خمیازه پاسخ طبیعی بدن به خستگی است. خمیازه بیش از حد معمولاً خمیازه ای است که بیش از یک بار در دقیقه رخ می دهد. در این مطلب بررسی خواهیم کرد که چه عواملی باعث خمیازه کشیدن بیش از حد می شود؟ کمبود خواب، بی خوابی، آپنه خواب، نارکولپسی و بسیاری از داروها شایع ترین مشکلات پزشکی است که با افزایش خمیازه همراه است. در ادامه مطلب با بخش سلامتی تاریخ ما همراه باشید.
افسردگی
افسردگی میتواند باعث خمیازه کشیدن بیش از حد شود که معمولا علت آن هم اثرات جانبی داروهای ضدافسردگی است. اگر فرد با افسردگی مواجه باشد و متوجه خمیازه مداوم خود شود، باید حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارد تا داروهای او را تغییر دهد.
مشکلات قلبی
خمیازه کشیدن بیش از حد، میتواند نشان دهنده خونریزی اطراف قلب باشد. این موضوع میتواند با عصب شما نیز در ارتباط باشد. در بعضی از موارد خمیازه کشیدن بیش از حد نشان دهنده حملات قلبی نیز هست. دیگر علائمی که همراه با خمیازه کشیدن به مشکلات قلبی مرتبط هستند، شامل موارد زیر است:
- درد سینه
- کوتاهی و تنگی نفس
- بی خوابی
- سنگینی سر
مشکلات خواب
یکی از دلایل رایج برای خمیازه بیش از حد، خستگی مفرط است. اگر افراد به اندازه کافی نخوابند، احتمالا بیش از حد خمیازه خواهند کشید.
مصرف دارو
افراد ممکن است هنگام مصرف داروهای خاصی، خمیازه کشیدن بیش از حد را تجربه کنند. خستگی و سرگیجه یکی از اثرات جانبی داروهای خاص است که این داروها ممکن است علائم بدی را نیز به همراه داشته باشند. برخی از این داروها عبارتند از :داروهای حاوی سروتونین یا ضد افسردگی، آنتی هیستامینها و داروهای مسکن.
عصبانیت
خشم میتواند روی قلب، سیستم تنفسی و سطح انرژی فرد تاثیرگذار باشد و همچنین میتواند تنگی نفس، خمیازه و احساس ترس را به وجود آورد. اگر فرد احساس خشم بیش از حد داشته باشد، احتمالا متوجه خمیازه کشیدن بیش از حد خود میشود و خمیازهای که مربوط به خشم و عصبانیت باشد، اغلب با استرس، بدتر خواهد شد.