گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

مولانا:خواهم که روم زین جا پایم بگرفتستی دل را بربودستی در دل بنشستستی

❈۱❈
خواهم که روم زین جا پایم بگرفتستی دل را بربودستی در دل بنشستستی
سر سخره سودا شد دل بی‌سر و بی‌پا شد زان مه که نمودستی زان راز که گفتستی
❈۲❈
برپر به پر روزه زین گنبد پیروزه ای آنک در این سودا بس شب که نخفتستی
چون دید که می‌سوزم گفتا که قلاوزم راهیت بیاموزم کان راه نرفتستی
❈۳❈
من پیش توام حاضر گر چه پس دیواری من خویش توام گر چه با جور تو جفتستی
ای طالب خوش جمله من راست کنم جمله هر خواب که دیدستی هر دیگ که پختستی
❈۴❈
آن یار که گم کردی عمری است کز او فردی بیرونش بجستستی در خانه نجستستی
این طرفه که آن دلبر با توست در این جستن دست تو گرفته‌ست او هر جا که بگشتستی
❈۵❈
در جستن او با او همره شده و می‌جو ای دوست ز پیدایی گویی که نهفتستی

فایل صوتی دیوان شمس غزل شمارهٔ ۲۵۸۲

صوتی یافت نشد!

تصاویر

کامنت ها

بابک
2020-01-27T16:54:12
این حقیقت ِ گمشده در تو که ویژگیش ، نوشوی و نوزائیست ، جوهرتست ، و خودش، اصل جستجو است . تو فقط باید با او همراه شوی ، تا آن‌چه ، خودش را در تو گم کرده است ، در زایش و پیدایش نوین ، خودش را باز بیابد . در فرهنگ ایران ، این بُن هستی که بهمن + هما باشد ، انسان شده است ، و هم‌چنین ، گیتی شده است ، و درانسان و در گیتی ، شیرابه و مان = من و افشره و شیره یا گـُم همه آن‌ها شده است ، و جویای فرشکرد و قیامت همیشگی ِ خود است . جوهر و اصل هرانسانی ، گـُم است . اینست که مولوی میگوید : گم شدن در گم شدن ، دین من است . گـُم ، بهمن و سیمرغ است . گـُم ، کوه قافی هست ( قاف = کاو = کاب = کعبه = بند نی یا اصل فرشکرد و نوزائی است ) که سیمرغ در آنجا آشیانه دارد . اینست که بُن هستی ( بهمن + سیمرغ ) ، مغز هر انسانی و هر جانی در گیتی است . خدا ، در فرشکرد ، هرچه بشود ، باز همان خداست . شاه ، هر لباسی که بپوشد ، باز همان شاهست . دیده ای خواهم که باشد شه شناس تا شناسد شاه را در هر لباس این اصل برابری خدا ، در همه فرشکردهایش هست . شناختن حقیقت ، دیدن مستقیم و بیواسطه ِ حقیقت در هر چیزیست . گیتی و انسان ، فرشکرد خدا ( بهمن + ُهما ) است .
منصور قربانی
2019-10-14T22:14:09
چه زیبا بیان میکند که حقیقت عالم وجود از تو جدانیست.تو در بیرون از خود آنر جستجو میکنی حال آنکه باید آنرادر خودت جستجو کنی.الله اکبر از این لطافت وزیبائی و کلام پرمعنا
نادر..
2017-10-05T19:43:48
این طرفه که آن دلبر، با توست در این جستن..