گنجینه تاریخ ما

شعر پارسی یا شعر کلاسیک فارسی به شکل امروزی آن بیش از هزار سال قدمت دارد. شعر فارسی بر پایه عروض است و عمداً در قالب های مثنوی، قصیده و غزل س روده شده است. در گنج تاریخ ما به اشعار شاعران نامی ایران زمین به رایگان دسترسی خواهید داشت. همچنین به مرور زمان امکانات مناسبی به این مجموعه اضافه خواهد شد.

صائب تبریزی:از زلف یار رنگ دگر برگرفته‌ایم مومیم اگر چه نکهت عنبر گرفته‌ایم

❈۱❈
از زلف یار رنگ دگر برگرفته‌ایم مومیم اگر چه نکهت عنبر گرفته‌ایم
پیش کسی دراز نگشته است دست ما ما چون چنار از آتش خود درگرفته‌ایم
❈۲❈
چون سر برآوریم ز دریا، که چون صدف گوهر به آبروی برابر گرفته‌ایم
با دست رعشه‌دار چو شبنم درین چمن دامان آفتاب مکرر گرفته‌ایم
❈۳❈
گر دست ما تهی است ز سیم و زر نثار از چهره آستان تو در زر گرفته‌ایم
کیفیت جوانی ما را خمار نیست کز دست پیر میکده ساغر گرفته‌ایم
❈۴❈
ما را به روی گرم چراغ احتیاج نیست کز بال و پرفشانی خود درگرفته‌ایم
باور که می‌کند که درین بحر چون حباب سر داده‌ایم و زندگی از سر گرفته‌ایم؟
❈۵❈
در مشت خار ما به حقارت نظر مکن کز دست برق، تیغ مکرر گرفته‌ایم
صائب ز نقطه‌ریزی کلک سخن‌تراز روی زمین تمام به گوهر گرفته‌ایم

فایل صوتی دیوان اشعار غزل شمارهٔ ۵۸۴۱

صوتی یافت نشد!

تصاویر

تصویری یافت نشد!

کامنت ها

راضیه
2017-12-27T10:10:52
در مورد بیت چون سر بر اوریم ز دریا که چون صدف ... باید گفت ارزش صدف به گوهری است که در درون اوست و وقتی شکافته می شود و گوهر از آن بیرون می آید و در بیرون دریا در ساحل می افتد دیگر آن ارزش قبل را ندارد . با این وصف اگر ما هم گوهر درون خود را از دست دهیم مانند صدفی هستیم که گوهر خود را از دست داده و بی اعتبار و آبرو شده است .
راضیه
2017-12-27T10:21:26
در بیت نهم قافیه اش مکرر است .( ... تیغ مکرر گرفته ایم ) . همین قافیه قبلا در بیت چهارم آمده است (کز دست افتاب مکرر گرفته ایم ) ای کاش در بیت نهم می فرمود : کز دست برق تیغ شرر بر گرفته ایم . با این وصف مشکل تکرار قافیه وجود نداشت . مشت خار در این بیت می تواند دو معنا داشته باشد . 1- مشت کوچک دست . 2- مشتی خار و خس که در جایی انباشته شده است . در هر دو معنی که باشد می گوید : کوچکی مشت ما را به عنوان حقارت مبین چرا که انقدر قدرت دارد که می تواند مکررا تیغ (برق آسمان را به تیغ تشبیه کرده که آسمان را می شکافد ) را از برق آسمان بگیرد . در معنای دوم آتش گرفتن خار و خس یعنی ربودن تیغ برق از دست برق اسمان .
نادر..
2017-10-24T08:44:18
باور که می کند که درین بحر چون حبابسر داده ایم و زندگی از سر گرفته ایم!..چون سر بر آوریم ز دریا، که چون صدفگوهر به آبروی برابر گرفته ایم..نهایت لطف دوستان خواهد بود اگر در مورد بیت اخیر برداشت خود را بیان کنند.. سپاس