آیا بیماران کلیوی روزه بگیرند؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
آیا می دانید روزه گرفتن برای کدام دسته از بیماری های کلیوی خطرناک است؟ افراد مبتلا به بیماری های کلیوی می توانند روزه بگیرند؟ افرادی که به سنگ کلیه دچار هستند، چه طور؟ روزه داری برای آنها چه عوارضی می تواند داشته باشد؟ با دکتر سلام همراه باشید.
روزه داری بیماران کلیوی
بیماران کلیوی به جز کسانی که مشکل سنگ کلیه دارند منعی در روزه داری ندارند.افرادی که دارای کلیه های سنگ ساز هستند ، آشامیدن آب به میزان ۱۲ لیوان در روزهای گرم سال به آنان را توصیه می شود .
بیماران کلیوی طبق دستور و نظر پزشک می توانند اقدام به فریضه الهی کنند. مشکلات کلیوی و عفونت های ادراری ، تومور ها ، سرطان پروستات ، تومورهای ادراری ، بیماری مثانه ، بیضه و مجاری ادراری با رعایت نکات پزشکی و بهداشتی روزه داری برای آنان مشکل ساز نخواهد شد.
روزه داری و سنگ کلیه
سنگ کلیه بیماری شایعه ای است که بیشتر بزرگسلان را مبتلا می سازد و در مردان شایع تر است اضافه کرد : افرادی که برای یکبار سنگ کلیه دفع می کنند ۵۰ در صد شانس دفع سنگ کلیه در ۱۰ سال آینده زندگی خود را خواهند داشت .
بیمارانی که به طور مکرر سالی یکبار و دوبار سنگ دفع می کنند دارای کلیه های سنگ ساز هستند و این افراد حتما باید به مقدار فراوان مایعات( آب معمولی ،چای ، آب های گاز دار ، ماءالشعیر ) مصرف نمایند .
یکی از دلایل مهم ایجاد سنگ های ادراری مصرف کمتر مایعات در افراد به ویژه در ماههای سال گرم می باشد که باعث غلظت ادرار شده و کریستالهای موجود در ادرار افزایش پیدا می کند .
شایع ترین نوع سنگ کلیه کلسیمی که این سنگ ها به صورت نمک های کلسیم و اگزالات کلسیم و فسفات کلسیم در افراد دیده می شود.
وقتی غلظت مواد در ادرار زیاد شود زمینه ساز تشکیل هسته سنگ در ادرار فراهم می شود و وقتی هم که این هسته اولیه ایجاد شد سایر مواد دور از هسته رسوب می کنند و سنگ بزرگ می شود.
وقتی افراد به نسبت نیاز بدن ، مایعات کمتری می نوشند،و غلظت ادرار زیاد می شود و بلورهای اگزالات کلسیم و نمک موجود در ادرار ، در دستگاه ادراری تجمع بیشتری می یابد.
بهتر است ازمایعات در ۳ ساعت اول بعد از هر وعده غذایی مصرف کنند، تا غلظت ادرار کمتر شود.
آن دسته از افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند و شغلشان پشت میز نشین است برای جلوگیری از ایجاد سنگ در کلیه، تحرک کافی و ورزش مناسب در زندگی خود بگنجانند و مایعات بیشتری بنوشند تا مواد سمی به موقع دفع شود.
یکی دیگر از عوامل ایجاد سنگ در کلیه را مصرف زیاد نمک طعام است. افراد مستعد به ایجاد سنگ کلیه باید از خوردن نمک زیاد پرهیز کنند، زیرا نمک زیاد دفع کلسیم ادرار را بیشتر و تولید سنگ را بیشتر می کند.
تمامی افرادی که در این روزهای طولانی و گرم سال روزه داری می کنند مصرف مایعات فراوان از هنگام افطار تا زمان سحر را در برنامه غذایی خود لحاظ کنند و از مصرف چای سبز به دلیل افزایش غلظت ادرار خود داری کنند.