تاریخچه نام شهر ایلام
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
اختصاصی تاریخ ما /سرزمینی که اکنون استان ایلام نام دارد، بنا به اسناد تاریخی فراوان، بخش شمالی از کشور عیلام باستان بودهاست. این کشور در حدود ۷۰۰۰ سال پیش از میلاد به وجود آمده و تا سال ۷۱۹ پیش از میلاد به زندگی خود ادامه دادهاست. در این سال، به فرمان آشور بانیپال به خاک و خون کشیده شد و منقرض گردید. از شهرهای این کشور، به اسامی «شوش» پایتخت اصلی، «ماداکتو» یا همان دره شهر استان ایلام و پایتخت تابستانی اهواز، خایدالو، ماساباتیک و کابیانه اشاره شدهاست.
در کتیبههای بابلی، عیلام را «آلامتو» یا «آلام» خواندهاند که به قولی به معنای کوهستان یا «کشور برآمدن خورشید» است. مدتی پس از فروپاسی عیلام، حوزه فرمانروایی آنان به دو منطقه تحت نفوذ پارسها و مادها تقسیم شد. هر چند مناطق مسکونی زاگرس بخشی از امپراتوری مادها بهشمار میآمده، اما درظاهرارتش هخامنشی برای عبور از زاگرس ناچار به پرداخت باج به کوه نشینان توانمند آن بودهاست. تیمور لنگ گورکانی در کتاب منم تیمور جهانگشا اعتراف میکند که از مردم این سرزمین در جنگ شکست میخورد و ناچار از فتح آن منصرف میشود و به یاران خود نیز سفارش میکند کاری به این دیار نداشته باشند..
بنا به نوشته تاریخ نویسان یونانی، در زمان سلوکیها، ساکنین زاگرس بیش تر اوقات با اقوام مهاجم و بیگانه در نبرد بودهاند. وجود آثار باستانی فراوانی از دوره ساسانی در استانهای ایلام و لرستان، نشان میدهد که این منطقه در آن زمان بسیار آباد و با اهمیت بودهاست. اسامی شهرهایی مانند «ماسبندان»، «مهرگان کدک»، «دارشهر»، «سیمره»، «اریوخ» و «شیروان» این نظر را تأیید میکند. محل دقیق برخی از این شهرها هنوز روشن نشدهاست. در اواخر دوره ساسانی، خاندان فیروزان بر این سرزمین و خوزستان حکومت داشتهاند که آخرین آنها پس از شکست در جنگ جولا به دارالخلافه اعزام شدهاست. بعد از تسخیر ایران به وسیله عربهای مسلمان، احتمال دارد که این ناحیه جزئی از ایالت کوفه شده و اسامی شهرهای ماسبندان، مهرگان و سیمره معرب شده باشند.