تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

کدام کشور بهترین اقتصاد را دارد؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

۱. ایالات متحده آمریکا

اقتصاد ایالات متحده آمریکا با وجود مشکلات و چالش‌هایی در سطح داخلی، هنوز یکی از بزرگترین اقتصادهای دنیا است. میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۹ در حدود ۲۱ تریلیون دلار آمریکا پیش‌بینی می‌شود. اقتصاد آمریکا ۲۰ درصد از درآمد کلی جهانی است.

اقتصاد در آمریکا، کاملا توسعه یافته و مبتنی بر سیستم‌های پیشرفته‌ تکنولوژیک است. اقتصاد آمریکا تحت سیطره‌ شرکت‌های خدمات‌گرا است که در زمینه‌های مختلفی از جمله فناوری، خدمات مالی و سرمایه‌گذاری، بخش سلامت و خرده فروشی فعالیت می‌کنند.

شرکت‌های بزرگ آمریکایی، نقشی تاثیرگذار در اقتصاد جهانی دارند. بیش از ۵۰ شرکت از شرکت‌های Fortune Global 500 از کشور ایالات متحده آمریکا هستند.

 

اقتصاد آمریکا برای رشد ۲.۵ درصدی در سال ۲۰۱۹ و ۱.۷ درصدی در سال ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده است.

۲. چین

اقتصاد چین در چند دهه‌ اخیر، رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرده است. این رشد سریع و چشمگیر، این کشور را در مقام دوم بهترین کشورهای دنیا از نظر رشد اقتصادی قرار داده است.

در سال ۱۹۷۸ وقتی چین برنامه‌ اصلاحات اقتصادی را آغاز کرد این کشور در مقام نهم تولید ناخالص داخلی، با ۲۱۴ میلیارد دلار قرار داشت. ۳۵ سال بعد، این کشور به مقام دوم رسید و میزان تولید ناخالص داخلی آن به ۹.۲ تریلیون دلار رسید.

از زمان معرفی برنامه اصلاحات اقتصادی، چین به بزرگترین قطب تولید در دنیا تبدیل شد.

امروزه چین دومین اقتصاد برتر دنیا است و با وجود اینکه در ۳۵ سال اخیر، رشد بسیار چشمگیری داشته، برنامه‌هایی برای پیشگیری از رشد بیش‌ازاندازه‌ اقتصادی دارد و قرار است که سرعت رشد آن کاهش پیدا کند. اقتصاد این کشور برای رشد ۶.۳ درصدی در سال ۲۰۱۹ برنامه‌ریزی شده است.

۳. ژاپن

اقتصاد ژاپن در حال حاضر سومین اقتصاد برتر دنیا است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۹ در حدود ۵.۲ تریلیون دلار پیش‌بینی می‌شود.

تا قبل از دهه‌ ۱۹۹۰ میلادی، ژاپن مثل چین امروزی بود. در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۷۰ و ۸۰ رشد سریعی را تجربه کرد. ولی از آن زمان به بعد، اقتصاد این کشور، رشد چشمگیری نداشته است ولی جزو برترین اقتصادهای دنیا است.

با وجود فراز و نشیب‌هایی که این کشور در زمینه‌های اقتصادی تجربه کرده است و بارها نشانه‌هایی از رکود را در طول زمان نشان داده است، پیش‌بینی می‌شود که این کشور در سال‌های ۲۰۱۹ و سال‌های آتی رشدی ۱.۱ درصدی را تجربه کند.

۴. آلمان

ده سال قبل از رکود بزرگ، یعنی از سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸، تولید ناخالص داخلی کشور آلمان تقریبا به طور میانگین، سالی ۱.۶ درصد رشد داشت.

به دلیل وابستگی آلمان به صادرات کالاهای سرمایه‌ای، اقتصاد آلمان با افت شدید ۵.۲ درصدی در سال ۲۰۰۹ مواجه شد. بسیاری از کمپانی‌های سراسر دنیا به خاطر بحران اقتصادی، سرمایه‌های خود را از پروژه‌ها بیرون کشیدند یا کاهش دادند.

سال بعد، اقتصاد آلمان با رشد قوی ۴ درصدی، تقریبا به شرایط سابق برگشت. به خاطر ادامه روند رکود اقتصادی، تقاضا از طرف کشورهای جنوبی اروپا افزایش پیدا کرد و در نتیجه اقتصاد آلمان بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ به رشد خود ادامه داد.

این رشد همچنان ادامه دارد و این کشور را به مقام چهارم برترین اقتصادهای دنیا رسانده است. طبق بررسی‌های صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود که آلمان در سال ۲۰۱۹ رشدی ۱.۸ درصدی داشته باشد.

۵. بریتانیا

در ده سال قبل از رکود بزرگ، یعنی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸، تولید ناخالص داخلی بریتانیا هر سال به طور میانگین ۲.۸ درصد رشد داشت. در نتیجه‌ٔ سرمایه‌گذاری بیش از اندازه در بازار املاک و همینطور وابستگی شدید مشتریان به حساب‌های اعتباری، در جریان بحران اقتصادی، اقتصاد این کشور آسیب شدیدی را متحمل شد.

در سال ۲۰۰۹، تولید ناخالص داخلی بریتانیا ۵.۲ درصد سقوط کرد ولی در سال ۲۰۱۰ در حدود ۱.۷ درصد رشد داشت. ناگفته نماند که در حال حاضر Brexit نیز ممکن است اقتصاد این کشور را تهدید کند.

با وجود همه‌ کشمکش‌هایی که در مورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا وجود دارد، به نظر می‌رسد که این کشور تا سال ۲۰۲۰، جایگاه پنجم را در فهرست برترین اقتصادهای دنیا حفظ خواهد کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.