گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

رودکی:از خراسان آن خورِ طاووس وش سوی خاور می‌خرامد شاد و خوش

❈۱❈
از خراسان آن خورِ طاووس وش سوی خاور می‌خرامد شاد و خوش
کآفتاب آید به بخشش زی بره روی گیتی سبز گردد یکسره
❈۲❈
مهر دیدم بامدادان چون بتافت از خراسان سوی خاور می‌شتافت
نیم روزان بر سر ما برگذشت چون به خاور شد ز ما نادید گشت

فایل صوتی مثنوی‌ها بخش ۲

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

پارسی زبانم اما نه نژادپرست!
2017-12-13T21:37:12
لطفا معنای اینو بگین
گمنام
2017-12-13T22:57:45
پارسی زبان گرامی، درود بر شما که از پرستش به دورید، نه تنها پرستش نژاد که هر گونه پرستیدنی، باری ، خراسان ( خور آیان) مشرق است ، خاور ( خور وران ، روان ) مغرب، آفتاب “چون به برج بره می آید ؛ نوروز، اعتدال بهاری گیتی را یکسره سبز می کند. مهر همان خورشید است و بامدادان چون تابیدن می آغازد به زبان امروز از خاور به باختر می شتابد و نیم روزان که ظهر خودمان است، می بینید تابه کجا از زبان شسته رفته پدران به دور افتاده ایم؟؟
خسرو ترقی
2023-09-21T07:13:42.3406081
درود بر ادب دوستان در خصوص جهت یابی باستانی و قدیم چهار جهت اصلی به این صورت نامگذاری شده بوده است اول خوراسان که همانطور که از اسمش پیداست خور آیان است و جایی است که خورشید از آنجا طلوع میکند دوم خوروران است جایی که خورشید در آن غروب میکند و این دو جهت شرق و غرب هست  اما در آن دوره به جنوب نیمروز میگفتند همین الان هم یکی از القاب سیستان نیمروز هست و به شمال اپاختر که امروزه باختر میگوییم اما بعد از حمله مغول این جهت یابی تغییر کرد و مردم به جای غرب گفتند باختر