، غم را.
کمال داودوند
2017-08-15T23:12:33
بنده این رباعی را با دوستان به اشتراک گذاشتم وجمع این رباعی از 8085