گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

سعدی:میان دو بد خواه کوتاه دست نه فرزانگی باشد ایمن نشست

❈۱❈
میان دو بد خواه کوتاه دست نه فرزانگی باشد ایمن نشست
که گر هر دو باهم سگالند راز شود دست کوتاه ایشان دراز
❈۲❈
یکی را به نیرنگ مشغول دار دگر را برآور ز هستی دمار
اگر دشمنی پیش گیرد ستیز به شمشیر تدبیر خونش بریز
❈۳❈
برو دوستی گیر با دشمنش که زندان شود پیرهن بر تنش
چو در لشکر دشمن افتد خلاف تو بگذار شمشیر خود در غلاف
❈۴❈
چو گرگان پسندند بر هم گزند بر آساید اندر میان گوسفند
چو دشمن به دشمن بود مشتغل تو با دوست بنشین به آرام دل

فایل صوتی بوستان بخش ۳۸ - گفتار اندر دفع دشمن به رای و تدبیر

تصاویر

کامنت ها

محمد سالمی
2018-10-08T14:35:00
سلام. مصرع اول از بیت نخستین، به این شکل غلط است:میان دو بد خواه کوتاه دستنه فرزانگی باشد ایمن نشستصحیح آن به صورت زیر است:بد خواه غلط است بدخواه درست است.
محمد سالمی
2018-10-08T14:36:23
سلام. مصرع اول از بیت نخستین، به این شکل غلط است:میان دو بد خواه کوتاه دستنه فرزانگی باشد ایمن نشستصحیح آن به صورت زیر است:میان دو بدخواه کوتاه دستنه فرزانگی باشد ایمن نشستبد خواه غلط است بدخواه درست است.
نبی پلویی امیرآبادی
2022-04-10T02:52:37.7003089
سعدی در پاره از داستان‌های شاعرانه ی خود تنها راه نجات بشریت از تمامی رذائل و صفات بد اخلاقی را در برچیده شدن و از میان رفتن فاعل آن می‌داند و هیچ ابایی از انجام این کار(به قتل رساندن)ندارد .و همراهان و مخاطب او گویی منتطر آن لحظه ای هستند که فریاد شادی سر دهند در آن هنگامه ی از میان بردن ...تا این بیت سعدی خود را بدرستی نشان دهد که : پرتوی نیکان نگیرد آنکه بنیادش بداست تربیت نااهل را چون گردان بر گنبد است