چرا خورشید زرد نیست؟
⚠️ توجه مهم:
❌ ما صاحب یا مرتبط با این مکان نیستیم.
✅ فقط آدرس و شماره تماس رو منتشر میکنیم.
❗️ برای «افزودن یا حذف اطلاعات» فقط به @Tarikhemaadmin پیام بدید.
⛔️ لطفاً برای گرفتن آدرس، ساعت کاری یا سوالات دیگر پیام ندید؛ پاسخ داده نمیشه.
اما حقیقت امر این است که خورشید منظومه شمسی ما نه زرد است، نه نارنجی، و نه قرمز. ترکیبی از همه این رنگها است، و بلکه هم بیشتر.
نور خورشید طیفی پیوسته از رنگها را در خود دارد.
اگر منشوری در برابر نور خورشید نگه دارید، متوجه میشوید که نور به قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی، و بنفش تقسیم میشود.
در حقیقت، رنگینکمان چیزی نیست جز نتیجه گذر نور خورشید از قطرههای آب حاضر در جو که نقش منشورهای بسیار کوچک را ایفا میکنند.
خورشید چندرنگ شاید به دل خوش بیاید، اما این برداشت ۱۰۰ درصد درست نیست.
دلیلش این است که وقتی تمامی رنگهای موجود در نور خورشید با یکدیگر مخلوط میشوند، ما یک رنگ بیشتر نمیبینیم. و برای کشف این رنگ باید دنبال سرنخی در آسمان بگردیم.
چرا زرد به نظر میرسد؟
رنگهای موجود در طیف خورشید طول موجهای متفاوتی دارند.
در یک طرف طیف قرمز قرار دارد که بلندترین طول موج را دارد. بعد از آن به مرور از طول موج کاسته میشود، از قرمز به نارجی، به زرد، به سبز، به آبی، نیلی، و بنفش که کوتاهترین طول موج طیف را دارد.
فوتونهای متعلق به رنگهایی که طول موج کوتاهتری دارند هنگام عبور از جو زمین بیشتر پراکنده و متلاطم میشوند.
در فضا چیزی که بر سر راه نور مانع ایجاد کند و فوتونها را از حالت طبیعی خود خارج کند وجود ندارد، برای همین خورشید مانند توپی سفیدرنگ دیده میشود که همان “نور واقعی” ستاره ما است.
اما وقتی نور خورشید از جو زمین عبور میکند، فوتونهایی که طول موج کوتاهتری دارند به خاطر برخورد با مولکولهای هوا مختل میشوند، و آن دسته از رنگهایی که طول موج بلندتری دارند راحتتر به چشم ما میرسند.
آنخل مولینا، گرداننده وبسایتی به نام یادداشتهای یک ستارهشناس، میگوید “جو زمین سد راه بخش پرانرژیتر طیف نور میشود، همان بخشی که از محدوده آبی و فرابنفش تشکیل شده است.”
در فضا خورشید به رنگ واقعی خود سفید دیده میشود