فواید پیاده روی و تحرک چیست؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
با توجه به شیوع و افزایش بیماری چاقی که مادر همه بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، عروقی، پوکی استخوان و… است، کارشناسان به این باور رسیدهاند که پیادهروی نقش بزرگی در تامین سلامتی آدمها داشته و مانع از بروز این بیماریها میشود.
فواید پیادهروی:
۱- پیادهروی از دیابت نوع ۲ جلوگیری میکند. برنامههای پیشگیری از دیابت نشان دادهاند که ۱۵۰ دقیقه پیادهروی در هر هفته و کاهش فقط ۷ درصد از وزن بدن (حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم) میتواند تا ۵۸ درصد خطر ابتلا به دیابت ۳۱را کاهش دهد.
۲- پیادهروی قلب شما را نیرومند میسازد. مطالعهای که در این خصوص بر روی تعدادی پرستار خانم انجام شد، نشان داد افرادی که ۳ ساعت یا بیشتر در طول هفته پیادهروی داشتند، در مقایسه با زنانی که پیادهروی نداشتند، ۳۵ درصد کمتر دچار بیماریهای قلبی و عروقی شدند.
۳- پیادهروی برای سلامت مغز بسیار مفید است. مطالعهای نشان داد زنانی که معادل یک ساعت و نیم در طول هفته پیادهروی داشتند، عملکرد ذهنی بهتری را در مقایسه با زنانی که کمتر از ۴۰ دقیقه در طول هفته پیادهروی داشتند نشان دادند.
۴- پیادهروی برای تامین سلامتی استخوانها مفید است. تحقیقات نشان میدهد زنانی که دوره یائسگی را پشت سر گذاشتهاند و تقریبا یک و نیم کیلومتر در روز پیادهروی دارند، چگالی استخوانهای کل بدنشان نسبت به زنانی که مسافتهای کمتری را طی میکنند بالاتر است. پیادهروی برای کاهش سرعت از دست دادن استخوانهای پا نیز بسیار مؤثر است.
۵- پیادهروی منظم باعث کاهش بیماری روحی افسردگی میشود. ۳۰ دقیقه پیادهروی، ۳ تا ۵ بار در هر هفته به مدت ۱۲ هفته، علائم افسردگی را حدود ۴۷ درصد کاهش میدهد.
۶- پیادهروی میزان خطر ابتلا به سرطان روده، سرطان معده و سرطان پستان را کاهش میدهد. زنانی که معادل یک ساعت و ربع تا دو ساعت و نیم در هفته پیادهروی سریع دارند، نسبت به زنان بیتحرک، ۱۸ درصد در معرض خطر کمتری برای ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. مطالعات بسیاری نشان داده است که ورزش میتواند از سرطان روده پیشگیری کند.
یکی دیگر از فواید پیادهروی سریع، عرق کردن است که باعث دفع سموم بدن و آب کردن چربیها میشود.
۷- پیادهروی به طور منظم روی سلامت بدن تاثیر بهسزایی دارد و پیادهروی کردن ۳ بار هر بار به مدت ۳۰ دقیقه میتواند باعث افزایش سلامت سیستم قلبی و ریوی شود.
۸- پیادهروی به شکل مسابقات کوتاه مدت هم سطح سلامتی را افزایش میدهد. مطالعه روی زنان کمتحرک نشان میدهد که پیادهروی در طی یک رقابت کوتاه مدت (۳ مرحله پیادهروی ۱۰ دقیقهای روزانه) منجر به پیشرفت مشابهی در سلامتی شده و یا حداقل منجر به کاهش چربی بدن با افزایش زمان آن میشود (یک پیادهروی ۳۰ دقیقهای روزانه).
۹- پیادهروی روی سلامت جسمی بدن تاثیر دارد و تحقیقات وآزمایشات نشان میدهد پیادهروی علاوه بر تناسب اندام برای سلامت جنسی هم بسیار مفید است.