گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

انوری:مرا دانی که بی‌تو حال چونست به هر مژگان هزاران قطره خونست

❈۱❈
مرا دانی که بی‌تو حال چونست به هر مژگان هزاران قطره خونست
تنم در بند هجر تو اسیرست دلم در دست عشق تو زبونست
❈۲❈
غم عشق تو در جان هیچ کم نیست چه جای کم که هر ساعت فزونست
به وجهی خون همی بارم من از دل که در عشق توام غم رهنمونست
❈۳❈
اگر بخشود خواهی هرگز ای جان بر این دل جای بخشایش کنونست

فایل صوتی دیوان اشعار غزل شمارهٔ ۳۶

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

امین کیخا
2014-10-31T02:53:27
درود بر شما .سپاس از همخوانی هایتان
امین کیخا
2014-10-30T01:34:37
باریدن و باران و باشتن همه با هم در پیوند هستند در لری هنوز وشتن را بکار می برند .وشتن در فارسی معنای رقصیدن میدهد ولی وشتن لری همان باشتن و یا باریدن است .مثلا وشت باروت به لری یعنی بارش گلوله های تفنگ و یا وشت باران یعنی باریدن و ریزش دانه های باران . اگر بخواهیم یک لغت water و یا واسر آلمانی را با یک لغت پارسی یکی بگیریم باید با وار در واران یا باران یکی دانسته بشود . یعنی دو لغت آب و تش به معنای آب هیچکدام با واتر و واسر همریشه نیستند ولی وار در واران و باران همریشه ی این لغت ها است .
دکتر ترابی
2014-10-30T16:43:31
دکتر گرامی ، و ما بارش و بارشت میگفتیم که اسم مصدر از باریدن است و باران که ضفت فاعلی خاص ( صفت حالیه؟) است . دو دیگر که نظامی فرسنگ ها انسو تر از انوریو بیش وکم در همان روزگار سروده است:مرا پرسی که چونی، چونم ای دوستجگر پردردو دل پر خونم ای دوست......
صابر قنبری
2023-02-10T15:18:08.661923
درود باریدن و افشاندن(فشاندن) مصدرهایی با مفاهیم نزدیک به هم هستند. بنابه گفته شما وشتن در لری یعنی باریدن. البته در کُردی بُن وَشن برابر بُن افشان(فشان) در فارسی است. در کُردی وَشاندن یا وَشانِن همان افشاندن یا فشاندن در فارسی است.