گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

محتشم کاشانی:اگر دوری ز من در آرزویت زار می‌میرم وگر پیش منی از لذت دیدار میمیرم

❈۱❈
اگر دوری ز من در آرزویت زار می‌میرم وگر پیش منی از لذت دیدار میمیرم
ز درد هجر زارم بر سر من زینهار امشب گذاری کن که من زین درد بی‌زنهار می‌میرم
❈۲❈
بسویم بین و یک حسرت برون کن از دلم جانا که از نادیدنت با حسرت بسیار می‌میرم

فایل صوتی دیوان اشعار غزل شمارهٔ ۳۹۰

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

همزاد
2008-12-04T00:08:40
مصرع آخر باید باشدماتی خود زتو در بازی اول دیدمو نه مانی خود،زیرا در مصرغ قبلی سخن از شطرنح است و نه نقاشی!---پاسخ: با تشکر، تصحیح شد.
رسته
2008-12-05T07:26:09
بیت آخر چهار اشکال دیگر هم دارد:1) وزن آن متفاوت است.2) ردیف شعر ( می میرم) را ندار.3) حروف روی قافیه ( ار) { زار- دیدار- زنهار- بسیار} را ندارد، بلکه دیدم با چیدم مصرع اول همان بیت قافیه شده است.4) مصرع دوم یک هجای بزرگ کم دارد.---پاسخ: اشکال ذکر شده (بیت آخر با وزن و قافیه‏ی متفاوت در آخر غزل) در بسیاری از غزلهای محتشم موجود در این مجموعه دیده می‏شود (به عنوان نمونه غزل قبلی را ببینید)، از آنجا که تا جایی که من در ذهن دارم تمام این بیتها مصرّع هستند به نظرم عمدی در آوردن آنها باید بوده باشد که با مراجعه‏ی دوستان به دیوان چاپی محتشم علت وجود این بیتها احتمالاً می‏تواند روشن شود. در مورد اشکال شماره 4، مصرع دوم با مصرع اول بیت چهارم هموزن است (فعلاتن فعلاتن فعلاتن فعلن) و اشکالی از این نظر ندارد.