چرا از تاریکی میترسیم؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
از سوی دیگر به گفتهی او ترس از تاریکی تا حدی هم اکتسابی است؛ کودکان از بچگی یاد میگیرند از تاریکی بترسند.
پژوهشهای صورت گرفته نشان میدهند که بسیاری از دریافتها و تصورات ما ناشی از انتظارات ما هستند. در تاریکی به دلیل کاهش اطلاعات تصویری که تشخیص اشیاء و تفاوتها را دشوار میکند، مغز مجبور به تکمیل اطلاعات است. این روانشناس اجتماعی از آسانتر و محتملتر بودن خیالپردازی دراین شرایط سخن میگوید. مثلا با شنیدن یک صدای خش و خش ضعیف، چون اطلاعات بیرون برای مغز مبهم است، مغز تلاش میکند وانمود کند چیزی هست و چیزی میداند یا به عبارتی داستانسرایی کند.
به گفتهی این روانشناس اضطراب و نگرانی لازمهی حیات انسانی است. این اضطراب است که باعث میشود از موقعیتهای خطرزا دوری کنیم. با احتمال خطر، تمرکزمان بالا میرود و اشیاء و چیزهای پیرامونمان را سریعتر تشخیص میدهیم و هوشیارتر از حالت عادی میشویم، ضربان قلب در این حالت بیشتر میشود و بدن به حالت آمادهباش درمیآید، اکسیژن بیشتری به مغز میرسد و ماهیچهها آماده برای احتمال فرارمیشوند.
به گفتهی کلاکل اما همیشه در هنگام اضطراب و نگرانی، بدن اینگونه فعال نمیشود. او به واکنش دیگری در رویایی با خطر و داشتن ترس اشاره میکند که در انسان کمتر دیده میشود؛ به اصطلاح “خشک زدن” از ترس. این واکنش به گفتهی او بیشتر در حیوانات دیده میشود. کلاکل معتقد است که “ما انسانها بیشتر در اضطراب به سر میبریم تا در ترس”.