مدیرعامل شرکت داروسازی “اسوه” گفت:سهم داروهای تقلبی در دنیا رو به افزایش است.
دکتر” عباس کبریایی زاده ” روز چهارشنبه در حاشیه نمایشگاه بین الممللی “ایران مد” افزود:بر اساس برآوردهای صورت گرفته،سهم داروهای تقلبی در دنیا بین پنج تا ‪ ۱۰‬درصد افزایش یافته که تولید و فروش آنها متوجه داروهای “براند” و “ژنریک” است.

وی که در این همایش با عنوان ” رویکردهای نوین در صنایع دارویی دنیا” سخنرانی کرد،گفت: تعداد داروهای تقلبی کشف شده دردنیا از ‪ ۵۵۷‬مورد در سال ‪ ۲۰۰۴‬به ‪ ۷۸۱‬مورد در سال ‪ ۲۰۰۵‬رسید که رشد ‪ ۴۰‬درصدی را نشان می‌دهد.

کبریایی زاده افزود:حوادث مرتبط با داروهای تقلبی در سال ‪ ۲۰۰۴‬حدود ‪۶۷‬ مورد و در سال ‪ ۲۰۰۵‬حدود ‪ ۸۹‬مورد بود که در واقع نشانگر رشد ‪ ۳۲‬درصدی است.

وی همچنین رشد تولید داروهای جدید در حوزه بیوتکنولوژی را ‪ ۱۶‬درصد و در حوزه آنکولوژی را ‪ ۱۸‬درصد ذکر کرد و اظهار داشت:این در حالی است که متوسط رشد جهانی مصرف دارو شش درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه با اظهار این که ” بیش از ‪ ۵۰‬درصد داروهای کشف شده جدید که در مرحله انجام مطالعات هستند، منشا بیولوژیک و بیو- تکنولوژیک دارند”،افزود:در حال حاضر بیش از ‪ ۱۳‬نوع فرآورده بیوتکنولوژیک (دارو واکسن ) در دنیا مصرف می‌شود که عمدتا در ‪ ۱۰‬سال اخیر تولید و مطرح شده‌اند.

وی گفت:هم اکنون بیشترین توجه بخش‌های تحقیق و توسعه به بیماری‌های سرطان، عفونی، ایمنی و سیستم اعصاب مرکزی است.

کبریایی زاده در خصوص وضعیت بازار جهانی دارو نیز گفت: این بازار از ‪ ۳۲۰‬میلیارد دلار در سال ‪ ۲۰۰۰‬میلادی به حدود ‪ ۷۰۰‬میلیارد دلار در سال ‪ ۲۰۰۸‬خواهد رسید.

وی از گسترده شدن بازار داروهای ژنریک خبر داد و افزود: بازار این داروها از حدود ‪ ۲۰‬میلیارد دلار در حال حاضر به حدود ‪ ۶۴‬میلیارد دلار طی هشت سال آینده خواهد رسید.

کبریایی بیشترین سهم بازار دارویی جهان را در اختیار آمریکا دانست و اظهار داشت:آمریکا هم اکنون حدود ‪ ۴۸‬تا ‪ ۵۴‬درصد بازار دارویی دنیا را در اختیار دارد.

وی افزود: ‪ ۲۷‬درصد از این بازار نیز در حال حاضر در اختیار اروپا است.

مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه گفت:به طول کلی هم اکنون ‪ ۵۰‬درصد از بازار دارویی جهان در اختیار ‪ ۲۰‬شرکت داروسازی بزرگ است.

کبریایی همچنین در سخنرانی خود به وضعیت تولید دارو در کشورهایی آسیایی نیز اشاره کرد و افزود: هم اکنون کشور هند چهارمین تولیدکننده دارو در جهان محسوب می‌شود.