از کجا بفهمیم چطور آدمی هستیم؟
اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس و شماره تماسها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.
مصطفی افشار کارشناس ارشد مشاوره خانواده در این رابطه اظهار کرد: اگر با افراد زیادی روبرو شده باشیم میتوانیم بسیاری از آنها را حتی از نوع صحبت کردنشان نیز بشناسیم، اما این آگاهی در برخورد حضوری با دانستن بسیاری از حالات اثبات شده در علم روانشناسی بهترین شناخت را نسبت به دیگران به ارمغان میآورد.
وی افزود: شخصیتی که ما از خود در اجتماع نمایش میدهیم، به نوعی رزومهمان محسوب میشود که دیگران براساس آن ما را مورد قضاوت و ارزیابی قرار میدهند؛ البته شاید برای برخی از ما اینکه دیگران در موردمان چه فکری میکنند، ارزشی نداشته باشد و برایمان مهم نباشد دیگران ما را چگونه میبینند و در حقیقت به تصویری که از خود به اجتماع نشان میدهیم، بی توجه باشیم.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۲ -مردم مرا به خاطر علایق، باورها و طرز لباس پوشیدنم مسخره میکنند.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۳ -هیچ کس نمیتواند مرا به خوبی به دیگران معرفی کند.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۴ -کارمندان شرکت ها، فروشندگان و منشیها به من چندان توجه نمیکنند و معمولا مرا بسیار منتظر میگذارند تا به کارهایم رسیدگی کنند یا به سوالم پاسخ دهند.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۵ -در جمعهای مختلف با اینکه خودم را معرفی کرده ام، حاضران نامم را فراموش میکنند، اما نام دیگر افراد حاضر جمع را به یاد دارند.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۶ -در گروههای مختلف کسی نظر مرا نمیپرسد.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۷ -مردم معمولاً میان صحبت هایم میپرند و طوری رفتار میکنند که گویا صحبتهای آنها مهمتر از صحبتهای من است.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۸ -در مکانهای عمومی، همراهانم مدام مسائل مختلف را به من گوشزد میکنند؛ مثلا میگویند؛ آرامتر صحبت کن، در را ببند، این طور غذا نخور و مسائلی از این قبیل.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۹ -مردم گاهی اوقات صحبت هایشان را برای من سادهتر میکنند، گویی احساس میکنند من متوجه منظور آنها نمیشوم.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
۱۰ -مردم مرا به خاطر مطرح کردن موضوعات در مکان و زمان نامناسب سرزنش میکنند.
الف: همیشه ب: معمولاً ج: به ندرت
اکنون برای محاسبه امتیازاتتان برای هر پاسخ (الف)، یک امتیاز، پاسخ (ب)، دو امتیاز و پاسخ (ج)، سه امتیاز در نظر بگیرید و در نهایت تمام امتیازاتتان را با هم جمع بزنید. به یاد داشته باشید، این امتیاز نشاندهنده شخصیت شما نیست، بلکه نشاندهنده تصویری است که مردم در مورد شما تصور میکنند.
افشار گفت: هر چه این سه با هم هماهنگتر و به هم نزدیکتر باشند، ما از لحاظ شخصیتی سالمتر و از جنبه روحی متعادلتر هستیم؛ البته به ندرت اتفاق میافتد که این سه در فردی به طور کامل با هم منطبق باشند؛ چون ما آموختهایم در موقعیتهای مختلف به گونهای متفاوت رفتار کنیم؛ پس به ندرت فرصت پیدا میکنیم خودمان باشیم و همان فردی را نشان دهیم که هستیم.
وی افزود: طوری که که در محافل ظاهر میشویم، صحبت و رفتار میکنیم معمولا نوع رفتار و عکس العمل دیگران با ما را تعیین میکند. اگر رفتاری عصبی و غیردوستانه داشته باشیم، به احتمال زیاد واکنش هایی مشابه دریافت میکنیم. اگر رفتار دوستانهای داشته باشیم دیگران نیز رفتاری صمیمانه با ما دارند. اگر با اعتماد به نفس باشیم و خودمان را قبول داشته باشیم، به طور قطعی رفتارهایی همراه با احترام نیز میبینیم.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: پس اگر این مسئله که دیگران توجه چندانی به شما ندارند یا نام و علاقه مندی هایتان را فراموش میکنند، شما را آزار میدهد باید از این به بعد هرگاه در جمعی حاضر شدید با اعتماد به نفس بالا با صدایی رسا و لحنی مطمئن سلام کرده و خود را معرفی کنید، با قدرت در مورد خودتان صحبت کنید و به دیگران احترام بگذارید، خوش برخورد و مثبت باشید تا دیگران نیز ناخودآگاه این پیام را دریافت کنند که باید با شما رفتاری مناسب و در خور شان و شخصیتتان داشته باشند.