آيا اشعه لیزر در دوران بارداری عوارض دارد؟

رشد موهای زائد برای همه افراد یک معضل بزرگ است. رشد این موها در دوران بارداری نیز به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر می‌شود. برای از بین بردن موهای زائد روش‌های زیادی وجود دارد اما یکی از به صرفه‌ترین راه حل‌ها لیزر موهای زائد است. این روش اما برای خانم‌های باردار در دوران حاملگی می‌تواند خطرناک باشد. در ادامه به بررسی عوارض و خطرات لیز موهای زائد در دوران بارداری خواهیم پرداخت.

عوارض و خطرات لیزر موهای زائد در دوران بارداری چیست؟

در کل، لیزر موهای زائد روش بسیار ایمنی است اما بسیاری از پزشکان از خانم های باردار می خواهند که این کار را تا بعد از زایمان به تاخیر بیندازند.

استفاده از اشعه های غیریونیزه در دستگاه های لیزر

استفاده از این روش باعث به وجود آوردن گرمای بسیار زیادی بر روی فولیکول های موهای زاید می شود تا این موها از ریشه از بین بروند. استفاده از این تکنیک باعث به وجود آمدن جهش سلولی در سلول های بدن نمی شود. این دسته اشعه ی لیزر تنها به اندازه ی چند میلی متر به درون پوست نفوذ می کند. البته با این وجود ممکن است این اشعه های غیریونیزه توسط بافت های اطراف جذب شوند.

لیزر میتواند باعث انقباضات ماهیچه ها بشود

مخصوصا وقتی بر روی شکم و ران ها انجام می شود. اندام هایی مثل سینه ها و ناحیه بیکینی در دوران بارداری و مخصوصا در ماه های آخر بسیار حساس می شوند و تحمل بیمار در حین لیزر موهای زائد بسیار کمتر از حالت عادی می شود. حساسیت بیش از حد پوست هم باعث عوارض و مشکلاتی مثل قرمزی و التهاب شدید پوست می شود. دراز کشیدن و یا نشستن در حین لیزر موهای زائد در دوران بارداری بسیار سخت است.

آیا لیزر موهای زايد را در دوران بارداری ادامه دهیم؟

اگر در میانه‌ی درمان رفع موهای زائد با لیزر هستید و باردار شده‌اید، بهتر است درمانتان را به بعد از زایمان معوق کنید. همیشه می‌توانید از روش‌های دیگری جهت از بین بردن موهای زائد استفاده کنید. حتی اگر انجام لیزر موهایتان دست نگه‌دارید، باعث نمی‌شود که پیشرفت حاصله به حالت اولیه‌ای که در جلسه‌ی اول داشتید برگردد.

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی برای کودک خطر دارد؟

همچنین اگر در دوران شیردهی هستید، انجام لیزر موهای زائد برای شما توصیه نمی‌شود. اگرچه هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان‌دهنده‌ی رابطه‌ی بین این روش با مضراتی احتمالی برای کودکتان باشد، بهتر است در این دوران تحت هیچ روش لیزری و تشعشعی قرار نگیرد. همچنین بسیاری از پزشکان به شما اجازه نمی‌دهند که در دوران شیردهی از روش لیزر موهای زائد استفاده کنید زیرا بدن مادران شیرده مملو از هورمون‌ها می‌باشد و انجام این روش عوارضی را در پی خواهد داشت.

همچنین انجام روش لیزر موهای زائد در زمان شیردهی می‌تواند سبب تغییراتی در تولید ملانین در بدن و نیز منجر به تجمع بیش‌ازحد یا کمترین مقدار تجمع رنگ‌دانه‌ها شود. کرم‌های بی‌حسی مانند پمادهای بی‌حسی موضعی که برای کاهش درد بعد از لیزر استفاده می‌شود می‌توانند از طریق خون وارد شیر شود؛ بنابراین بهتر است که لیزر موهای زائد را تا بعد از پایان دوره‌ی شیردهی به تعویق بی اندازید.

در دوران بارداری از چه روش هایی برای ازبین بردن موهای زائد استفاده کنیم؟

۱- اپیلاسیون

ممکن است متوجه شوید پوست شما در طول بارداری واکنشی متفاوت به وکس نشان می دهد. پوست شما ممکن است حساس تر باشد؛ استفاده از لوسیون ضدعفونی کننده تسکین دهنده قبل و بعد از اپیلاسیون ممکن است باعث کاهش سوزش یا خارش شود. همچنین ممکن است عفونت را از بین ببرد، باعث کاهش تحریک پذیری و کاهش قرمزی که موجب عفونت می شود، شود.

۲- کرم ها و دپیلاتورها

نگرانی اصلی در مورد دپیلاتورها در دوران بارداری، مواد فعال حاوی پودر سولفید باریم و تیگویلیکلات کلسیم هستند. شواهدی وجود ندارد که آنها در دوران بارداری مضر هستند، اما مطالعاتی در خصوص ایمنی آن ها نیز موجود نیست (بهترین روش شیو کردن در دوران بارداری).

۳- ژیلت

اگرچه اصلاح ساده ترین گزینه در دوران بارداری نیست، اما ارزان ترین و راحت ترین گزینه است. سعی کنید با همراهی همسرتان این کار را جذاب تر کنید. مرطوب کننده هایی که حاوی ویتامین E هستند، به برخی زنان کمک می کنند تا کمتر موهای بدن را اصلاح کنند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.