گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

عرفی:چون زخم تازه دوخته ز خون لبالبم ای وای اگر به شکوهٔ او آشنا لبم

❈۱❈
چون زخم تازه دوخته ز خون لبالبم ای وای اگر به شکوهٔ او آشنا لبم
بی دردی آورد همه قول و طرب، مسیح گاهی به حال دل می گشا لبم
❈۲❈
بستی لبم به شکوه و ذوق ادب شناخت هر موی من ادا کند این شکوه با لبم
بگذشت عمر و گفت و شنو با تو رو نداد ای بی نصیب گوشم و ای بی نوا لبم
❈۳❈
صد بار لب گشودم و بر کس نریختم آن ها که موج می زند از سینه تا لبم
لب وعده کرده بود که گوید غمم به دوست وقت است اگر به وعده نماید وفا لبم
❈۴❈
در دل گذشت یار و فرو ریختم بدان پیغام ها که داشت نهان از صبا لبم
اقرار کن که سنگ دلم بعد از آن اگر لب وا کنم به شکوه، به دندان بخا لبم
❈۵❈
عرفی به ترهات زن آتش که جاودان ماند گرسنه گوشم و باشد گدا لبم

فایل صوتی غزلیات غزل شمارهٔ ۵۰۱

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

م
2015-05-29T13:57:48
صد بار لب گشودم و بیرون نریختمخون ها که موج می زند از سینه تا لبم
مجتبی
2015-03-17T15:27:43
بیت پنجمبیرون نریختم، خون ها ...
امیر ملکیان
2017-03-14T13:41:07
امیر ملکیان نوشته:با سلام . ای کاش پدید آورندگان این سایت بسیار خوب چاپ هایی که از آن استفاده کرده اند را معرفی می کردند . دیوان عرفی نخستین بار در سال 1308 هجری قمری در بمبئی چاپ شده . در ایران هم به کوشش غلامحسین جواهری توسط چاپخانه محمد علی علمی چاپ شده . اما تصحیح انتقادی دیوان عرفی شیرازی به کوشش پرفسور محمد ولی الحق انصاری در سال 1378 در انتشارات دانشگاه تهران چاپ شده است.این غزل در چاپ پرفسور انصاری با متن درج شده در این سایت تفاوت هایی دارد که به آن اشاره می کنم :بیت اول ، مصراع دوم به جای به شکوه او ، به شکوه شود آمده است.بیت دوم ، مصراع دوم به جای گاهی به حال دل ، گاهی به حال گویی دل آمده است .بیت سوم ، مصراع دوم به جای شکوه ، شُکر آمده است .بیت هفتم ، در مصراع اول به جای بدان ، به دل آمده است .امیدوارم این موارد را اصلاح کنید .
امیر ملکیان
2017-03-14T13:37:10
با سلام . ای کاش پدید آورندگان این سایت بسیار خوب چاپ هایی که از آن استفاده کرده اند را معرفی می کردند . دیوان عرفی نخستین بار در سال 1308 هجری قمری در بمبئی چاپ شده . در ایران هم به کوشش غلامحسین جواهری توسط چاپخانه محمد علی علمی چاپ شده . اما تصحیح انتقادی دیوان عرفی شیرازی به کوشش پرفسور محمد ولی الحق انصاری در سال 1378 در انتشارات دانشگاه تهران چاپ شده است. این غرل در چاپ پرفسور انصاری با متن درج شده در این سایت تفاوت هایی دارد که به آن اشاره می کنم :بیت اول ، مصراع دوم به جای به شکوه او ، به شکوه شود آمده است.بیت دوم ، مصراع دوم به جای گاهی به حال دل ، گاهی به حال گویی دل آمده است .بیت سوم ، مصراع دوم به جای شکوه ، شُکر آمده است .بیت هفتم ، در مصراع اول به جای بدان ، به دل آمده است .امیدوارم این موارد را اصلاح کنید .