گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

مولانا:ای تو امان هر بلا ما همه در امان تو جان همه خوش است در سایه لطف جان تو

❈۱❈
ای تو امان هر بلا ما همه در امان تو جان همه خوش است در سایه لطف جان تو
شاه همه جهان تویی اصل همه کسان تویی چونک تو هستی آن ما نیست غم از کسان تو
❈۲❈
ابر غم تو ای قمر آمد دوش بر جگر گفت مرا ز بام و در صد سقط از زبان تو
جست دلم ز قال او رفت بر خیال او شاید ای نبات خو این همه در زمان تو
❈۳❈
جان مرا در این جهان آتش توست در دهان از هوس وصال تو وز طلب جهان تو
نیست مرا ز جسم و جان در ره عشق تو نشان ز آنک نغول می‌روم در طلب نشان تو
❈۴❈
بنده بدید جوهرت لنگ شده‌ست بر درت مانده‌ام ای جواهری بر طرف دکان تو
شاد شود دل و جگر چون بگشایی آن کمر بازگشا تو خوش قبا آن کمر از میان تو
❈۵❈
تا نظری به جان کنی جان مرا چو کان کنی در تبریز شمس دین نقد رسم به کان تو

فایل صوتی دیوان شمس غزل شمارهٔ ۲۱۵۳

صوتی یافت نشد!

تصاویر

کامنت ها

فرزین
2019-02-17T12:35:59
درود ، شاه همه جهان تویی اصل همه کسان توییچونک تو هستی آن ما نیست غم از کسان تومنظور از، کسان، تو این بیت چیست مخصوصا مصرع دوم ؟؟؟
ما را همه شب نمی برد خواب
2019-02-17T22:36:49
فرزین جان , اصل همه کسان تویی , اینجا یعنی همون انسان ها و افراد ( تلمیح به آیه ی معروفی از قرآن که می فرمایدو نفخت فیه من روحی و از روح خود بر او دمیدم )نیست غم از کسان تو باز هم معنی قبلی رو دارهچون تو آن ما هستی ازمخلوقاتت غمم نیست
Polestar
2021-11-17T15:00:57.7732439
مخاطبش کیه؟! شمس تبریز؟!
میــــرِ سلطان احمـــد
2021-11-18T03:53:54.710955
نعم!
سید جلال الدین صحاف رضوی
2022-07-17T12:07:07.5411078
سلام و درود بر همه عزیزان   یک سوالی ذهن من رو درگیر کرده میپرسم عزیزان عالِم به صنعت ادبیات لطفا راهنمایی کنن   "ای تو امان هر بلا ما همه در امان تو". از نظر بار معنوی شعر که بررسی کردم، در صورتی که این مصرع رو به صورت "ای توأمان هر بلا ما همه در امان تو" بخونیم میتونه خیلی پر معنی تر از اینی که هست باشه و به گرایشات ذهنی و عرفانی مولانا بیشتر میل میکنه به نظرم. سوال اول اینکه اگر بدین گونه باشه آیا از نظر وزن شعر ایرادی در شعر به وجود میاد؟ سوال دوم اینکه آیا کلمه توأمان از لحاظ معنایی به معنای همراه بلاشک هست؟ و سوال سوم اینکه آیا این کلمه در سایر آثار این هنرمند گرانقدر استفاده شده که بشه به استفاده شدنش استناد کرد؟   ممنونم از عزیزانی که وقت میگذارند؛ جایی بهتر از تاریخ ما برای پرسیدن این سوالم به ذهنم نرسید.
مهدی
2023-05-12T21:26:51.8799313
سلام. البته من متخصص نیستم ولی فکر میکنم توأمان هر بلا اگر چه از لحاظ وزن درسته از لحاظ معنی هم یکجورهایی درسته ولی از لحاظ صنعت آخر همین بیت که یکجور تکرار( به صورت عکس یا قلب) هست «تو امان» «امان تو» این صنعت رو دیگه نخواهیم داشت. در ضمن شاید لفظ توأمان بودن با بلا (در فرهنگ لغت یعنی دو چیز همراه هم) برای معشوق معنوی که اتفاقا در قسمت دوم مصرع امنیت بخش هر بلاست یکجور تناقض محسوب شه.