گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

کسایی:نرگس نگر ، چگونه همی عاشقی کند بر چشمکان آن صنم خَلُّخی نژاد

❈۱❈
نرگس نگر ، چگونه همی عاشقی کند بر چشمکان آن صنم خَلُّخی نژاد
گویی مگر کسی بشد ، از آب زعفران انگشت زرد کرد و به کافور بر نهاد

فایل صوتی دیوان اشعار نرگس

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

فاریان
2022-08-29T08:09:07.3829258
جناب ترکمان این نظر من و تنها منشعر تنها توصیفی است از گل نرگس. و میدانیم توصیف شاعرانه طبیعت در آن عصر رایج بوده.صنم خلخی‌نژاد تشبیه نرگس به مشک است، طبیعتا از لحاظ بو.و بیت دوم هم توصیف شاعرانه ای است از ترکیب رنگهای سفید (کافور) و زرد (زعفران) در گل نرگس.و البته بسیار ممنون به خاطر رب سرکه:)
فاریان
2022-08-29T08:17:43.0918732
این را هم اضافه کنم: از علاقه کسایی به گل و توصیفش!توصیف گل نیلوفر: «نیلوفر کبود نگه کن میان آب چون تیغ آب داده و یاقوت آبدار...»و از ارزش و منزلت گل: «گل نعمتی است هدیه فرستاده از بهشت ...»
فاریان
2023-04-21T04:21:49.1994135
اشتباه خود را تصحیح کنم. نوشته بودم:صنم خلخی‌نژاد تشبیه نرگس به مشک است، طبیعتا از لحاظ بو. خلخ به مشک خوش‌بویش معروف بوده و اشتباه من بدین خاطر بود اما اینجا با وجه تشبیه متفاوتی سر و کار داریم. مردممان خلخ شهری ترک‌نشین در اسیای میانه به زیبایی شهره بودند و اینجا هم نرگس به مردمان (زنان احتمالا) زیبای خلخ تشبیه شده. جالب اینجاست که معمول این است که ادمیان زییا به گل و ... تشبیه شوند اما اینجا گل نرگس به ادمیان تشبیه شده