معرفی کشور موناکو
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
موناکو، با نام رسمی شاهزادهنشین موناکو، دومین کشور کوچک دنیاست شاهزادهنشینی که در اروپا قرار دارد.
شبهجزیره موناکو در دریای مدیترانه و در نزدیکی سواحل جنوب فرانسه واقع شدهاست و مساحت آن به حدود دو کیلومتر مربع میرسد. سرزمین موناکو حدود ۳۷٬۸۰۰ نفر جمعیت دارد و به خاطر وجود قوانین مالیاتی آزاد، کازینوهای متعدد و آب هوای مطبوع، به بهشت جهانگردان و ثروتمندان، معروف شدهاست. موناکو از معدود کشورهاییست که هیچگونه مالیاتی از مردمش دریافت نمیکند.
تاریخ
یک دولتشهر و بعد از واتیکان دومین کشور کوچک غیر وابسته جهان است.
دودمان گریمالدی از سال ۱۲۹۷ میلادی، بر موناکو حکومت کردهاند.
در سال ۱۹۵۶ میلادی، شاهزاده رنیه با گریس کلی، بازیگر سرشناس هالیوود ازدواج کرد آنها والدین شاهدُخت کارولین، شاهزاده آلبرت و شاهدُخت استفانی هستند.
هماکنون آلبرت دوم، فرمانروای کنونی کشور موناکو است. وی در سال ۲۰۰۵ میلادی و پس از مرگ پدرش به حکومت موناکو رسید.
روز ملی کشور موناکو، ۱۹ نوامبر است.
سیاست
در دههٔ ۸۰ میلادی، به دستور شاهزاده رنیه، فرمانروای وقت موناکو، ساختن ساختمانهای بلند در نزدیکی ساحل متوقف شد. دلیل این تصمیم، «حفظ اصالت» شاهزادهنشین موناکو اعلام شده بود. این قانون در سال ۲۰۰۹ میلادی، توسط شاهزاده آلبرت، فرمانروای جدید موناکو، مورد تجدید نظر قرار گرفت.رکن اصلی قوهٔ مجریه در موناکو، شورای دولت است.
جغرافیا
پایتخت آن موناکوویل و مشهورترین شهر آن مونتکارلو است.
این کشور از سه طرف هممرز با فرانسه و از سوی دیگر در کرانه دریای مدیترانه در راستای ریویرا یا ساحل فیروزهای (کوت دازور) و در بیست کیلومتری غرب شهر نیس قرار دارد.
مردم
موناکو همچنین از نظر تراکم جمعیت در رده دوم کشورهای متراکم قرار دارد. زبان مردم موناکو از شاخه زبان لیگوری است و گویشهای اینتملی و مونگاسک در موناکو رایج است. فرانسه حکم زبان رسمی را دارد.
فرهنگ
میزان ۳۰٪ از جمعیت موناکو را میلیاردرها تشکیل دادهاند. امید به زندگی موناکوییها از میانگین جهانی و اروپا بیشتر است. از آنجایی که مردم موناکو در رفاه به سر میبرند، میزان بیکاری در این کشور تنها ۲٪ است. همچنین تحصیلات در موناکو برای کودکان ۶ تا ۱۶ ساله اجباری است که این امر سبب سواد ۱۰۰درصدی مردمش شدهاست.
اقتصاد
بنا بر آمار سال ۲۰۰۸ بانک جهانی، کشور موناکو با ۲۱۱ هزار و ۵۰۱ دلار، بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی در دنیا را دارد.