ریزش مو یکی از مشکلاتی است که زنان و مردان را در سنین مختلف تهدید می کند. از سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا در برخی از موارد ریزش مو در افراد مبتلا به بیماری کووید 19 مشاهده می شد. این ریزش مو در دوران بیماری و حتی پس از آن نیز ادامه می یافت و اینطور به نظر می رسید که ریزش مو از عوارض ابتلا به کرونا است. اما تحقیقات نشان می دهند این مشکل اکثرا ناشی از استرس، کم خونی، کمبود ویتامین و عدم تحرک فرد مبتلا در دوره بیماری است.
ریزش مو در فرد مبتلا به کرونا از عوارض این بیماری محسوب نمیشود. عوامل ریزش مو شامل کمخونی، بیماریهای قارچی و عفونی، حساسیتهای خاص، استرس و اضطراب و جنبههای ارثی است. فردی که طی دوره بیماری کرونا یا بعد از آن ریزش مو را تجربه میکند، بیشتر به دلیل استرس و اضطرابی است که در دوران بیماری دارد. این افراد باید در دوران بیماری خونسردی خود را حفظ کنند تا استرس و اضطراب کاهش یابد.
*فرد باید بعد از بهبودی عواملی را که سبب ریزش مو شده، رفع کند، در ابتدا مهمترین نکته کاهش استرس و اضطراب است که بهترین راه کنترل استرس و اضطراب، ورزش کردن است. ورزشهایی همچون پیادهروی و دوچرخهسواری در این شرایط مفید هستند.*همچنین فرد باید عوامل دیگر همچون کمخونی را جبران کند.
در این زمینه خوردن گوشت قرمز، جگر، سبزیجات و مصرف قرص آهن توصیه میشود.*خانمهایی که در دوران عادت ماهانه خون ریزیهای شدیدی دارند، باید زیر نظر دکتر خون ریزی را کنترل و برای رفع بیماریهای انگلی که مانع جذب خون میشود، اقدام کنند.*خانمها نباید از روسری دیگران و آقایان نیز از کلاه یکدیگر استفاده کنند زیرا این کار سبب انتقال بیماریهای قارچی و عفونی میشود.
*باید در آرایشگاه ها از وسایل شخصی استفاده شود.
*فرد بعد از دوره بیماری، باید سطح سیستم ایمنی بدن خود را با تغذیه مناسب و خوردن ویتامینها افزایش دهد و ورزش کند. درمان ریزش مو به هر دلیلی که اتفاق میافتد بستگی به بدن فرد بیمار دارد و نمیتوان برای بهبودآن زمان تعیین کرد.فردی که طی دوره بیماری کرونا یا بعد از آن ریزش مو را تجربه میکند، بیشتر به دلیل استرس و اضطرابی است که در دوران بیماری دارد.براساس مطالعات انجام شده تاکنون هیچگونه ارتباط مستقیمی بین کووید 19 و ریزش مو ثابت نشده است.
برای تقویت مجدد موها و رشد مجدد موهای ریخته شده، باید مواد غذایی مقوی مصرف کنید تا کمبودهای احتمالی در بدن جبران شود.
سعی کنید پس از بهبودی، با انجام آزمایش خون، شرایط بدن را ارزیابی کنید و طبق توصیه پزشک به مصرف ویتامینهای موردنیاز بدن بپردازید.
مصرف گوشت قرمز، حبوبات، برنج، نان سبوس دار و جوانهها، تاثیر خوبی در بهبود شرایط بدن خواهند داشت؛ اما به یاد داشته باشید که اصلیترین علل ریزش مو پس از کرونا، احتمالا استرس و کاهش سطح ایمنی بدن است.
با کاهش سطح ایمنی بدن، قارچ و باکتریهای موجود در سطح پوست سر، شروع به فعالیت میکنند. فعالیت قارچ و باکتری در این سطح از پوست، موجب آسیب به موها و در نتیجه ریزش سکهای آن میشود؛ پس در صورتیکه با ریزش مو غیرطبیعی و ریزش مو سکهای مواجه شدید، حتما برای بررسی بیشتر به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
ریزش مو چگونه درمان میشود؟
اگر به هر کدام از دلایلی که در بالا گفتیم، شما هم دچار ریزش مو هستید، حتما ساعتهای زیادی را در پی یافتن راهکار برای درمان ریزش مو، در فضای مجازی جستجو کردهاید. یافتن سریعترین راه درمان ریزش مو، چیزی شبیه به معجزه است. معمولا، اثرات منفی کم پشتی موها و طاسی سر، تا حدی است که فرد هر داروی معتبر و غیرمعتبری را به امید بهبود ریزش مو و رشد مجدد موها، امتحان میکند. اما هیچیک از این کارها فایدهای ندارد. بهترین کار برای درمان ریزش مو، کشف علت اصلی ریزش موها و ضعیف شدن ریشه مو است. اگر با مراجعه به پزشک متخصص باتجربه، بتوانید علت کاهش تراکم مو را کشف کنید، قطعا گام مهمی برای درمان ریزش مو برداشتهاید.
آیا تمامی ریزش موها با دارو درمان میشود؟
شاید برای شما هم سوال باشد و بخواهید بدانید که انواع مختلف ریزش مو و طاسی سر، با دارو قابل درمان است؟ در واقعیت پاسخ چنین سوالی چندان مشخص نیست. معمولا اگر علت ریزش مو، بیماری یا اختلال هورمونی و ژنتیکی نباشد، دوره درمان دارویی پاسخ مطلوبی به رشد مو و کاهش ریزش مو خواهد داد؛ اما در صورتیکه ریزش موها بهدلیل عوامل ارثی، اختلالات روحی، هورمونی و بیماری خاصی باشد، مصرف داروهای تقویتی چندان اثر مثبتی نخواهد داشت.
همچنین، در صورتیکه ریزش مو بهدلیل عوارض داروی خاصی مثل شیمیدرمانی باشد، لازم است پزشکتان را از لیست داروها مطلع کنید و سپس، درمان ریزش مو را آغاز کنید.
اگر ریزش مو با دارو حل نشد، چکار کنیم؟
یکی از دغدغهها و نگرانیهایی که افراد را دچار یاس و ناامیدی از پیگیری جهت درمان ریزش مو میکند، احتمال بهبود نیافتن ریزش مو و عدم رشد مجدد موها، با مصرف داروهایی است که توسط پزشک تحویز میگردد؛ اما خبر خوش این است که حتی در چنین شرایطی، باز هم راه آسانی برای بهبود تراکم موها وجود دارد.
کاشت مو، روش معجزه آسایی است که در چنین شرایطی پیشنهاد میشود. افرادی که دارای موهای کم پشتی هستند اما بانک مو مناسبی دارند، میتوانند بهراحتی از روشهای مختلف کاشت مو برای افزایش تراکم موها و بهبود طاسی سر استفاده کنند.