شایع ترین علامت این بیماری ، درد قفسه سینه می باشد که به دلیل عدم دریافت اکسیژن کافی در عضله قلب ایجاد می شود . قلب عضله ای است که نیاز به دریافت مداوم اکسیژن دارد تا بتواند خون را به طور موثر به بقیه اندام بدن منتقل کند ، اکسیژن توسط خونی که از عروق کرونر عبور می کند به قلب وارد می شود. بیماری عروق کرونر می تواند جریان خون مورد نیاز قلب را از طریق آن شریان ها به طور جدی کاهش دهد و این امر به دلیل تجمع پلاک در دیواره های شریان کرونر atherosclerosis می باشد.
سکته قلبی چگونه رخ می دهند؟
سکته قلبی به دلیل گرفتگی عروق کرونر رخ می دهد تا زمانی که این عروق به اندازه کافی باریک نشود که جریان خون را محدود کند یا لخته خون از ورود جریان خون به قلب جلوگیری کند ، هیچ علامتی از بیماری عروق کرونر وجود نخواهد داشت . بیماری آنژین نوعی درد در قفسه سینه است و زمانی اتفاق می افتد که عضله قلب ، خون دارای اکسیژن را به مقدار کافی دریافت نمی کنند . داشتن بیماری آنژین ممکن است به این معنی باشد که شما در معرض خطر سکته قلبی در آینده یا به زودی خواهید بود .
آسیب به قلب می تواند طی چند دقیقه دائمی شود و منجر به مرگ بافت قلب آسیب دیده (نکروز میوکارد یا انفارکتوس) شود. هرچه آسیب بیشتر باشد ، قلب توانایی پمپاژ خون به بقیه اندام های بدن را از دست می دهد . اگر ضربان قلب متوقف شود ایست قلبی – cardiac arrest و در عرض چند دقیقه درمان مناسب در دسترس نباشد ، سکته قلبی کشنده خواهد بود ، درمان این بیماری شامل احیای قلبی ریوی – cardiopulmonary resuscitation (CPR) و سایر اقدامات نجات دهنده زندگی می باشد . درمان فوری سکته قلبی برای بازگرداندن جریان خون به قلب و جلوگیری از ایست قلبی ، خطر مرگ و سایر عوارض جدی حمله قلبی ، مانند نارسایی قلبی و ناتوانی را به حداقل می رساند.
سکته قلبی چگونه رخ می دهد و عوامل خطر آن کدامند؟
علائم سکته قلبی چیست؟
شایع ترین علائم سکته قلبی درد در قفسه سینه یا ناراحتی در این قسمت بدن می باشد که بیش از چند دقیقه طول می کشد ، اگرچه درد در قفسه سینه مهمترین علامت هشدار دهنده حمله قلبی می باشد ، اما گاهی می تواند بر اثر بیماری های دیگری ، مانند سوء هاضمه ، ذات الریه یا سایر اختلالات به اشتباه گرفته شود . علائم سکته قلبی بسته به منطقه یا نواحی از قلب و عوامل مختلف متفاوت می باشد ، علائم رایج این سکته عبارتند از:
- درد قفسه سینه – افراد آن را مانند خرد شدن یا فشار در قفسه سینه توصیف می کنند
- درد در پشت بدن ، شانه ، گردن ، فک یا بازو (ممکن است متوجه شوید درد قفسه سینه شما به سمت این مناطق حرکت می کند)
- سرگیجه یا سبکی سر
- خستگی
- احساس سوء هاضمه
- حالت تهوع
- ضعف
همه افرادی که دچار سکته قلبی می شوند ، درد قفسه سینه را تجربه نمی کنند و در برخی از موارد ، ممکن است افراد هیچ علائمی نداشته باشند. در موارد دیگر ، علائم این بیماری ممکن است خفیف یا مبهم باشد و شامل ضعف ، خستگی ، سرگیجه ، کمردرد یا احساس سوزش در قسمت فوقانی شکم باشد. درک این نکته مهم است که زنانی که سکته قلبی را تجربه می کنند اغلب دچار حالت تهوع می شوند تا درد در قفسه سینه .
زنگ خطر بدن قبل سکته قلبی
سکته قلبی یک بیماری تهدید کننده جدی برای زندگی است و اگر شما یا کسی که با او در ارتباط هستید ،هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید ، این علائم عبارتند از :
- تغییر رنگ مایل به آبی در لب و ناخن ها ،همراه با پوست رنگ پریده
- تغییر در سطح هوشیاری ، مانند عدم پاسخگویی
- درد در قفسه سینه ، تپش قلب
- تعریق شدید
- خستگی با درد در قفسه سینه
- از دست دادن نبض
- حالت تهوع و استفراغ همراه با درد قفسه سینه
- درد در شانه ها ، کمر ، گردن ، فک یا بازوها که از قفسه سینه نشأت می گیرد و یا خود به خود به وجود می آید
- مشکلات تنفسی ، مانند تنگی نفس ، دشواری در تنفس و خس خس کردن
- اضطراب و بی قراری ناگهانی و غیر قابل توضیح