تاریخ ما
گزیده‌ای از تاریخ و تمدن جهان باستان
رادیو جوان - همه اهنگ های ایرانی مجاز و غیرمجاز لس آنجلسیتلگرام بدون فیلتر - تله پلاس 24

در باره یکی از خانه های تاریخی شهر یزد به اسم خانه رسولیان چه میدانید ؟

اگر خواهان اضافه کردن یا حذف اطلاعات خود در مطالب هستید، به آیدی @Tarikhemaadmin در تلگرام پیام بدید.
لطفا جهت پرسیدن آدرس و سوالات نامربوط پیام ندید. ما فقط آدرس‌ و شماره تماس‌ها را قرار میدیم که در پایین قرار گرفته.

در این مقاله قصد داریم تا یکی از خانه های تاریخی شهر یزد به اسم “خانه رسولیان” را به شما معرفی کنیم. این خانه یکى از خانه هاى باارزش یزد است که می توان خانه رسولیان را یکی از زیباترین دانشگاه های ایران هم دانست.
خانه رسولیان یزد:
خانه رسولیان به همت مرحوم« حاج میرزا کاظم رسولیان» و بدست استاد توانمندی به اسم« محمد حسن محمد رحیم» در شهر یزد ساخته شد. تاریخ ساخت آن به سال ۱۲۸۳ هجری شمسی برمیگردد که با آخرین سال های حکومت سلسله قاجاریه هم زمان بود.
خانه رسولیان مربوط به دوره قاجار است و در یزد واقع شده است و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۷۵ بعنوان یکی از اثرهای ملی ایران به ثبت رسیده است.
این خانه نخست کاربری مسکونی داشت، ولی در سال ۱۳۶۸ بصورت وقف در اختیار دانشگاه یزد قرار گرفت و بعد از این که بازسازی هایی در آن انجام گرفت، تبدیل به بخشی از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه یزد گردید و هم اکنون هم یک محیط علمی و آموزشی به شمار می رود.
این مجتمع هنرى، گذشته از نقش آموزشى و پژوهشى آن، تابحال محل برگزارى سمینارهاى گوناگون علمى و پذیراى شخصیت هاى داخلى و خارجى بوده است.
ویژگی های خانه رسولیان:
خانه تاریخی رسولیان از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده است. قسمت بیرونی خانه شامل حوضخانه، تالار، زیرزمین، بادگیر و اتاق ارسی می شود. بخش اندرونی هم که در واقع فضای خصوصی خانه محسوب می شود ، از اتاق های سه دری، پنج دری، بادگیر، تالار، کلاه فرنگی، ارسی و حیاط مشجر تشکیل شده است. خانه رسولیان داراى حمام سنتى است که حدفاصل حیاط بیرونى و اندرونى قرار دارد.
در قسمت اندرونی خانه هم حیاطی وجود دارد که حیاط اندرونی نام دارد. این حیاط که بخش خصوصی خانه محسوب می شود، حوضی وسیع در وسط خود دارد و با درختان اطرافش زیبایی خاصی به خود گرفته است.
در این خانه یک آرامگاه وجود دارد. این آرامگاه مربوط به مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا است. ایشان که در سال ۱۲۹۹ چشم به جهان گشودند به دلیل تحقیقات فراوانی که در زمینه معماری سنتی ایران داشتند و همچنین تلاش بسیارزیادی که برای زنده نگه داشتن این معماری با نوشتن مقاله های بسیار داشتند، بعنوان پدر معماری سنتی ایرانی شناخته می شوند. ایشان در سال ۱۳۷۶ به دیار حق شتافته و آرامگاه ایشان بر طبق وصیت او در بنای خانه رسولیان انجام داده شد.
آدرس خانه رسولیان:
یزد، خیابان امام خمینی، محله سهل بن علی، کوچه شهید صدوقی
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.