چگونه نقره اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
برای دانستن اینکه می توانیم نقره ای اصل را از تقلبی تشخیص دهیم چند ترفند وجود دارد که مرور می کنیم.
تشخیص نقره اصل بسیار سخت است. شاید تا کنون پیش آمده که شما هم به صورت آنلاین از فروشگاهی ناشناس قطعهای نقره خریداری کنید. یا شاید یک دوست، نقرهای را به شما هدیه داده که از صندوقچهی قدیمی مادرش پیدا کرده است. حتی ممکن است در میان میراث خانوادگی خودتان شئ زیبای نقرهای رنگی را یافته باشید و میخواهید بدانید که واقعاً نقره است یا نه؟ دلیل شما هر چه که باشد باید با روش آزمودن نقره آشنا باشید تا به جواب برسید.
نقره عنصری شیمیایی و انعطاف پذیر است. نقرهی استرلینگ از ۹۲٫۵ درصد نقرهی خالص و ۷٫۵ درصد فلزات دیگر و غالباً مس، تشکیل شده است. این نوع نقره سختتر از نقرهی خالص است. اکثر محصولاتی که پوشش نقره دارند با نقرهی خالص اشتباه گرفته میشوند. این نوع محصولات معمولاً تنها با لایهی بسیار نازکی از نقره پوشیده شدهاند.
حال به بررسی برخی روشهای تشخیص نقره از سایر فلزات میپردازیم:
نشان حک شده:
اغلب، اقلامی که به اسم نقرهی استرلینگ ارائه شده و به صورت بین المللی خرید و فروش میشوند دارای نشانی حک شده هستند. البته در برخی موارد خبری از نشان مذکور نیست. بنابراین برای اطمینان باید روشهای دیگری را به کار برید.
عیار نقره:
به کمک یک ذرهبین قطعهی خود را بررسی نمایید. معمولاً برخی اعداد بر روی نقره حکاکی میشوند. اعدادی از قبیل، ۹۲۵، ۹۰۰ یا ۸۰۰٫ این ارقام درصد نقرهی خالص آن قطعه را نشان میدهند. مثلاً وجود عدد ۹۲۵ به این معنی است که ۹۲٫۵ درصد قطعهی مذکور از نقرهی خالص تشکیل شده است.
آهن ربا:
با استفاده از یک آهن ربای قوی قطعهی مورد نظر را آزمایش کنید. نقره یک عنصر پارامغناطیس بوده و جذب آهن ربا نمیشود. یا این که تنها واکنش اندکی نشان میدهد. اگر قطعهی شما جذب آهن ربا شد باید بدانید که از نوعی فولاد جلا دیده ساخته شده است. البته فلزات دیگری هم وجود دارند که شبیه نقره بوده و خاصیت آهن ربایی ندارند. پس همواره علاوه بر این آزمایش از روشهای دیگر تشخیص نیز استفاده نمایید.
یخ:
روش تشخیص نقره با استفاده از یخ تنها مناسب آزمودن سکه یا شمش نقره است و در مورد زیورآلات نقره کارایی چندانی ندارد. نقره بیشترین خاصیت گرما رسانی را نسبت به فلزات و آلیاژهای معمول دارد. درنتیجه، میتوانید تکهای یخ را در دست بگیرید و روی قطعهی نقرهی مورد نظرتان قرار دهید. در این صورت، درست مثل این که یخ را بر روی جسم داغی قرار داده باشید به سرعت ذوب میگردد.
صدا:
وقتی بر روی جسمی که از جنس نقره است ضربه بزنید، صدای زیر و زنگ مانند زیبایی را خواهید شنید. در حالی که باقی فلزات و آلیاژها صدایی بم و گرفته ایجاد میکنند.
مواد شیمیایی:
در برخی موارد ناچارید که نقرهی مورد نظرتان را با مواد شیمیایی امتحان کنید. این کار را حتماً با دستکش انجام دهید. چرا که مادهی شیمیایی مناسب برای این کار نوعی اسید است که میتواند پوست شما را بسوزاند. توجه داشته باشید که استفاده از این روش آسیب مختصری به قطعهی شما وارد میکند. اگر احتمال میدهید که شئ مذکور گرانبها باشد، باید برای آزمودن آن روشهای دیگری را به کار برید.
برای انجام این آزمایش ابتدا باید اسید مخصوص را تهیه نمایید. این آزمایش برای تشخیص مرغوبیت و خلوص نقره به کار میرود. شاید نسبت به خلوص نقرهی مورد نظرتان تردید داشته و احتمال میدهید که با روکش نقره یا نوعی آلیاژ مواجه باشید. در این صورت، باید از سنگ محک نیز استفاده کنید تا فلز به کار رفته در زیر روکش را تشخیص دهید.
انجام این کار اصول خاصی دارد که ابتدا باید با آن آشنا شوید.
سفید کننده:
در صورتی که محل کوچکی از قطعهی خود را آغشته به مواد سفید کننده نمایید به سرعت سیاه میشود. توجه داشته باشید که این موضوع در مورد اشیائی که روکش نقره دارند هم صدق میکند.
حال، با استفاده از این روشها به سادگی میتوانید قطعهی خود را آزمایش نموده و بیشتر با آن آشنا شوید.
منبع: نوزده