گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

ناصرخسرو:اکنون با سر حکایت و کار خود شوم، از خندان تا شمیران سه فرسنگ بیابانکیست همه سنگلاخ و آن قصب...

اکنون با سر حکایت و کار خود شوم، از خندان تا شمیران سه فرسنگ بیابانکیست همه سنگلاخ و آن قصبه ولایت طارم است و به کنار شهر قلعه ای بلند بنیادش برسنگ خاره نهاده است، سه دیوار بر گرد او کشیده و کاریزی به میان قلعه فرو برده تا کنار رودخانه که از آن جا آب بر آورند و به قلعه برند و هزار مرد از مهترزادگان ولایت در آن قلعه هستند تا کسی بیراهی و سرکشی نتواند کرد و گفتند آن امیر را قلعه های بسیار در ولایت دیلم باشد و عدل و ایمنی تمام باشد چنان که در ولایت او کسی نتواند که از کسی چیزی ستاند و مردمان که در ولایت وی به مسجد آدینه روند همه کفش‌ها را بیرون مسجد بگذارند و هیچ کس آن کسان را نبرد و این امیر نام خود را بر کاغذ چنین نویسد که: «مرزبان الدیلم خیل جیلان ابوصالح مولی امیرالمومنین» و نامش جستان ابراهیم است.
در شمیران مردی نیک دیدم، از دربند بود، نامش ابوالفضل خلیفه بن علی الفیلسوف. مردی اهل بود و با ما کرامت‌ها کرد و کرم‌ها نمود و با هم بحث‌ها کردیم و دوستی افتاد میان ما. مرا گفت: چه عزم داری؟ گفتم: سفر قبله را نیت کرده ام. گفت: حاجت من آنست که به هنگام مراجعت گذر بر اینجا کنی تا تو را باز ببینم.

فایل صوتی سفرنامه بخش ۱۰ - شمیران در ولایت دیلم

صوتی یافت نشد!

تصاویر

کامنت ها

امین کیخا
2013-07-13T17:23:36
چه مایه جامعه شناسی ایرانی در ان است مهربانی ، اسودگی و زینهارپسندی ( أمنیت دوستی) ، و شوربختا نا بزینهاری کفش های در مسجد ! یادت نرود چیزی که 1000 سال درست نشده درست نمی شود ! مسجد میروی ژنده می پوش ! کفش ، پوزار در استانه معاوضه ! اگر من بودم می دادم بنویسند ! البته با نمای تابلوهای راهنمایی و رانندگی یک کفش یک خط روش !
امین کیخا
2013-07-13T17:33:50
واژ ه با واژ( س) گردانشپذیری دارد و سبت که که ریشه hebdo است و یعنی هفت اینجا نمونه دیگری داریم , مهتر یعنی اقا با مستر یعنی اقا master یکیست . رسیگ و رهیگ را هم گفته بودم پساتر ( یعنی بنده) . اینجا می توانیم از mastering انگلیسی به معنی استاد شدن و مهارت یافتن سود ببریم فارسیست ، بگوییم مثلا هرمز در کارش مهتر شده است . به شرایط هنوز مهتر نشده ام . ( دور از ذهن است اما درست است ) ، امروزه فارسی از تسلط یافتن و چیره شدن را برخورداری می کند .
امین کیخا
2013-07-13T17:36:26
خوب نوشته نشده است ، واژ ( ه) با واژ (س) بدل می شود ، سبت هم که شنبه است در عبری و عربی با کمی تغییر و hebdo در فرانسه است و هفت در فارسی همه یکی هستند .
امین کیخا
2013-07-13T17:38:59
خروشید ، و نوشته شد کمی کژی دارد در نگارش اما راست است در معنا . با پوزش شتابکاری کردم